torsdag den 21. maj 2015

New York #1 - Ted's Montana Grill...

Efter en laaaang og udmattende flyvetur ankom vi til New York i tirsdags kl 18 (midnat, dansk tid). Mindet (og den ubehagelige eftersmag) fra den kummerlige 'mad' vi havde få et serveret ombord skulle jages på flugt - men af hvad? Hvad spiser man som sit første amerikanske måltid? Et par timer efter ankomst, på vej tilbage til hotellet fra den nærmeste AT&T butik (Ja da, mobildata kom naturligvis før mad) faldt vi over Ted's Montana Grill - et bøfhus der serverer både okse og bison. Ja tak!

Restaurantkæden er Ted Turners hjertebarn. Han ville gerne ære det amerikanske ikon: bisonen.

Nøj, det var godt at sidde ned på en blød bænk efter de mange timer i et ukomfortabelt flysæde. Vi havde været så snu at tage melatonin i dagene før rejsen, så vi kunne springe alt hvad der hedder jetlag over. Selv om klokken var 2 om natten i Danmark, havde vi det vitterligt som om den var 20. Jeg fik en flaske Bogle Petite Sirah, som var ganske hæderlig. Det lindrede de ømme nerveender og fik mig til at lande helt.

Vi sprang direkte på et par hovedretter. Det blev til 2 forskellige udskæringer af bison: New York Strip og Ribeye - og så kunne vi dele lidt. Max bestilte fries som sin side.

Jeg valgte sauterede svampe. Den labre Ribeye kom med ben - og var blevet påført en rub af spidskommen og ekspresso.

Det blev også til lidt dampede asparges.

Det var virkelig noget lækkert bisonkød. Mørt og velsmagende. 

Og så kom regningen. Og hermed vores første praktiske erfaring med at give tips.

Det havde vores tjener dog gjort nemt for os, ved at give 3 muligheder i bunden af regningen. Vi valgte at smide $150 - hvilket er godt 1000 kr.

Niveauet er som Jacob's barBQ. Det var bestemt ganske udmærket, men ikke hænderne over hovedet fantastisk. Det var dog et rigtigt godt måltid at lægge ud med.

Og nu kalder byen...

5 kommentarer:

 1. Rigtig god tur! Hvor har du fået fat på vidundermidlet melatonin?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Jeg har fået det af en der lige har været herovre. Her kan det nemlig fås i håndkøb. I DK skal du ha' det udskrevet af egen læge.

   Slet
  2. Her er der aldrig problemer med jetlag før jeg rejser mod øst, efter en ferie.. Dvs da jeg tog til Asien den ene gang, tog det et par dage, og når jeg kommer hjem fra USA kan jeg også mærke det (men med muligheden for ikke at skulle op + energitømt efter en ferie, så... er det mest selvforskyldt).. Tager den naturel.

   Nyd ferien derovre :) Her glæder jeg mig til næste gang allerede - men både mere sydligt - og sydvestligt end hvor I er.

   Det med tips er der vist på en del af dem... Vi plejer ikke at se på det, men bare tage en hovedregning og lægge det vi synes.

   Skal du egentlig lave nogle Mason Jars med hjem eller hvordan står det til med det?

   Slet
  3. Hvad vi ikke havde af jetlag da vi kom derover - er vi nu ramt af x 100. Jeg kan hverken stå eller gå og har det som om jeg er i en stor glasklokke. Heldigvis har jeg ingen planer det næste stykke tid!

   Tusind tak - det var en pragtfuld ferie. Og vi tager afsted igen samme tid til næste år. Så alt det vi ikke nåede denne gang, står på listen igen.

   Ja, det med tips begyndte vi også bare at lave hovedregning på. Det kom meget naturligt, syntes jeg.

   Nej, ingen Mason Jars. Havde ca 35 kg med hjem af alt muligt til køkkenet - men glas blev der ikke plads til.

   Slet
  4. Pas på dig selv - og når du er kommet til hægterne, glæder jeg mig til at se hvad der er kommet med hjem i kufferten :D
   Kan jo være at der skulle være noget jeg ikke er faldet over før..

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...