torsdag den 16. oktober 2014

Bagt græskarsuppe med frugt og five spice...

Efterår er lig med græskarsuppe for mig - og her på bloggen er det efterhånden blevet til et par forskellige opskrifter igennem tiden. Men i dag kommer en helt ny Stop Spild Af Mad variant:

En frugtig og krydret suppe - pimpet med lidt fancy (men ufattelig nem) udsmykning.

I min grøntsagsskuffe havde jeg et halvt hokkaido-græskar til overs fra mine sorte bønne-nudler med græskar og confiteret and. Det var med at få det brugt, da jeg ikke skal lave mad igen før midt i næste uge. Det var en appelsin tilbage fra min grønkålssalat og et runkent æble fra min svigerfars have som havde set bedre dage. Løg og hvidløg har jeg altid på lager.

For at give suppen en mere fyldig og intens smag af græskar, valgte jeg at bage det først. Det blev derfor befriet for indmaden og skåret i tern. Jeg lod skallen sidde på. Græskarret blev vendt med 1 spsk olie og dysset med salt og peber. Der kom folie over fadet og det blev stillet i ovnen på 175°C i 35 minutter. 

I mellemtiden gjorde jeg de øvrige ingredienser klar. Løget blev hakket groft og hvidløget fint. Æblet og appelsinen blev skrællet og skåret i tern. Løg og hvidløg blev derefter sauteret i en smule kokosolie unde at tage farve. Æblerne blev sauteret med i et par minutter til sidst.

Det møre bagte græskar og løg/æbleblandingen kom i en gryde. Og så til resten:

Det blev alt godt fra skabe og skuffer. Og i køleskabet fandt jeg resten af den jordnøddesauce jeg havde lavet til de sorte nudler. Den kunne meget passende komme med her.

2 spsk Creamed coconut, 1 tsk Five Spice (læs om det her), 1 tsk Herbamare, jordnøddesaucen (kan erstattes af 2 spsk jordnøddesmør) og appelsinen.

Alle ingredienserne kom i gryden til resten - og der blev fyldt vand på til det knapt dækkede. Suppen fik derefter lov til at simre i ca 20 minutter. Den blev derefter blendet *wroom wroom* med en stavblender og smagt til med salt, peber og 2 spsk æblecidereddike. 

Suppen kan sagtens spises som den er, men det er sjovt med lidt ekstra lir og knas.

Jeg havde ristet nogle græskarkerner på en tør pande, rørt lidt skyr med Sriracha (og kommet blandingen i en lille sprøjtepose) og ladet den rene chilisauce stå også.

Først sprøjtede jeg en spiral med skyrblandingen og bagefter en af ren Sriracha. Det behøver ikke at være så nøjagtigt. Og så til det rigtig sjove:

Med en tandstik trækker man derefter streger fra og imod midten. Det er egentlig en teknik man bruger til flerfarvet glasur på f.eks lagkager - men jeg syntes det ser knaldgodt ud på en suppe også.

Et drys græskarkerner - og så var der mad. Det havde også været flot med et drys frisk koriander. Resten af suppen har jeg gemt i fryseren til en anden god gang.

Og nu må jeg hellere komme i omregninger, for jeg skal ud og handle ind til - og lave - 120 portioner af den her lækre lyserøde sildesalat som skal serveres på MAD i weekenden.

7 kommentarer:

 1. Så smukt jeg ville have svært ved at ødelægge kunstværket ved at putte en ske i. Så skulle det da lige være 3tårnet arvesølv

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, tak. Jeg rodede bare det hele sammen og skovlede det ind ;-)

   Slet
 2. Det ser så godt ud - ha' en dejlig tirsdag :-) <3
  Kh Cathrine fra www.cathrineyoga.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Er det ok hvis jeg nyder torsdagen i stedet ;-) Tak, i lige måde <3

   Slet
 3. Virkelig smukt anrettet suppe:-)
  Jeg er på inspirations runde i Blogland efter lækre retter eller kager, hvori mit græskar fyld kan bruges og din suppe er da en af dem.
  Skal nemlig til at være lidt kreativ.

  Hilsner fra Maria

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...