torsdag den 4. februar 2016

Lun grillet salat...

Kål og rodfrugter, kål og rodfrugter, kål og rodfrugter....dejlige sager, omend en smule ensformig kost. Men sådan er det når man vælger primært at spise after sæson. I forgårs fik jeg dog nok - og skejede ud med importeret øko-grønt, forvandlet til denne labre salat, med smag af sommergrillfest: 

Grillede sprødmøre grøntsager med lidt italiensk indspireret smag. Dejligt at spise, smukt at skue.

Der var løg, gulerod og selleri på lager - og jeg havde købt squash, rød peber og basilikum til at supplere med.

Men, hov - jeg kom i tanke om at jeg havde snittet lidt gulerod og selleri i mirepoix tidligere på dagen. De skulle ha' været brugt til en Stop Spild Af Mad suppe til frokost, men mine planer blev ændret. Det var ikke lige sådan jeg ville ha' snittet nogen af delene til salat - men bare ærgerligt Sonny-boy...det var sådan det var.

Squash, peberfrugt og løg blev skåret i grove stykker. Og så skulle de grilles. Ja, altså ikke på min lille Q-100 på altanen - det er jo stadig slædehundekoldt. Næ, de skulle grilles i mit køkken i den her:

Min Tefal OptiGrill - som groft sagt er et forvokset intelligent 'panini-jern'. Det er en jeg har til test fra Tefal - men pga mit dårlige helbred har jeg ikke rigtig fået den brugt i efteråret. Det varer dog ikke så længe før der kommer et indlæg bare med den - og det bliver naturligvis markeret med sponsoreret. Men da den her bare er en rekvisit, springer jeg det over for nu. Så må forbrugerombudsmanden jo vurdere om det er skjult reklame eller ej - der er nemlig kommet de her retningslinjer som bloggere skal rettes sig efter fremover.

De grøntsager der skulle grilles, blev vendt med lidt olivenolie, urtesalt og friskkværnet sort peber. Da tilberedningen går ret hurtigt (der kommer nemlig varme fra begge sider) er det vigtigt at emnerne har samme størrelse og er færdige på samme tid.

Det tog ca 3 minutter for skiverne af squash at blive som ønsket.

Løgene fik ca 2 minutter og blev sat til side. Peberfrugterne fik 3-4 minutter og blev vippet direkte fra grillen, over i en dyb tallerken og dækket med film. Dampen får skallen til at løsne sig, så den er lige til at pille af.

Der må gerne sidde lidt skind tilbage - og lidt af det sorte. Det er med til at booste smagen af grill i den færdige salat.

De små tern af gulerod og bladselleri blev sauteret kortvarigt i en smule olivenolie og tilsat de lune grillede grøntsager. I stedet for en egentlig dressing, dryppede jeg blot med et par dråber citronolie og lidt hvidvinseddike over.

En håndfuld ristede pinjekerner og lidt frisk basilikum, fuldendte smagsbilledet. Salaten kan spises som selvstændig vegetarret - og med fordel tilsættes enten frisk mozzarella eller feta.

Jeg syntes dog jeg skulle ha' en bette bøf til. Med en rigtig fed streg under bette.

Aww, se lige hvor lille og sød den var. Det er lige før den appellerede mere til mine yngelplejeinstinkter end til min appetit. Men selv om den lå langt nede i kategorien pålæg - så var den af en sådan kvalitet, at lidt rakte langt. Den var dog så klejn at jeg droppede at smide den i grillen - og gav den i stedet et hårdt kort knald på en hed pande i en blanding af olivenolie og SMØR.

Total i orden aftensmad sådan en ganske alm tirsdag. Og jeg spiste op - af det hele! 

I dag skal jeg rigtig luftes. Anne og jeg skal på tour-de-fastelavnsbolle i midtbyen - efterfulgt at en G&T på Pustervig (Ha, siden hvornår har en enkelt været nok?) og en lille bid på Memphis Roadhouse

Jeg vender stærkt tilbage, inden længe, med en saftspændt karbonade paneret i knuste flæskesvær. Ja, du læste rigtigt - flæskesvær. Gris, stegt i en anden gris' hud. Det er da fuld udnyttelse af dyret. De er ikke så tossede de der LCHF folk.... 


3 kommentarer:

 1. Det er præcis det samme hér i huset: jeg ELSKER rodfrugter og kål, men det kan godt blive lidt ensformigt, så nu og da får en salat lov til at snige sig ind i madplanen :) Men jeg synes på en måde, at jeg glæder mig mere til de forskellige frugter og grønsager når vi holder os til at spise efter sæson og ikke "roder rundt i det". Jeg sætter mere pris på råvarerne, og faktum er jo, at hvidkålssuppe om sommeren og friske jordbær om vinteren overhovedet ikke er det samme, så jeg vil hellere vente til tiden/sæsonen er inde og så fråde ekstra meget!

  /Kristina.

  SvarSlet
 2. Åh kender godt trange til de lette grønsager på denne årstid :)

  SvarSlet
 3. Jeg vandt den tefal konkurrence du tippede læserne om (jaa!). Af succeser indtil videre kan jeg berette: frikadeller lavet på den - ja måske weird, men de bliver total saftige. KH hende der lever af virkelig sygt gode toast. :p

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...