lørdag den 10. maj 2014

Za'atar laks...

I går lavede jeg laks med laks på. Både frokost, aftensmad og en madpakke - alt med laks. Fisken var fra denne kasse og lige til at gå til.

Både frokosten og aftensmaden bestod af bagt laks med za'atar - og dampede asparges, spæde gulerødder, skyr-raita og en tot brøndkarse.

Za'atar er en aromatisk krydderblanding bestående af oregano, timian, basilikum, sar (bønneurt), merian, citronskal, sesamfrø, sumak og havsalt. Det kom ind af døren i går og jeg tænkte straks på laks da jeg åbnede pakken.

Når man skal vende et stykke fisk i noget er det praktisk at tage en flad ting der lige passer i størrelsen og drysse 'paneringen' i bunden.

Fisken blev vendt i den aromatiske krydderblanding og lagt i et ovnfast fad. Der blev drysset med lidt ekstra salt og friskkværnet sort peber.

Laksen blev bagt ved 170°C i ca 20 minutter - til den lige akkurat var gennembagt. Test med en finger, fisken skal fjedre let når man trykker på den. Jeg spiste den varm til frokost - og kold til aften. 

Hen på eftermiddagen kom min søster forbi på et lynvisit. Der var kun lige tid til et kram (men jeg skal se hende i næste uge, så det var ok). Søs var sulten, så jeg lavede en bid mad til hende som hun kunne spise i bilen hjem:

Først bagte jeg 2 'skiver' sundwichbrød på hvide bønner og lidt spinat.

'Underen' blev smurt med lidt mayonnaise, belagt med spinatblade og toppet med za'atar laks.

Der blev pyntet med rødløg og rød peber.

Og agurk + tomat.

'Overen' blev også smurt med mayo og lagt på. Sundwichen blev skåret diagonalt og pakker ind til turen. Og jeg skal hilse og sige at den faldt i meget god jord.

--------------------------------------------------------------------

Puha, det har været en hård (og dyr) uge. Min elskede kat Trixie Belle har været indlagt på dyrehospitalet og været rigtig skidt. Hun havde tabt sig en del og var blevet noget tjavset. Jeg frygtede det værste, for hun er jo en gammel tøs på næsten 16 år. Det viste sig at hendes kindtænder var meget dårlige og at der skal en gennemgribende renovation af munden til for at få hende på ret køl igen. Hun er hjemme igen på penicillin og smertestillende - men skal indlægges igen på mandag og opereres af dyrehospitalets tandspecialist. 

Efter næsten 3 uger på langs er jeg endelig selv ved at være frisk igen. I aften skal jeg ha' en pause fra det hele. Vølve og co er i byen (find dem på FINDERSKEEPERS på Godsbanen lørdag og søndag. Køb billetter her) og holder hof i aften på Memphis Roadhouse. Uhm, hotwings og store drinks. Det kan kun blive godt.

Først skal jeg dog lige ha' besøg. Signes ældste datter kommer forbi her til formiddag, så jeg kan flette hendes hår. Hun skal konfirmeres humanistisk (FEDT initiativ - læs om det her) og har udbedt sig mine fletteevner på sin store dag. Ih, det glæder jeg mig til.

God weekend til alle der kommer her forbi

3 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor er det lækkert.
  Du forstår at lave både lækker madpakke og middag:-)

  jeg elsker laks og tror det er en rigtig fin blanding du har vendt laksen i, din laks er perfekt bagt og tilpas blød, saftig og sikkert velsmagende.

  Tror jeg har to stykker god laks i fryseren og en pose krydderiblanding lidt ala din, så jeg vil lave noget tæt på.
  Tænk hvad en blog kan gøre, derfor elsker jeg at blogge og blive inspireret.

  En anden dag må jeg skaffe din Zaatar blanding.

  Hvis du selv vil og har tid til at deltage i en giveaway eller flere og vinde en vintage bikini eller fars dags gave eller andet, så har min veninde flere på bloggen pt.
  Blot tryk på mit navn øverst så kommer du til bloggen:-)

  Nyd weekenden og musikken i aften.
  Ole

  SvarSlet
 2. Elsker den krydderi blanding

  SvarSlet
 3. God bedring til missen... ikke sjovt når de små kræ er syge:(

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...