torsdag den 13. august 2015

Ispinde med chia, kokos og banan...

Der er flere der har efterspurgt veganske is - som ikke indeholder sojaprodukter. Det er nemt nok at lave is på blendet frugt, tilsmagt med agave, men når det gælder 'vaniljeis' er mulighederne ikke så mange - ud over kokosmælk. Her får du en lidt sær, men forbløffende god is, lavet på chiafrø, kokosmælk, banan - og da jeg ikke selv er veganer, 2 slags chokolade. Mit håb er at Max hører '2 slags chokolade' og går ombord i dem før han opdager hvad der ellers er i. Kvindelist FTW!

Mættende og sunde - med både omega-3 og kostfibre. Jeg er fan!

Selve ismassen er en allerede kendt ting: en slags Chia-a'la mande. Efter jeg fik idéen googlede jeg mig frem til at det skam allerede fandtes i forvejen. Godt så, så behøvede jeg ikke genopfinde den dybe tallerken - men kunne læne mig op af denne opskrift.

30 g chiafrø piskes ud i 400 ml kokosmælk - nej, ikke light. Lad blandingen trække 30-45 minutter og pisk af og til.

Tilsæt 3-4 spsk agavesirup, eller anden sødning. Jeg smed også et nip vaniljepulver + et nip fint salt i.

Når de små frø har suget noget af kokosmælken til sig og blandingen får konsistens som tynd grød, er den klar til at komme i formene.

Man kan tilsætte alle former for frugt og bær. Jeg kan anbefale mango, ananas, fersken og hindbær. Denne gang blev det banan - og de 2 slags chokoladekugler.

Bananen blev skåret i lidt grove tern og lagt i bunden af formene (både små og store kan købes lige her) sammen med chokoladekuglerne. Der blev toppet op med chiablandingen og de fik en let omrøring - det må godt være lidt rustikt. 

Ispindende frøs ind natten over - og kunne derefter nemt poppes ud af formene. Der blev 3 store og 6 små ud af portionen. De kan spises som de er eller overtrækkes med mælkefri chokolade. De er lidt hårde direkte fra fryseren, men bliver cremede i munden med en rigtig behagelig mundfylde.

Jeg spiste straks 2 af de små til morgenmad. Nu liger resten i en bøtte og venter på at der kommer gæster til is på altanen.

Uh, og så har jeg forresten også lavet frosne chokoladeis-flødeboller. Skal lige ha' taget nogle billeder af dem, så jeg kan dele dem her.

Hæng på, for det næste indlæg bliver en give-away! 


3 kommentarer:

  1. HvorNÅR opfinder de internet hvor man kan smage hvad man ser på skærmen! Du er dælme dygtig og hurra for et veganer-tilbud :)

    /Kristina.

    SvarSlet
  2. En lille detalje (ved ikke om det har betydning når det laves til is), er at det er forskelligt hvor meget chiafrø suger af kokosmælk. Gætter på at hvilken en kokosmælk man har fået fat i, er årsagen. Vigtigt når det laves som kold grød der står natten over, men måske ikke her - formoder at det ikke ændrer noget i fryseren. (just in case hvis nogle lader det trække meget længe eller synes den ikke vil tykne)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...