tirsdag den 16. februar 2016

Chicken Fat Polenta Fries...

Her kommer en tribute til en af retterne hjemme fra Memphis Roadhouse - Chicken Fat Fries. Det er i sin enkelthed store sprøde fritter, overhældt med hotsauce og sprøde bidder hotwings. Her er det dog blevet til en lidt anden udgave:

Knasende sveller, af bagt polenta, med hjemmelavet 'hotsauce' og sprødt kyllingeskind. 

Det kan vel ikke komme som nogen overraskelse at det startede som et Stop Spild Af Mad projekt? Da jeg havde lavet cremet polenta med Havgus, var der en del tilbage som jeg kom i et fad og satte på køl. Det hev jeg ud, vendte ud - og skar i skiver. Planen var nemlig at stege det på en grillpande og servere det med tomatsalsa og koriander, til min tex-mex gæstemiddag i fredags. Men så var det jeg pludselig fik den idé at lave fritter.... for jeg havde 2 stykker sprødt kyllingeskind jeg kunne lege med også.

OCD-Maren her kan godt lide den slags projekter. Jeg elsker min store kokkekniv og det jeg, trods alt stadig kan, med den. (Nej, der er intet spild - for alle de ukurante bidder og ender kan ristes til en slags croutons til salater).

De udskårne sveller blev vendt i en smule olivenolie og bagt meget sprøde i ovnen på 225°C (varmluft) i ca 20 minutter. De blev vendt flittigt.

Sprøde og fuldkommen uimodståelige!

Min 'hotsauce' bestod af lidt af det blendede indhold fra min Crock-Pot, fra da jeg lavede tex-mex pulled chicken, lidt chipotle-sauce og et godt skud sriracha. Den bed lidt, men ikke for meget - for min gæst Anne var ikke til det helt hotte.

Og så var der jo det sprødstegte kyllingeskind. De 2 stykker jeg havde gemt, blev nu hakket og linet op som drys.

De knasende sveller fik et drizzle af saucen og blev drysset med det sprøde kyllingeskind. Der var IKKE et øje tørt! 

De originale Chicken Fat Fries er også i teorien restemad. Når man laver hotwings, bliver de først røget i lang tid - og lige inden servering, bliver de stegt knasende sprøde og vendt i hotsauce. Det foregår i en stor metalskål hvor de bliver slynget rundt så der kommer sauce ind i alle hjørner. Æh, hvis man altså kan tale om at en kyllingevinge har hjørner? Den behandling får flere af de sprøde bidder og spidser til at knække af og bliver liggende i skålen - så det er godt udnyttelse at den rest, at den hældes over fritter og serveres som en selvstændig ret. Det er hot - men SÅ godt!

Jeg har endnu en omgang polenta på tegnebrættet - denne gang med et noget usædvanligt valg af ost. Mere om det senere... 

1 kommentar:

  1. Glæder mig at du har kastet dig over polenta. Har en pose der meget snart skal bruges og som jeg mangler inspiration til.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...