Mørk og intens sur/sød - og med et mægtigt spark fra Bhut Orange Copenhagen.
Efter Kim Schulz fra Grillkokkerier sendte mig flasken med den hotte BOC sauce er jeg gået i tænkeboks. For hvad skal den kradse sauce bruges til? Kim og jeg snakkede om en chutney på ananas, men sådan en var ikke til at opdrive øko nogen steder. I stedet blev det til mangochutney.
600 g mango i tern
250 g hakkede løg
35 g finthakket ingefær
3 fed finthakket hvidløg
2 spsk olie
1 spsk brune sennepsfrø
1 spsk gule sennepsfrø
4 sorte kardemommekapsler
2 dl sukkerrørskrystaller - eller andet sukker
3½ dl eddike
Løg, hvidløg og ingefær blev sauteret i olien uden at tage farve - sammen med de 2 slags sennepsfrø. Da blandinge var taget af panden, blev hvidløgssaucen tilsat. Jeg tog, klog af skade, kun knapt 1 spsk BOC sauce til den her portion.
Hele herligheden blev blandet sammen og smidt i min Crock-Pot. Det fik nogle timer på low, men det var slet ikke nok. Jeg endte med at lade det simre hele natten - 10 timer i alt.
Sikken et syn at vågne op til - og sikke en duft. Der var dog stadig lige et stykke vej endnu. Chutneyen kom op i en gryde og blev tilsat 2 dl sukker - og blev kogt godt ind ved høj varme.
Goddammit Janet, der er smæk for skillingen i den sag. Den kom straks på et skoldet glas og direkte på køl. Den smule der allerede var taget fra, ca 1 spsk, brugte jeg til min frokost.
Og det var en grøn frokost bestående af en lun broccolisalat med en spicy sur/sød dressing, et drys Bombay mix (af kikærtemel og tørrede ærter) og et skud nigellafrø. Nemt og godt.
Opskriften på salaten kommer i en senere indlæg....
Skønt at se alle de øko indkøb :-)
SvarSletLyder som en mulig anvendelse for lidt af de 3-4 ltr djævelsk stærke BOC/mango chili sauce, jeg selv fik bikset sammen for noget tid siden!
SvarSletHvad blev resultatet rent styrkemæssigt med 1 spsk BOC sauce? Jeg har muligvis før haft uhelidige episoder med ulykkelige medspisere på grund af lemfældig omgang med BOC :)