mandag den 7. oktober 2013

Sennepssild...

I år skal jeg lave Årets SildeanretningMAD. Det bliver en lille tallerken med 3 slags frokostsild, en øl og en snaps for 50 kr. Og jeg har fået helt frie hænder. Det er en drømmetjans for mig - for jeg elsker sild!

De 3 opskrifter er nu udviklet, testet og finpudset. Det bliver en sildesalat og 2 slags sild med hver deres raffinerede smagsprofil - og dem kan du komme og smage i Ridehuset d. 18-20/10. Den her sennepssild var en af dem som ikke slap igennem nåleøjet - så den må du få opskriften på allerede nu. 

Sildene som jeg skulle bruge i alle 3 opskrifter er leveret af Lykkeberg (som er en af udstillerne på MAD) og er deres legendariske havfrue sild, som er pragtfulde gammeldags modnet marinerede sild

Opskriften her passer til et lille glas på ca 175 g sild. Sildene blev allerførst fisket op af lagen og stillet til afdrypning.

Jeg duppede de sølvblanke havfruer helt tørre i køkkenrulle og skar dem i diagonale skiver på ca 1½ cm. Og så til sennepsdressingen.

2 store spsk mayonnaise
2 spsk fløde
1 spsk fuldkornssennep
2 tsk dijonsennep
2 tsk ravigotte (sød sennepssauce)
Salt/friskkværnet peber

Dressingen røres sammen og smages til med et par dråber æblecidereddike.

Sildebidderne vendes i dressingen og trækker på køl i et par timer.

Der skal kapers til - masser af kapers. Bruger man de saltede skal de udvandes - dem i eddikelage skal blot drænes. Jeg klemmer dem let i et stykke køkkenrulle for at at slippe af med lidt ekstra væde.

Sildene pyntes af med tynde ringe af rødløg og kapers. Og så er de klar til at gøre lykke (pun intended) på ethvert frokostbord. Og så til det sjove - styling og fotografering:

Når det er en mayonnaisebaseret dressing kommer jeg aldrig fedtstof på brødet. Sildene fiskes op af dressingen og lægges tilrette på godt rugbrød.

Der pyntes af med rødløg og kapers - og jeg legede lidt med det. Lidt for meget.

Selv om det var fint med skifferpladen under, syntes jeg nu at sildemaden tog sig bedst ud på et skærebræt af bambus - så sådan blev det endelige billede.

Og da jeg var færdig med at knipse de billeder jeg skulle bruge, kunne jeg jo spise hele herligheden. Åh, det var bare den perfekte søndagsfrokost.

De 3 kombattanter til Årets Sildeanretning vil figurere på en stemmeseddel som man få udleveret når man køber 'et sæt'. Og søndag eftermiddag kåres så Årets Sild - den opskrift der har fået flest stemmer. Så kom og smag på de lækre sild og vær med til at kåre din favorit. 

Opskrifterne på de 3 sild fra anretningen vil naturligvis være at finde her på bloggen efter MAD.
  
 

10 kommentarer:

 1. Godt at se, jeg ikke er den eneste, der er en haj efter kapers! Yumyum - sildemadder er generelt et hit, hvis jeg kan få lov at slippe for karrysalaten.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ELSKER kapers. Jo flere, jo bedre :-D

   Uha, hjemmelavet karrysalat kan ellers være et hit uden lige. Men dem man køber er gyselige......

   Slet
 2. Dem må jeg lave til min kæreste snart. Han elsker sild og sennep, så det kan kun være et hit :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så håber jeg at han kan lide dem her ;-)

   Slet
 3. Mmmm sild, i alle afarter :) Herligt. Og nem opskrift. Den hapser jeg :)
  Har lige selv skrevet om sild med sennep, men i stegt version. Det er heller ikke at fornægte! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Sild er godt, sild er sundt - sild skal spises året rundt :-D

   Uhm, jeg er også rigtig vild med stegte sild i eddike. Mums :-)

   Slet
 4. Mandemad - og jeg ku nemt snuppe sådan et par madder!

  SvarSlet
 5. Hej Malou
  Jeg prøvede at lave disse sild i går og de er lækre - men jeg er lidt nysgerrig på, hvilken fuldkornssennep, du bruger? Er det din hjemmelavede fra 22 nov. 2010 eller en købt - i så fald, hvilket mærke? I mine sild savnede jeg nemlig den tekstur, som dine sild har!

  Venligst Birte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birte

   Tak, det er jeg glad for at du syntes. Jeg bruger den fra Maille - eller en tilsvarene øko.

   Glad hilsen
   Malou

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...