tirsdag den 8. oktober 2013

Besøg på Perch's Tea Room i Århus...

For et par uger siden var Sif i byen og vi havde, som de te-bællere vi er, sat hinanden stævne på Perch's Tea Room for første gang. Signe og jeg havde ellers været inviteret til den officielle åbning, men der troppede simpelthen så mange mennesker op at vi måtte opgive at kæmpe os inden for dørene. Så denne gang var jeg ekstra spændt på at se hvad der gemte sig bag den smukke facade.

Vi fik anvist plads i den smukke tesalon og bestilte Perch's Store Ceremoni. Og jeg citerer fra menukortet: "1 glas Crémant. Udvalg af engelske fingersandwich samt Petit Four kager. Sprøde scones serveret med marmelade, lemon curd og clotted cream/flødeskum. Hertil 1 kande the efter eget valg fra Perch's Tea Card" til 210 kr - uden Crément 190 kr.

Crémenten blev hældt op ved bordet med gode manerer. Helt i orden at blive tituleret De. Der er skam service på drengen hos Perch's. De gamle dyder FTW!

Forbavsende god Crémant - ikke en tosset ting at starte dagen på. Og så glædede vi os til at noget i maven.

Ventetiden blev brugt på snak og på at nyde udsigten.

Så ankom vores Perch's Store Ceremoni.

Sif havde valgt en kande Rooibos Sweet Chai og jeg valgte en kande Hvid Tempel The. Og så gik vi om bord i herlighederne:

Vi startede nedefra med udvalg af engelske fingersandwich. Der var 3 små sandwich pr person: 1 med laks, 1 med agurk og 1 med skinke/ost. De var desværre køleskabskolde hvilket gik meget ud over smagen - og brødet blev hurtigt dejagtigt i munden.

Den næste etage bød på Petit Four kager. En lillebitte mazarinkage, toppet med citroncreme + en macaron med saltet karamel (begge dele fra Strangas) pr mand. Små, nysselige og velsmagende. 

Øverste etage bød på 4 store Sprøde scones. Bagt med SMØR - og det kunne smages. Men en overvældene mængde hvidt brød at sætte til livs på den måde. Jeg ville ha' foretrukket en scone mindre og en lille kage mere. Men så havde der nok ikke været 'mad' nok i anretningen.

Tilbehøret var marmelade, lemon curd og clotted cream/flødeskum i ramekiner ikke meget større end fingerbøl. Der var dog kun clottet cream (som var skilt og grynet) og ikke flødeskum. Vi bad om mere og fik fyldt op + flødeskum. Bagerst ses den lille tekande man fik pr person.

Vi blev anbefalet at kombinere tilbehøret som vist på billedet. Ikke værst, selv om den grynede clottet cream var lidt træls i munden. Vi kunne godt ha' brugt lidt mere te til at skylle efter med, men begge kander var tomme.

Jeg må indrømme at det bliver både mit første og eneste besøg i den smukke salon. Det var simpelthen ikke value for money efter min mening. Til den pris skulle det hele ha' været lige i vinkel. Og det var det desværre ikke. Jeg ved godt at jeg lyder som en nærig kost - men men mit stramme budget skal det altså være alle pengene værd hvis jeg skal komme igen. Men bevares, det var da hyggeligt at sidde der i den smukke salon og sippe te af en fin kop - men jeg er altså for jysk til at slippe så mange penge for så lidt. Vi kom af med 420 kr samlet. For de penge kan jeg lave et overdådigt kagebord til mindst 4 personer + en syndflod af te.

På Perch's koster en lille kande te i sig selv 85 kr. Og når man så sælger 100 g af den selv samme te i løs vægt i den tilhørende butik for 39 kr, knækker filmen helt for mig. Jeg ved godt at de skal tjene penge....husleje og alt det der. Men 85 kr for varmt vand med lidt teblade i, er bare rigtig mange penge. Men jeg købte da en pose te med hjem. For den Rooibos Sweet Chai som Sif fik var helt fantastisk. Så den måtte jeg bestemt selv hjem og lave - til en mere tålelig pris.


Vi daldrede videre ud i byen - og Sif begik denne tegning af os som hestene Blis og Plet. Vi er vist aldrig blevet enige om hvem der er hvem - men på tegningen er jeg den gryntende hest med knold i nakken. I love it!

 

7 kommentarer:

 1. Deres viden om den te de sælger i butikken er heller ikke som man burde forvente af en Perch's.... men superflot og lækker butik er det!

  SvarSlet
 2. Jeg har aldrig været på Perch's tesalon, men kunne godt tænke mig at prøve. Dog er din beskrivelse ikke så det frister. Måske er der bedre i København, hvor jeg ville prøve.
  Jeg har så været på Tante T i Victoriagade (i Kbhn) en gang for et par år siden og det syntes jeg var både godt og hyggeligt (jeg er måske også let at duperer...). Her koster deres kagebord, som minder om det I fik (- boblerne) 110,- for kagebordet og 65,- for en kande te efter eget valg. En anelse mere anstændigt i pris :0)

  SvarSlet
 3. Prøv Simply Tea ved åen - her koster et lignende arrangement 299 for 2 personer og man får så mange opfyldninger af sin thekande som man ønsker. Kager og scones er hjemmebagte.

  SvarSlet
 4. Det var lige sådan, jeg frygtede, at det ville være. Som Kari nævner, virker kvaliteten hos Tante T væsentlig bedre. Jeg gad bare godt, at det blev kombineret med den lidt højtidelige stemning på Perchs.

  SvarSlet
 5. Nøj der vil jeg gerne hen når jeg kommer til Århus igen. Det ser sørme hyggeligt ud!

  SvarSlet
 6. Ser en anelse højtideligt ud og 85 DKK for Rooibos Sweet Chai er alt for meget. Men i havde en god dag og det er vel det vigtigste?

  SvarSlet
 7. Ja, ja - man tvivler på, om Perchs skulle have startet en filial i "hovedlandet". Som blogskriveren selv siger: hun er nok lidt for jysk.....

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...