torsdag den 18. juli 2013

Sommerfrugt med hyldeblomstgelé og hvid chokoladesiffon...

I går, efter de store bøffer, tryllede Britt denne skønne sommerdessert frem: kirsebær, blåbær, jordbær og nektarin med hyldeblomstgelé, hvid chokoladesiffon og citronmelisse.

Et pragtfuldt alternativ til den traditionelle frugtsalat. Opskriften stammer fra Løgismose Sommer af Anders Vald - og er en af de opskrifter som er hentet fra Faldsled.

Opskriften kræver en sifonflaske. Men som der står i opskriften, kan det fnuglette chokoladeskum erstattes af en god hvid mousse eller vaniljeis.

Chokoladesiffon:

3 blade husblas
150 g fløde
150 g sødmælk
15 g sukker
100 g grofthakket hvid chokolade
2 æggeblommer

Udblød husblassen i koldt vand. Kog fløde, mælk og sukker op - tag det af varmen og rør den hvide chokolade i. Når det er smeltet og blandingen er glat, tilsættes æggeblommerne + husblassen (knuget fri for vand). Rør blandingen helt glat og hæld den i sifonflasken. Sæt flasken på køl til den er helt kold. Den tages ud af køleskaber ca 1 time inden servering.

Hyldeblomst broken gel:

2½ dl hyldeblomstsaft
3 g agar agar

Kog saften op og tilsæt agar agar. Kog det igennem i et par minutter og hæld blandingen i en flad bøtte. Sæt massen på køl til den er stivnet. Geléen kan derefter blendes og køres igennem en si.

De skyllede bær blev anrettet i en tallerken sammen med mundrette bidder af nektarin. Brug de frugter og bær du kan lide. Hyldeblomstgeléen blev blot kørt igennem med en gaffel - og en passende mængde kom over frugten.

Sifonflasken fik 2 patroner gas og blev sprøjtet ud på toppen. Den fordeler sig selv ned igennem frugten. Som prikken over i'et fik anretningen et blad citronmelisse på toppen.

Oh la la.....let og lækkert. En pragtfuld afslutning på en sommermiddag al fresco.

I morgen vender jeg tilbage med eftersøgningen af opskriften på en dansk sommerklassiker + en lille give-away..........du er nysgerrig nu, ikke?


1 kommentar:

  1. årh det ser lækkert ud. Du er rigtigt blevet forkælet.
    Glæder mig til at se hvad du har i ærmet.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...