søndag den 21. september 2014

Øko-kotelet med 3 x salat...

Så fik jeg endelig lavet lidt mad igen. Efter mit grimme fald har jeg spist meget mad udefra og kolde ting som krævede så lidt som mulig tid i køkkenet. Nu er knæet dog til at humpe rundt på, så det er bådet blevet til bagning og middag i denne weekend. Først disse store pragtfulde økologiske koteletter med skaft:

En stor basse stegt i SMØR og olie - serveret med 3 hurtige salater og en cremet dip.

Koteletterne havde jeg fundet i Salling. Jeg var egentlig på udkig efter bøf - men de der flotte store koteletter måtte jeg bare ha' med hjem.

De skulle ha' været på grillen, men min gasflaske viste sig at være defekt. Det endte med en pandestegning i stedet.

I går var Marie forbi for at hente et par ting. Jeg er ved at sælge ud af nogle af mine ting her i min loppemarkedsgruppe. Hun havde lidt overskud fra hendes have med til mig. Det var lige det jeg skulle bruge for at lave lidt salat.

Jeg kan ikke styre mig når jeg først går i gang. Så det endte med hele 3 salater + en dip. 

Salat af dampede små broccolibuketter, feta, cherrytomater, ristede mandler, masser af store oliven og frisk basilikum. Olien fra osten og en smule hvid balsamico ud over.

Skoleagurker kørt på spiralmaskinen, overhældt med hyldeblomsteddike, agavesirup og en smule olivenolie. Drysset med salt, peber, tørret mynte og nigellafrø.

Squash kørt til pasta på spiralmaskinen og vendt med en pesto på tomat og artiskok. Drysset med hakket frisk basilikum.

Dippen var en rest flødeost rørt med skyr og den førnævnte pesto + lidt salt og et fed presset hvidløg.

Koteletterne blev krydret godt og stegt i 50/50 SMØR og olivenolie. De trak et par minutter i folie inden servering.

Og så var det mad. Uhm, sådan en saftig grisebasse er altså næsten lige så godt som en rød bøf.

I dag står den på sammenskudskagebord sammen med 10 andre. Vi møder alle op med 1 kage hver. Jeg har været så sød at bage den Max skal ha' med også. Så i går bagte jeg en Double Fudge Nutellakage og en marcipan-cheesecake med kirsebær. Opskrifterne skal nok komme på når de er klar. 

God søndag til alle der kommer her forbi...Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...