søndag den 12. juli 2015

Ispinde med skyr og blåbær...

Her kommer nogle nemme ispinde med blot 4 ingredienser. De tager ingen tid lige at røre sammen og smække i fryseren. Og skulle man få lyst, kan de overtrækkes med hvid chokolade eller blot dekoreres lidt.

Jeg kunne ikke rigtig styre min indre pyntesidse og fandt små sukkerkugler frem også. 

Isens 4 bestanddele: skyr, fløde, blåbær og kondenseret mælk.

100 g blåbær
100 g kondenseret mælk
75 g skyr
1 dl fløde

Blend blåbærrene *wroom wroom*. Kør puréen igennem en sigte - eller lad være.

Pisk skyr og kondenseret mælk i. Man kan vælge at piske fløden og vende den i - det giver en lidt luftigere is. Man kan også vælge at køre massen på ismaskinen før den kommes i formene. Jeg var doven og kom bare fløden i flydende - og kom massen direkte i formene. 

Massen rakte til 4 is af 90 ml. Jeg bruger de her forme. De sidste 2 huller blev brugt til et eksperiment: 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft blev tilsat ½ dl fløde og ½ dl vand. Isene fik lov til at fryse ind natten over.

Hyldeblomsteksperimentet blev ret godt - men jeg vil prøve med ren fløde næste gang. Og så var det pyntetid.

Jeg hakkede lidt hvid chokolade og smeltede det med en smule raw økologisk koldpresset kakaosmør. Lidt af chokolade kom først i et lille glas, så jeg kunne dyppe spidsen af den ene is.

Bagefter kom den over i en lille sprøjtepose.

Og så var der fri leg for resten. De færdige is blev lagt som lag 2 over mine Champagnebrus. Jeg kan oplyse at en blåbærispind, uden pynt, indeholder 194 kcal. Og så var formene klar igen. De kom straks i arbejde igen - med en tilsvarende is med hindbær.

Til prinsesser i alle aldre. Nå ja, og naturligvis også til prinser - for her diskrimineres ingen.

Hindbærisene får det næste indlæg for sig selv, for der viser jeg også hvordan man overtrækker en is helt med chokolade. 

God søndag til alle der kommer her forbi...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...