Før jeg smed dagens opskrift på porten, lavede jeg en regel: hvad end jeg skulle lave skulle indeholde de 3 hovedingredienser fisk, blå kartofler og majs. Jeg har længe drømt om at lave en vaffel af fiskefars - så nu skulle det være. Shoe sting fries har også været en ting der skulle prøves, så det var nærliggende at fyre dem begge af på en gang.
Til dagens måltid ankom: blå kartofler, 250 g torsk, 1 ds majs, 1 citron og et løg. Opskriften blev forkastet da jeg syntes at retten samlet set ville blive for 'fedtet'. Fiskefingrene skulle (efter en dobbeltpanering) steges i rigeligt olie, kartoffelröstien det samme og der skulle SMØR i de honningglaserede majs. Og skulle jeg endelig ha' fiskepinde, syntes jeg der skulle høre en dip til f.eks tatarsauce. Og det er jo det gode ved sådan en måltidskasse - man kan bruge opskriften eller lade være. Ingredienserne kan jo bare bruges til noget andet.
Først vaflen af fisk:
Det blev en hurtig nem fiskefars.
Super flot og frisk torsk. Den blev lige gået efter for ben, inden den blev skåret i mindre stykker.
250 g torsk
1 æg
½ dl fløde
1 lille løg
1 spsk Naturlic kartoffelfibre (eller hvedemel)
Urtesalt/friskkværnet sort peber
Blend fisk og løg sammen *wroom wroom*. Tilsæt æg, fløde og krydderier - blend ca 10 sekunder. Rør til sidst kartoffelfibrene i. Lad farsen trække på køl i ca 30 minutter.
Og så til kartoflerne. De ser jo meget tilforladelige med skrællen på.
Og se lige hvor smukke de er når de er befriet for skrællen. Men mere lilla end blå.
Shoestring fries (snørebånds fritter) er helt tynde strimler af kartoffel, friteret eller ovnbagt. Jeg kørte kartoflerne til snørebånd på min spiralmaskine. Havde jeg haft tid, ville jeg ha' lagt dem i vand et stykke tid for at trække lidt af stivelsen ud. Men de kom i stedet direkte i en pose og vendt med en smule olie, lidt salt og ½ tsk spidskommen.
Kartoffelstrimlerne blev fordelt på en slip-let bageplade og bagt ca 25 minutter på 200°C - og de blev vendt ca 3 gange undervejs. Pas på ikke at give dem for meget.
I mellemtiden tog jeg mig kærligt af fiskefarsen og lavede sauce.
Og så var der 2 slags fisk til middagen.
Saucen bestod af 3 dl mælk, majs, lidt rød peber og persille.
Mælken blev varmet op og tilsat urtesalt, friskkværnet sort peber og lidt citronsaft. Den blev jævnet med en smule økologisk majsstivelse - og fik derefter fyld af afdryppede majs, rød peber i tern og en god håndfuld hakket persille.
Og så var det blevet tid til at anrette. De knasende sprøde kartofler, den gyldne fiskevaffel og den milde sauce. Et drys ekstra persille satte prikken over i'et.
Og ja, jeg spiste begge fisk (og se lige hvor lækker gylden og sprød 'karbonaden' var). I denne uge kører jeg nemlig 23:1 hvor jeg kun spiser i 1 time om dagen - og har derfor en del kcal til rådighed som kan brændes af på mit aftensmåltid.
De sidste 3 måltider fra kassen har jeg tænkt mig at lave efter opskrifterne.....ish. Der kommer nok et twist hist og her.
Det ser dejligt og sundt ud :-)
SvarSletSkøn inspi til aftensmaden, takker....
Tusind tak :-)
SletDejligt at du kan bruge inspirationen.
Kære Malou
SvarSletDu skriver, at du ville have lagt kartoflerne i vand for at trække stivelse ud. Jeg kan faktisk rigtig godt lide kartofler, men de påvirker mit blodsukker på en meget ubehagelig måde, så jeg gerne høre dig, om "udvanding" kan fjerne så meget stivelse, at den ubehagelige effekt bliver dæmpet ?
Venlig hilsen
Belinda
Kære Belinda
SletNej, desværre. En udvanding trækket kun den frigivne stivelse ud af snitfladen. Ved at fjerne det kan man få meget sprødere kartofler ved tilberedning - men det ændrer ikke ret meget på det totale stivelsesindhold.
Men hvad med at prøve søde kartofler? De har et meget lavere GI og er et godt alternativ ;-)
Glad hilsen
Malou
Så stop dog med at lægge beskeder her. Jeg har bedt om ikke at blive kontaktet af jer mere - og fået tilsagn om at jeg ikke høre mere. STOP JER SELV!
SvarSlet