tirsdag den 31. marts 2015

Nyt vaffeljern - nye vafler...

Seeee lige..... mit nye vaffeljern. Nu skal I få vafler som I aldrig har fået vafler før! Det er et Tefal Snack Collection - som ikke blot er et vafflejern, men en regulær snack-maskine med 12 forskellige udskiftelige plader.

Det kan ikke komme sig som en overraskelse at jeg straks udstyrede jernet med pladerne til belgiske vafler og gik i køkkenet, vel?

Jernet kommer med 2 slags plader: til belgiske vafler (nr 4) og trekant-toast (nr 2). Jeg var så heldig at få 2 ekstra sæt plader med:

Nemlig tynde vafler (nr 5) og små bidder (nr 12).

Der er som sagt 12 forskellige sæt plader. På min ønskeseddel står der nu: hjetevafler (nr 6), små pandekager (nr 10) og doughnuts (nr 11).

Pladerne kommer i smarte kassetter så de nemt kan opbevares på en hylde ved siden af jernet.

Selve jernet er en robust sag - som mest af alt ligner en forvokset toastmaskine.

Det er SÅ nemt at sætte plader i og tage dem af igen. De skal bare klikkes fast med et tyk på en knap.

Og pladerne er slip-let i bedste Tefal stil. 

Jeg besluttede mig for at teste både det nye jern og en ny dej (på majs/hvede-vafler) samtidig. Så jeg hev min håndskrevne opskriftsbog frem og udvalgte en af dem jeg har haft på tegnebrættet. 

150 g hvedemel
150 g majsmel
50 g sukker
1 tsk fint salt
4 tsk bagepulver
3 små æg (eller 2 store)
2½ dl mælk
½ dl majsolie (eller smeltet SMØR)

Sigt alle de tørre ingredienser sammen for sig - og pisk de våde sammen. Kom det både i det tørre og rør til alle klumper er væk. 

Det tager tid at lære et helt nyt jern at kende (.....sagde prinsessen). Det bager på en anden måde, ved en helt anden temperatur og kræver en anden dosering. Det lykkedes mig at spore mig ind på doseringen - som er hellere lidt for meget, end for lidt, hvis man vil ha' en hel vaffel ud af det.

Se, en vaffel med indbagt påskeæg. Nå, men sikke da en god dej. Den giver nemlig virkelig knasende sprøde vafler.

Jeg konsumerede indtil flere, med lækker italiensk tiramisu-is på toppen.

Og dommen? Jeg syntes det bager vaflerne en smule ujævnt, men det er der heldigvis råd for. De skal bare vendes og drejes på alle leder og kanter under bagningen. Er ret begejstret for jernets robusthed og de mange muligheder det giver. Har købt en masse ingredienser til at lege med her i påsken. Næste projekt bliver små bidder - og kodeordet er rejer. 

Disclaimer: Snack Collection jernet er en gave fra Tefal og der forligger ingen aftale om hvor meget jeg skal skrive om det. Og ja, jeg opgiver naturligvis 38% af den reelle værdi til skat efter gældende lovgivning om beskatning af gaver til blogs og bloggere.

Og så vil jeg godt lige hilse og sige at en parisertoast lavet i vaffeljernet er 1000 gange bedre end i nogen toastmaskine. Så mange sprøde kanter...


10 kommentarer:

 1. Uhhh blev inspireret - men da jeg ikke ejer et vaffeljern måtte min 2,5 årige søn og jeg "nøjes" med pandekager her til morgen.
  Super smartudstyr du har fået dig - skønt med lidt påskelegetøj
  mvh Matilde

  SvarSlet
 2. Overvejer faktisk at købe en. Hvordan er størrelsen på toast-pladerne? Kan der være noget i dem?

  SvarSlet
 3. Jeg købte mit Tefal snack/vaffeljern i 1981 med 4 udskiftelige plader ( vaffel, toast, mini pandekager, grill ) for omkring 400 kr. Jeg bruger det 2 - 4 gange om måneden og det er stadig som nyt. Tør slet ikke tænke på hvor mange vafler og toast der er passeret gennem i tiden. Så jeg er sikker på at du bliver glad for dit. og så vil jeg da lige sige tak for al den inspiration du lægger op. :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er jeg ked af det over, at du er nødt til at lægge en disclaimer på et indlæg.
  Men tillykke med dit snackjern. Jeg er SÅ misundelig!

  SvarSlet
 5. Læste på en tysk side at det var meget længe om at bage vaflerne , hvad mener du om det ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm, jeg syntes ikke det er længere tid om at bage vafler end de andre jern jeg har haft før.

   Slet
 6. Hej
  Jeg synes ikke at du nævner noget om rengøringen! ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej

   Det er ikke værd at nævne - så nemt er det ;-)

   Slet
 7. Hvor højt gaber jernet? Jeg tænker her, kan man lave en reel panini i den, uden at den smutter ud foran når overdelen presses ned?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gaber højt - men det kan ikke lukkes om noget der er særlig tykt. En købt parisertoast med tynde skiver brød kan lige gå an, men jeg ville nok ikke kaste mig ud i en panini med vaffelpladerne. Men man kan købe flade panini-plader til at komme i jernet ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...