mandag den 10. november 2014

Portobello-vaffelburger med confiteret and og spejlæg...

Her kommer en lille fræk sag som jeg fik til morgenmad for et par dage siden. At den lige kommer på i dag er ingen tilfældighed, for det kan jo være at du står en en rest and i morgen og har lyst til at gøre mig kunsten efter. Den opstod egentligt som et nysgerrigt Stop Spild Af Mad projekt - men viste sig at blive så vellykket at den nu bliver en fast del af 'sortimentet' af retter her på bloggen.

Og den er SÅ simpel: 2 store portobellosvampe, lidt andekød og 1 æg.

Svampene var de sidste 2 jeg havde fået med hjem fra Tvedemose. De trængte virkelig til at blive brugt. Jeg rensede dem og skulle til at skære dem ud, da jeg så mit vaffeljern til belgiske vafler på køkkenbordet (dagen før havde jeg lavet grønkåls-sundwich med confiteret and og syltet græskar i det og havde endnu ikke pakket det væk. Og så fik jeg en tanke: kan man mon bage hele svampe i det?

Jernet blev varmet grundigt op sprøjtet omhyggeligt med bagespray. Svampene blev lagt på og så begyndte den meget langsomme lukning. Jeg lod varmen arbejde for mig og lukkede kun til når jeg kunne mærke svampene give lidt efter. Efter ca 3 minutter kunne det lukkes helt. Svampene fik derefter lov til at bage ca 5 minutter.

Jow jow, det var ikke nogle helt tossede svampevafler. Har man ikke et vaffeljern kan de bages i ovnen, steges på panden eller grilles som her

Det confiterede andelår der var til overs fra den grønne sundwich blev pillet fri for skind og ben, varmet på en pande og toppet ovenpå den ene svamp. 

Et økologisk blev spejlet, krydret med salt + peber og lagt ovenpå.

Endnu en svamp på - og så var der morgenmad.

Æggeblommen fungerer som lun 'dressing'. Good stuff!

Den lille vaffelburger kan jo fyldes med hvad man har. Den ville også være god med en vegetarisk bøf og en skive røget ost. Sikke et festligt indslag på et brunchbord. 

Og nu må jeg heller komme i køkkenet og gøre klar til mortensaften. Det er dog ikke and, men confiteret kanin der skal på bordet her.

God andedag til alle der kommer her forbi...


2 kommentarer:

  1. Sikke en sjov idé :) Det ser også rigtig lækkert ud, må man sige!

    SvarSlet
  2. Det er da det smarteste jeg længe har set...Selvfølgelig kan vaffeljernet da bruges til andet end vafler på gammeldaws maner:-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...