søndag den 8. juni 2014

Kirsebæris med rålakrids...

Der er vist ingen der læser med her, der er i tvivl om at kirsebær stå meget højt på listen over yndlingsspiser hos mig. Jeg er nogle gange nervøs for at det nærmer sig en form for afhængighed. Her har jeg lavet en fuldfed is med 2 slags kirsebær: alm og Amerena - og tilsat knasende rålakrids.

One dessert to rule them all....

Selve iscremen er endnu mere simpel end den plejer at være: 

1 ds kondenseret mælk
2½ dl fløde
300 g frugtpuré 

Brug den slags frugt du kan lide. Isen her startede oprindeligt som et Stop Spild Af Mad projekt efter jeg havde bagt min Cheesecake-brownie med kirsebær og lakrids - og stod tilbage med en del kirsebærpuré.

Den smukke røde puré blev rørt sammen med den kondenserede mælk og fløden pisket i. Det smagte godt - men den kunne godt trække lidt mere. Og jeg vidste straks hvad det var den manglede:

For jeg havde nemlig et glas økologiske Amarena i skabet. Dem fandt jeg før jul i Torvehallerne og måtte eje dem på trods af at glasset kostede 75 kr. De har den samme aromatiske sliksødme som konventionelle bær - men uden kemi og tung sukkerlage. Jeg kom 1 dl af den tynde lage i ismassen.

Først tog jeg fra til 4 ispinde - og kørte resten i min ismaskine.

Massen blev kørt til en blød softice og overført til en bøtte. Har du ikke en ismaskine kan massen fryses ind med omrøring hver halve time. 

For at tilføre isen lidt ekstra lækkerhed, kom jeg lidt ekstra bær i. Jeg tog en håndfuld drænede Amarena og blendede dem *wroom wroom* til en tyk puré.

Den kom jeg i en lille sprøjtepose. Sammen med rålakrids skulle den blandes sammen med isen.

Det blev til 2 lag. Først is - så puré og lakrids - mere is og så mere guf. Til sidst kørte jeg en gaffel hurtigt rundt inden isen kom i fryseren.

Den færdige is klar til anretning. 

Flere har spurgt til min isske. Det er den her - i størrelse 1/30 liter. Som pynt brugte jeg lidt drænede bær, mere lakrids og et par blade citronmelisse. Ja ja, det er lidt NFG her....men det får anretningen til at poppe

3 kugler er lige tilpas til en dessert.

Et ekstra drys lakrids - og så er det bare med at gå om bord i de de lækre sager.

 Ja tak!

God pinse til alle der kommer her forbi....


7 kommentarer:

 1. Uhm, den ser bare god ud. Jeg er vist ved at være der, hvor jeg osse må investere i en ismaskine. Hvilken har du Malou? Eller måske snarere - kan du måske anbefale mig en? Jeg er helt blank på området. Tak på forhånd. Hilsner Marianne

  SvarSlet
 2. Uummmh!
  Må jeg spørge dig, hvorfor du ikke kommer isen i formene efter, massen er blevet kørt på maskine? Bliver massen så ikke mere cremet og lækker?

  Knus fra Sidsel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Det gør jeg fordi min ismaskine ikke kan rumme hele portionen og jeg derfor er nødt til at tage noget fra først ;-)

   Slet
 3. HOLD nu kæft det lyder megagodt. Jeg hepper på, at du åbner en isbar i Aarhus. Så kommer jeg og køber et par scoops af den her variant hverdag - hele sommeren!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Well, jeg byder såmænd gerne på en kugle is på altanen hvis der kommer nogen forbi ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...