Well, det her er et snydebillede - forstået på den måde at det var et stykke drømmekage jeg nød med stort velbehag på min nylige københavnertur. Den er bagt af dejlige Mette som jeg besøgte. Og da jeg i går forsømte at tage et billede af et stykke af den færdige kage og hev jeg derfor det her frem af gemmeren. Men jeg sværger at min ligner til forveksling!
Med lidt hiv og sving fik jeg hevet alle ingredienserne sammen. Jeg lod min inspirere af denne opskrift. Og så var det bare med at gå i gang!
Selve kagen:
4 æg
250 g rørsukker
250 g mel
3 tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
50 g SMØR
2 dl mælk
Ih, og så fik jeg endelig mulighed for at få testet min spritnye darling lille sorte sam-bo. Det er denne model: Electrolux Assistent EKM4300
Udover at den kommer med en alm skål på 4,8 liter - så kommer den også med denne lille lette skål på blot 2,9 liter. Perfekt til mine dumme arme som ikke kan løfte ret meget af gangen.
Æg og sukker blev pisket længe til det var tykt og skummende. Melet blev sigtet med bagepulver og vanilje. Mælk og SMØR blev varmet op sammen. Melblandingen blev vendt i æggemassen og til sidst blev mælkeblandingen rørt i.
Hvor var det fedt at kunne løfte både skål og indhold uden problemer. Og se lige den bedårende dejskraber - den, og 3 andre i samme stil, har jeg fået i gave af Henrik fra En Himmelsk Mundfuld.
Kagen kom i en 22 x 22 cm form - smurt med SMØR og drysset med mel. Kagen blev bagt i ca 20 minutter ved 200°C.
Mens kagen bagte, lavede jeg toppingen. Argh, min dumme hjerne har afstødt hvem det var der fortalte mig at man kunne komme havregryn i. Men det skulle i hvert fald prøves.
For det er jo en smart måde at snige lidt kostfibre ind i en kage på. Jeg syntes der skal være rigeligt guffenuf på toppen og lavede derfor en god grydefuld.
Topping:
150 g SMØR
100 g havregryn
125 g kokosmel
300 g farin
1 dl mælk
Kom smør, gryn, kokos og farin i en gryde og varm op under omrøring. Tilsæt mælken og lad massen boble forsigtigt i et par minutter.
Den færdige kage blev taget ud og ovnen blev skruet op på 225°C.
Den skæppeskønne topping blev fordelt ud over. Og her kunne jeg så se at det nok var en god ide at lægge bagepapir under.
Hvilket viste sig at være et ret godt træk. For den boblede over med SMØR og mums efter 6 minutter i ovnen.
Kagen fik lov til at afkøle i formen inden den blev skåret ud.
Og så blev den pakket ned i en condi-bøtte og puttet i cykelkurven.
Og så cyklede jeg forbi min dejlige kærestes arbejde og delte kage ud. Og det bragte lykke. Max ELSKER nemlig drømmekage. Det er ikke så meget vi ser til hinanden, så det var dejligt lige at ae ham lidt over håret mens han spiste kage.
Og så skulle jeg hjem og ralle igen. For jeg var dåååååååårlig. Havde tømmermænd (efter Winemakers Dinner på Miró med Anne) og fastedag - hvilket er en hardcore kombination. Så nej, ingen kage til mig.
Bagermester Bagstiv |
I dag skal jeg dog spise kage med super god samvittighed. Nu kan jeg nemlig fejre at jeg har tabt 30 kg. Woop woop!
God weekend til alle der kommer her forbi ☺
Åhr kunne godt liiige spise et stykke! Haps!
SvarSletNøj den ser lækker ud den drømmekage. Og tillykke med dit mega store vægttab. Det er virkelig flot. Have en god week-end.
SvarSletDejlig drømmekage - den er altid god. Jeg tror næsten, at vi har brugt den samme opskrift. Det eneste, der er forskelligt er vores køkkenmaskine ;-).
SvarSletRigtig god weekend - og hvor ser du hammergodt ud.
Mange hilsner Kathe
Wow, du er jo ikke til at kende igen - tillykke med dit nye lækre look og tak for en f-e-e-e-d blog :o)
SvarSletBedste hilsner
Madam Bianco
Jamen, kagen skal da bages om et øjeblik og gøre godt til fredagens aftenhygge :-)
SvarSletOg wow altså, du ser fantastisk ud! :-) Tillykke med de 30 kilo!
mums, drømmekage er også min alltime favorit kage... skammer mig næsten over at kunne spise en hel kage alene uden at dele med kæresten. Men hvordan blev det egentligt med havregryn i?
SvarSletKæmpetillykke med det kæmpe vægttab, hvor ser du bare godt ud
SvarSlet:-)
Holy shit, min underkæbe ramte gulvet da jeg så billedet af Bagermester Bagstiv.
SvarSletHvor er du egentlig en smuk kvinde!
Det er bare SÅ godt klaret. Det er vildt hvor meget 30 kilo faktisk er, når man tænker nærmere over det.
Uhm - ser lækker ud og smart med de havregryn! Og kunne forestille
SvarSletmig at havregrynene gør sig ret godt i det selskab.
Virkelig flot med dit vægt tab og du ser super godt ud - på trods af tømmermænd :-)
Det er godt nok smart med den "lille" skål til din nye røremaskine!
Lena
Du er for sej, BUM der er ikke mere at sige til det.....!!! (udover MUMS en kage!!!)
SvarSletJeg bliver nødt til at sige det igen: Du er for sej, og jeg beundrer, at du lægger dit vægttab og gode råd, erfaringer osv. ud, så vi andre kan følge med. Og for dælen, hvor ser du godt ud!
SvarSletMå altså også lige kommentere på dit udseende - WAUW. Hvor ser du godt ud. Der er godt nok sket noget, selvom du er bagstiv på billedet har du bare en hel anden udstråling nu. Stort tillykke
SvarSletNu er jeg ikke altid så godt til at kommentere herinde, men læser ivrigt med, men nu bliver jeg simpelthen nødt til at sige: TILLYKKE med de 30 kg! Fuck hvor er du sej og hvor er du fantastisk smuk - trods det at du er tømmermændsramt, hvilket vist er mere end vi andre kan præstere! ;) :)
SvarSletwauw sikke en lækker klidmoster. Hvor er det godt gået at du har tabt dig så meget. Hvordan har kroppen det så nu?
SvarSletOg nå ja sikke en lækker kage. Desværre ikke tilladt på min PCO diæt. øv bøv.
Og så må jeg lige tilføje at man er en ekstrem god kæreste. Når man står med tømmermænd og bager drømmekage og cykler ud med den til den eneste ene. Håber Max synes det samme.
Hold da op Malou! Du er slet ikke til at kende. Det er godt at der er navn på forklædet ;-) Du ligner en million!
SvarSletDu ser simpelthen så godt ud på det billede!
SvarSletOg at forsømme en blog på grund af livet - det er den bedste grund til at forsømme sin blog :D