torsdag den 12. februar 2015

Tastersbox - vin på abonnement...

Fra den ene kasse til den anden. Som man kan bestille kasser med både kød, fisk, grønt, frugt og hele måltider til døren, kan man også bestille vin på abonnement. Tastersbox tilbyder en månedens pakke med 4 nøje udvalgte vine, efter vekslende tema, til 399 kr incl levering (værdi min 500 kr). Man kan desuden tilkøbe en spændende flaske spiritus hver måned. Jeg har fået muligheden for at teste abonnementet i 3 fortløbende måneder. Den første kasse blev leveret i januar og hed 'Italiensk Tema':

Bisu Barolo 2008 (Piemonte), Chianti Montespertoli 2010 (Chianti, Toscana), Antiche Terre Ripasso 2012 (Valpolicella) og Villa Puccini Santo Vino  (Toscana).

Med hver kasse følger Tastersmagazine.

I magasinet er der info om hver vin, området og producenten. Jeg valgte Barolo som den første vin, da jeg i efteråret var i Piemonte - og stadig har 'hjemve'.

Til Baroloen blev der anbefalet en opskrift med lækre langtidsstegte steaks. Bøf og Barolo - ja tak!

Det passede fint for jeg var netop faldet over 2 irske rib-eye. Desværre ikke store nok til langtidstilberedning, men helt fine til en hurtig tur på panden.

Bøfferne fik lov til at trække med et godt skud flagesalt og lidt friskkværnet sort peber. Jeg dykkede ned i den liflige Barolo i ventetiden. En rigtig bulderbasse.

Tilbehøret skulle blot være en hurtig salat. Små buketter letdampet broccoli, cherrytomater, høvlede bånd af gulerod, strimler af rød peber, skyrtern og karse - vendt i en vinaigrette af hvid balsamico, spansk økologisk olivenolie, fuldkornssennep, urtesalt og friskkværnet sort peber.

Efter et hurtigt besøg på en knaldhed pande var de møre bøffer klar til konsumering sammen med den syrlige salat. Perfekt til den frugtige Barolo på ren Nebbiolo. Og ja, jeg konsumerede begge bøffer selv - fordi jeg kunne!

Jeg har også fået smagt den liflige Ripasso. Den havde masser af solmoden frugt - og var flydende italiensk sommer på flaske.

Februars kasse var noget ganske andet. Det var nemlig ikke vine fra et land - men 4 forskellige. Denne gang var den en bestemt drue der var temaet: Shiraz/Syrah. 

Det blev en global rundtur til både Sydafrika: Spice Route Shiraz, Argentina: San Huberto Reserva Syrah, Australien: Clare Valley Shiraz og Frankrig: Crozes-hermitage la Matinière.

Jeg har allerede været et smut i Frankrig. Interessant - og meget langt fra de australske kraftkarle fra Mollydooker jeg plejer at dyrke. 

Den blev serveret (bogstavelig talt) som 'frikadellevin' til de saftige oksefrikadeller med kikærtedip, salat og pita.

På hjemmesiden kan man vurdere vinene og se indholdet af tidligere kasser. Man kan også melde til og fra - for man kan springe over hvis man ikke lige føler for en levering. Man kan dog ikke se hvad der er i næste måneds kasse - og det er med fuldt overlæg: "Det kan lyde mærkeligt, men vi gør det for at hjælpe dig. Mange kommer til at hænge fast i gamle vaner og ville af refleks, og på baggrund af enkelte dårlige erfaringer, vælge en kasse fra, hvis den eksempelvis indeholdt XXX. Vi mener, at vin er så utrolig meget mere end deres oprindelse og drue, og da vi samtidig mener, at vi er sat i verden for at give vinoplevelser, herunder også at overraske, så forbliver næste måneds TASTERSBOX netop det – en overraskelse". 

Jeg er vild med overraskelsen. Er nemlig selv meget tilbøjelig til at købe de samme vine eller druer igen og igen. På denne måde får man virkelig en på opleveren.

Lige nu kan du tilmelde dig og få den første kasse til 249 kr.

Disclaimer: Vinen er sponsoreret af Tastersbox - med ordene (på nær citatet) og meningerne er mine egne.

1 kommentar:

  1. Er skyrtern ligesom feta? Smager de godt, og i så fald, hvor forhandles de? :)
    - Har i øvrigt brugt din blog flittigt på det sidste, da jeg har startet en sundere livsstil pga. depression. Den har virkelig hjulpet mig meget. Det skal du have mange tak for! :)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...