Inspirationer er hentet hjemme på Memphis Roadhouse hvor der for tiden er æble i deres coleslaw - som dog er lavet på rødkål.
Den er er lavet på spidskål, gulerod og som sagt æble.
Kålen blev snittet på mandolinjern - halvdelen papirtyndt og den anden halvdel en smule tykkere. Den blev derefter vredet og knuget en smule. 2 gulerødder blev revet groft og vendt i.
Sammen med et æble skåret i tynde både.
Og så til dressingen. Den skal være både sød, sur, skarp, fed og salt. Man behøver ikke bruge 4 slags sennep som jeg gør her - jeg er bare pjattet med det stads!
5 spsk creme fraiche 18%
4 spsk mayonnaise
1½ spsk ravigotte (sød sennepsdressing)
1 spsk alm sennep
1 spsk dijon
1 spsk fuldkornssennep
2-3 spsk æblecidereddike
½ spsk agavesirup (eller sukker)
Rør sammen og smag til med rigeligt salt. Den skal smage af meget mere end man regner med - for grøntsagerne stjæler af smagen.
Vend dressingen sammen med fyldet og lad den færdige coleslaw trække på køl i mindst 1 time.
Den lækre coleslaw blev serveret til en omgang slowcooked single ribs (som du får opskriften på i morgen) og den her mac 'n cheese.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit køkken er halvvejs pakket ned og ikke til at lave mad i. I morgen kommer der en håndværker og bryder det skab ned som mit store køleskab står i (ja da, jeg har mere end et køleskab). Hele afdelingen her skal ha' nye køleskabe, som er 4 cm bredere end dem vi har nu - og det gør at de ikke kan stå i de eksisterende skabe. Er noget spændt på hvor meget det kommer til at svine.
I dag har jeg været på Memphis Roadhouse og spise sammen med Anne og Britt. Og så var det pludselig ikke så træls at køkkenet var pakket ned...
Det er da gået helt galt med telepatien nu - men jeg burde nok have gættet det, da vi begge lavede BBQ-agtige ting i crockpot i weekenden (jeg lavede pulled beef), at vi også begge 2 lavede coleslaw-opskrifter! :) Nå, men min opskrift er da heldigvis anderledes end din, så helt copycat bliver det ikke, når min opskrift ryger på senere på ugen :D Det er da i øvrigt en supergod idé med æble i. Og så er jeg også stor fan af masser af sennep i min coleslaw!
SvarSletKh Louise
Ha ha, 2 sjæle - 1 tanke. Glæder mig til at se din opskrift - forhåbentligt med et ordentligt skud sennep ;-)
SletKh Malou