fredag den 21. juni 2013

Maden på NorthSide 2013: Del 5...

Er I ved at være mætte? Beklager, men NorthSide havde meget mere at byde på. I dette indlæg kan du møde et par af de gode gamle klassikere:

MIB står ikke for Men In Black, men derimod for Martin Ib. Han havde før restaurant på banegårdspladsen, der hvor TGV nu ligger. På NorthSide diskede ham op med 3 af de danske klassikere: tarteletter, bøfsandwich og wienerschnitzel.

Det er en klassisk wienersnitzel med ærter, pommes sauté og "smørsauce". Dog er den dreng der er på toppen uden benfri sild, men består blot af en citronskive med peberrod og kapers. "De fleste beder alligevel om at få den uden sild" betror de mig i boden. Denne afslappede og tømmermændsramte ungersvend havde valgt sådan en schnitzel fordi "Det er sgu i orden med sådan en sag". "Jeg fik den ikke i går og det er ikke noget jeg selv laver derhjemme".

Maden blev serveret på tallerkner af palmeblade. Det blev i det hele taget gjort meget ud af miljøvenlig og bæredygtig emballage hos mange af madboderne. 

En bøfsandwich som den serveres i Jylland: med sauce (omend en meget tynd en af slagsen). God stil at komme de ristede løg på toppen så de bevarer sprødheden. Saucen varierede noget i farve og tykkelse i løbet af festivallen - Gastromændene var vist noget heldigere med den de fik.

Fra de danske klassikere går vi videre til tex-mex klassikerne:

Chili con carne og nachos. Også her var køen lang.

Nachos med smeltet ost og både hjemmelavet salsa og guacamole.

Chili con carne med masser af bønner toppet godt op på en bund af ris. Der var en klat kølende cremefraiche til dem der havde lyst til det.

Ingen festival uden pasta. På NorthSide rykker det Nordiske Pastahus ind med deres bud på festivalpasta anno 2013:

Fredag aften var boden så populær at jeg måtte springe den over.

Jeg kom dog stærkt tilbage lørdag og kiggede på sortimentet. De tilbød 2 slags grillede panini: en med brie og peberfrugt + en med skinke og grønt.

Den nordiske pesto er lavet af messer af krydderurter. Osten er fra Thise.

Alle pastaretterne er lavet hjemmefra og er vakuummeteret i store poser. På pladsen blev poserne så varmet op efter behov og man kunne derfor få frisk lækker pastasauce hele tiden.

Pastaen var den samme til alle 3 retter: hvid tagliatelle. Her ses en chunky bolognese med ost. Der blev også udbudt en variant med laks, spinat og fløde + pasta med pesto.

Hurtige kulhydrater var der nok af. Men hvad spiste paleo-folket og dem på LCHF på NorthSide? Hvad spiste du?


2 kommentarer:

 1. (Psst: en "dreng" uden ansjos hedder jo en "pige" ;) )
  ~Marchen~

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm, ikke som jeg har lært det - der er en 'pige' en citronskive med paprika og krydderurter som man serverer til jæger- eller paprikaschnitzel.

   Jeg ser lige om jeg kan grave noget info frem ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...