onsdag den 21. august 2013

Appelsincarpaccio med grøn dukkah...

Ja ja, ordet carpaccio bruges i flæng om alt i tynde skiver. Bær over med mig. Uanset navnet er det en hurtig og forfriskende salat som går godt til både karryretter, mellemøstlig mad og en dansk kylling.

Saftige solmodne økologiske appelsiner får mit mundvand til at løbe. Og på den her måde kommer de virkelig til sin ret.

Salaten er meget simpel og indeholder få ingredienser - men meget smag. Beregn 1 appelsin pr person + rødløg, timian og dukkah. Jeg har skrevet om den fantastiske grønne dukkah fra Mill & Mortar før lige her. Den er med ristede mandler, pistacienødder, sort sesam, grønne fennikelfrø, salt og sukker.

Brug en rigtig god olivenolie og hvid balsamico - eller hvidvinseddike.

Skær top og bund af appelsinen med en skarp kniv. Stil den på en af snitfladerne og skær skallen af i paneler, fra top til bund. Skær den derefter i papirtynde skiver. Arranger skiverne på et fad.

Dryp skiverne med lidt olie og eddike - og drys med lidt salt og peber. Rødløg hakkes og drysses over sammen med lidt timianblade.

Drys til sidst med en smule dukkah.

Jeg var så heldig at ha' frisk timian i huset. Linda, som jeg kender igennem de sociale medier, postede et billede af alle sine krydderurter og spurgte hvad hun dog skulle stille op med dem. Jeg svarede kækt at jeg da kendte en madblogger der ville elske at få nogle af dem. Og se lige hvad hun kørte forbi med til mig: 2 slags rosmarin, 2 slags timian, blomstrende oregano, karryplante og salvie. 

Nu skal jeg har tørret noget, lavet urtesalt og fundet på noget sjovt at bruge karryplanten til. Den kan ikke spises, men kun bruges som smagsgiver. Hmm, noget fisk måske?

Hvis du kender karryplanten og har verdens bedste ret jeg skal bruge den til, så smid endelig en kommentar...


1 kommentar:

  1. Jeg laver en karry-ret som vist er en gammel Jamie Oliver hvor der skal bruges bukkehornsfrø, sennepskorn, karryblade, frisk ingefær, friske tomater, frisk chili, og kokosmælk. Regner med at få den på min blog i løbet af et par dage.....Den smager lækkert og spicy;-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...