torsdag den 21. november 2013

Risotto med and, græskar og svampe...

I de næste 4 uger har jeg opskrifter med i Kvicklys tilbudsavis og på deres juleblog. Hver opskrift er resultatet af en udfordring stillet af Kvickly. Og den første udfordring lød: Der er rester tilbage fra ænderne som blev serveret i går. Giv dit bud på en opskrift til lækker restemad. Det blev til denne lækre vinter-risotto i bedste Stop Spild Af Mad stil med and, græskar, svampe og grønkål.

Foto: Kvickly
Opskriften er til 4 pers.

300 g risottoris
1 lille hakket løg
1 spsk olie
1 dl hvidvin
ca 1,3 liter varm hønsefond
75 g revet parmesanost
25 g SMØR
300 g stegt Grønnemark and
150 g hokkaidogræskar i bittesmå tern
150 g blandede svampe
100 g grofthakket frisk grønkål
Salt/peber


Rens svampene, skær dem i mundrette bidder og rist dem på en tør pande. Stil dem til side. Sauter løget i olien og tilsæt risene. Rør rundt til de er blanke. Tilsæt hvidvin og lad det koge væk. Tilsæt varm fond lidt af gangen under omrøring. Efter ca 15 minutter tilsættes græskaret. Fjern skind og fedt fra det stegte andekød og riv det i grove strimler, Tilsæt det til risottoen sammen med de sauterede svampe. Tilsæt mere fond til risottoen er lind i konsistensen, dem må endelig ikke være for fast. Der må gerne være en smule bid tilbage i risene. Tilsæt den revne parmesan samt smørret og rør risottoen blank. Smag til med salt og peber. Rør grønkålen i og rør rundt i 1 minut. Server den færdige risotto på varme tallerkener.

En risotto som med stor fordel kan serveres som comfort food i juledagene.

5 kommentarer:

 1. Mums, det ser godt nok super lækkert ud ;-) Ja, jeg har køleskabet fyldt med andelår, som venter på at skulle confiteres imorgen - kan næsten ikke vente....

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Tillykke med nu også være på "papir" ;-)
  Risottoen lyder dejlig - især med de nordiske elementer. Jeg elsker græskar og grønkål sammen.

  SvarSlet
 4. Nammenammenam! Superlækker restemad ♥

  SvarSlet
 5. Vi prøvede den i lørdags hjemme hos os, og den kan virkeligt anbefales! :D Super lækker!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...