torsdag den 7. november 2013

Maple Bacon Pecan Pie...

I disse dage er vi en stor flok madbloggere der har gang i et fælles projekt. Den skønherlige Nada har nemlig taget initiativ til Madblogger Udfordringen hvor vi hver især har fået en anden blog tildelt ved lodtrækning. Udfordringen går ud på at fortolke eller genskabe en opskrift. Jeg fik tildelt bloggen Jonas Kogebog (skrevet af Kim Mühlhahn) - som jeg kender særdeles godt i forvejen. Det er nemlig en blog jeg har fulgt tæt. Og her er min fortolkning af en af Kims perler:

Mit valg faldt på denne pecan pie. Og det sjove er at jeg havde lagt en kommentar på den allerede i 2010. Her kommer den i en funky version med ahornsirup, mørk rom og bacon.....masser af bacon.

Opskriften var skrevet på forhånd og var med i kufferten her til Herlev. Jeg kom baconen på en kold pande og stegte det gyldent og sprødt.

Og sørme ikke også om min fantastiske søster (for gode ord og slet betaling) kunne lokkes til at lave en fin mørdej til mig. Opskriften hun brugte var fra Morten Heiberg og kan findes her.

Selv gik jeg i gang med fyldet. 

De pæneste pecannødder blev sorteret fra til pynt. 

Den sprøde bacon. Bacon i en kage? Oh yes, det er himmelsk. Og her skulle det salte og røgede være med til at balancere den karamelliserede smag fra de 2 kraftige sødekilder: ahornsirup og mørk Muscovado. Uhm...


Vi havde i mellemtiden fået 'hjælp' i køkkenet af min mindste niece Filuca på 2 år. Mørdejen kom på køl en rum tid mens jeg gjorde resten klart. Måske skulle jeg lige skrive ingredienslisten her:

Til en kæmpe eller 1 mellem + 4 små tærter:

300 g mørdej
150 g bacon 
140 g mørk Muscovado
2 dl ahornsirup
4 æg
50 g smeltet SMØR
140 g grofthakkede pecannødder
2 spsk rom
Ca 40-50 pecans til pynt


Den stegte, afkølede, bacon blev blot knust med fingrene. 

Det mørke sukker blev smeltet med ahornsiruppen i en lille gryde. Æggene blev pisket sammen og sukkermassen blev hældt i, lidt af gangen.

Jeg kom til at piske min masse lidt for meget, for den fik for stor volume - og alt for meget skum. Søs rullede mørdejen ud og beklædte en mellemstor tærteform og 4 små.


Bacon, nødder, rom og smeltet SMØR blev pisket i ægge/sukkerblandingen - og den store form blev fyldt, med ca 1 cm op til dejkanten. Det blev pyntes med den fine pecans. Som du kan se, kæmpede de lidt med at træde vande i æggeskummet.


Tærten blev bagt i ca 25 minutter på 185°C i en forvarmet ovn. Den blev ganske fin, men jeg ville meget gerne ha' haft nødderne til at ligge hele ovenpå. Det gik heldigvis meget bedre med de små tærter:


Vi havde nemlig i mellemtiden fået lavet og spist aftensmad - og æggene havde tabt lidt af pusten. Nu var det meget nemmere at få nødderne lagt pænt ovenpå. De små tærter fik ca 15 minutter.


Aww, de blev bare lige som jeg havde ønsket mig. Kim foreslår at servere med en klat smagssat flødeskum - men søs havde noget økologisk vaniljeis i fryseren som vi ville ha' til.


Jeg skar også et stykke af den store tærte. Nøj, sikke et labert fyld. Kombinationen af set søde, salte, røgede og knasende var SÅ godt.


Det blev bestemt ikke ringere af en kugle vaniljeis. Wow, sikke en tærte. Det er helt sikkert et koncept jeg skal hjem og lege mere med. 

Det blev Søren fra GASTROmad som fik tildelt mig. Han valgte at fortolke min Stegt victoria bars med velouté på røgede rejeskaller på denne måde: Rødfisk på Røget Reje Bisque 

Du kan følge med lige her og finde links til de andre madbloggeres fortolkning af hinandens retter. 6 kommentarer:

 1. He he :)
  Du er bare så skøn og fræk med dine kager. Bliver bestemt nød til at prøve den her en dag. Glæder mig allerede

  SvarSlet
 2. ....wauv...øhm...savle...drømme...ord...fattige!

  SvarSlet
 3. Ahmenaltså, der ser godt ud!

  SvarSlet
 4. Hold nu op, det er jo kagen til min søns fødselsdag - han er bacon-freak om en hals.

  Tror du at tærten kan bages 1-2 dage før den skal spises og være lige så god ?

  SvarSlet
 5. Hej Malou
  Skal tærtedejen ikke forbages?
  MVH Hanne

  SvarSlet
 6. He, selvfølgelig skulle der bacon ind i din udfordring -
  elsker dit mod til at lege med maden!

  "Skønherlige", se det er et prædikat jeg gerne vil have siddende på mig, min skønne tossede madblogger-ven :-)

  Fedt at du gad lege med -
  måske du er frisk på en anden runde også? Pønser på noget med tematisering/årstidsbestemt næste gang ...

  Mvh La Cucina Nada

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...