søndag den 7. juli 2013

Ting til test: øko og bæredygtigt...

Af og til dumper der en mail ind med tilbud om at smage, teste eller blot skrive om diverse produkter. Jeg har måttet sige nej tak til meget da jeg ikke syntes det harmonerer med, det der med tiden er blevet bloggens kernebudskaber: økologi, bæredygtighed og kvalitetsfødevarer. Men er det øko, bæredygtigt og af høj kvalitet, så er jeg mere end interesseret. Her er nogle af de ting jeg har sagt ja tak til på det seneste:    

Raw Makeup, som jeg i forvejen samarbejder med, har valgt at udvidde deres sortiment så det også omfatter 5 forskellige slags 'raw chokolade'. Ud over de 4 varianter på billedet fås der også en med ananas & incabær. Chokoladerne er lavet af sorten Arriba Nacionale og der er 80% kakao i barrene. De indeholder hverken mælk, sukker, soja eller gluten - så de kan spises af alle. De lækre chokolader kan købes lige her.

En anden sjov ting jeg skal til at lege med på altanen er Sprout - blyanten der kan spire. Det er en bæredygtig blyant (uden bly - lavet af cedertræ, ler og grafit) som har en kapsel i enden indeholdende økologiske frø til diverse krydderurter. Ud over disse 3 varianter, fås blyanten indtil videre også med koriander, timian, salvie og rosmarin. Jeg planter de her i næste weekend og glæder mig til at se dem gro. Og mon ikke der dukker en opskrift eller 2 op med krydderurterne. Du kan se lige her hvor du kan købe blyanterne. 

Ørbæk Bryggeri har lanceret en Ginger Beer i deres økologiske saft/sodavandsserie Naturfrisk. Ingefærøl? Well, den er kun en øl af navn - bag navnet gemmer der sig en forfriskende læskedrik. Den blev jeg tilbudt at smage - og fik en stor kasse smagsprøver ind af døren. Den er mousserende og prikker på tungen - lige noget for en ingefærelsker som mig. Den er en fantastisk tørstslukker her i varmen. Ginger Beer forhandles i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker.   

Med i kassen fra Ørbæk var der også en sand perlerække af økologiske safter og moster (hæ hæ, godt der ikke var en variant med klid). De er alle økologiske og uden tilsat sukker. Wow, dem er jeg godt nok vilde med. Det er den rene smag af frugt. Den danske sommer få flaske. Jeg er fan!

Og hvad er det med mig og økologi? 

Det er et livslangt kærlighedsforhold. I onsdags fik jeg lavet denne tatovering. Så man må sige at økologien er kommet for at blive...


3 kommentarer:

 1. Det kan jeg nu godt forstå det er! Jeg synes det du er heldig og også at det er en cado til din integritet at du bliver bedt om at teste sjove og interessante ting, i økologiens navn!

  Det giver mig muligheden for at se og opdage ting, jeg nok aldrig var kommet forbi, som de der planteblyanter, på anden vis.
  God søndag Malou!

  SvarSlet
 2. Hvor er du heldig, at du sådan kan få lov til at teste forskellige produkter ;)Jeg er selv ved at finde frem til, hvilke "sunde" produkter fra bl.a. klidmosteren jeg kan lide. Fik i studentergave af min mor, en lille kurv med lækre og spændende ting der fra. Herligt!
  Et sjovt koncept med raw makeup, som også laver chokoladebare...? :)
  Og sikke en fed tattoo!
  Med venlig hilsen
  Louise
  http://madfralouisebach.blogspot.dk/

  SvarSlet
 3. Tak for at deledenne liste overmiljøvenligeprodukt. Jegkan virkelig godt lidekonceptet bæredygtigblyant. Tak for at deledet.
  http://ecomaerket.dk/

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...