søndag den 5. oktober 2014

Wagamama - nu på frederiksberg...

Den japansk inspirerede engelske restaurantkæde Wagamama, der indtil videre kun har haft til huse i Tivoli, er nu også rykket ud på Frederiksberg. Sidst jeg var i København, var jeg inviteret forbi til en bid mad - og jeg måtte tage en gæst med. Min kære søster og jeg ankom derfor en regnvåd dag sidst i september til restauranten beliggende på Solbjergvej.

Vi blev mødt af et indbydende og gyldent lys.

Restauranten er en slags afslappet 'kantine' - men flere forskellige bord/stole konstellationer. Vi fravalgte de høje borde + ditto stole, samt de lave borde med alm stole - og blev bænkede i den fjerne ende ved sociale langborde med tilhørende bænke.

Vi havde kig til køkkenet hvor en sværm af travle køkkenfolk kokkerede på livet løs.

Vi bestilte hver vores friskpressede juice. Jeg fik en 'rå juice' af gulerod, agurk, tomat, appelsin og æble - Søster fik en frisk sag med bla mango, som desværre ikke længere er at finde på kortet. 

Vi bestilte lidt sides: kimchi (koreansk stærkt fermenteret kål) og syltede japanske grøntsager.

Vi bestilte 2 ekstra sides til deling. 5 stk gyoza som her var dybstegte dumplings med fyld af smørmør and - og serveret med en krydret kirsebær hoisin-sauce. På den anden tallerken er der grillede spyd med søde tigerrejer og karamelliseret lime. En virkelig god start.

Til hovedret fik Søster 'firecracker steak' som var lynstegt oksekød med sukkerærter, rød stærk chili, peberfrugt, forårsløg og salatløg i en krydret sød chili-sauce. Retten blev serveret med dampede hvide ris, garneret med shichimi, sesamfrø og lime. Søster, som nærmest spiser sine egen vægt i chili om året, syntes at den var rigtig god og velsmagende - omend ikke helt så stærk som hun havde håbet. Skøre kugle!

Selv hoppede jeg på en 'teriyaki steak soba' som var grillstegt teriyaki-oksekød på en bund af teppan-stegte soba-nudler med karryolie, sukkerærter, chili, rødløg og forårsløg, bønnespirer og bok choi. Serveret med teriyaki-sauce og garneret med koriander og sorte og hvide sesamfrø. Uhm, mør og blodrød okse - og super nudler. Selv om jeg ikke spiser så mange hurtige kulhydrater normalt, gjorde jeg her rent bord.

Selv om det ikke ligefrem var sult der plagede os, måtte vi prøve et par af desserterne også. Der var nemlig 2 meget anderledes udgaver af et par klassiske desserter som gjorde os meget nysgerrige. Jeg kunne ikke stå for denne 'wasabi- og chokoladekage' - kraftig chokoladekage lagt sammen med chokolade- og wasabimousse, toppet med hvid chokoladeglasur og serveret med wasabi- og chokoladesauce + vaniljeis. 

En virkelig kompakt kraftkarl. Det lyder skørt, men smagene harmonerede virkelig fint. Jeg var både overrasket og imponeret.

Søster fik en 'ingefær og citrongræs crème brûlée' - serveret med en kugle mango-is på toppen. Også rigtig spændende og velsmagende.

Efter det søde punktum kunne vi gøre status over middagen. Der var fuld tilfredshed over hele linjen. Det er et super sted til en hurtig uformel middag, men nok ikke et sted man sidder længe og hænger bagefter. Var der en Wagamama i Århus var det helt klart et sted jeg ville frekventere ofte - for det er virkelig value for money.   

Besøg Wagamama.dk

Tak for mad!
  
Indlægget er sponsoreret - men ordene og meningerne mine egne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...