søndag den 17. marts 2013

Lun perlesalat af libanesisk gigant couscous

I går havde jeg min kæmpe kæreste på besøg til en bette bøf......eller var det omvendt? Som tilbehør lavede jeg en lun salat med sprødmøre grøntsager og gigantiske couscous 'perler'. 

En meget smuk og indbydende salat - og herligt tilbehør til bøffen.

Perlerne faldt jeg over i Inco. Jeg købte også udon-nudler (til nudelsalat), suppehorn (til mac'n'cheese) og firkantet rispapir (til bite size friske forårsruller).

I teorien er perlerne jo pasta, for de er lavet af mel, vand og salt. De stammer fra Libanon og hedder Moghrabieh, som betyder en ret fra Maghreb.

Jeg tog 1 dl tørrede perler og kogte dem i 3 dl vand tilsat lidt Herbamare urtebouillon i ca 15 minutter.

Ja ja, ved godt at det ikke helt er årstidens grønt - men jeg er ærlig talt kåltræt og trængte til friske farver + lidt gang i gaden. Har ikke haft mulighed for at komme i hverken ØKOladen eller bestille fra nettet - så jeg måtte nøjes med det plastikindpakkede øko-grønt div supermarkeder lå inde med.

1 hel bakke champignons, 1 stor squash (uden indmad), 1 rødløg i tynde både, ½ gul + rød peber og 2 stængler bladselleri - og 1 kæmpe fed hvidløg skåret i tynde skiver.

De kogte afdryppede perler, 8 cherrytomater i kvarte, en håndfuld bladbladet persille og toppene fra bladsellerien.

Marinaden blev pisket sammen af 3 spsk olivenolie, 2 spsk hvid balsamico, 1 fed presset hvidløg + salt og peber.

På en varm pande blev først rødløg og hvidløg sauteret i lidt olivenolie - og derefter fik de selskab af svampene. Da de havde smidt deres væde og var begyndt at få lidt farve blev de taget af.

Panden blev tørret af og tilsat en smule ny olie. Så var det squashens tur til at danse en varm tango. Peberfrugt og selleri kom ved lige inden den kom af varmen, for jeg ville gerne bibeholde lidt knas i dem.

De 2 x grønt blev blandet sammen med perlerne, marinaden og tomaterne. Til sidst blev persillen og selleribladene hakket groft og vendt i. Og så fik salaten lov til at stå og hvile på bordet mens jeg tog mig kærligt af bøfferne. 

2 håndskårne bøffer af australsk oksefilet på tilsammen 700g. Der kommer lidt retur fra skattefar senerer på måneden, så jeg tilladt har investeret i et stort stykke og skåret det op til bøffer. En herlig ting af ha' i fryseren.

Bøfferne fik et godt skud flagesalt og friskkværnet peber inden de blev stegt i en blanding af olivenolie og SMØR.

Og så var sagen bøf. Det var bare lige det jeg havde brug for efter endnu en uge på langs. Bestemt en salat der godt kan tåle et gensyn. 

De fine perler er allerede tænkt ind i mange andre salater, retter og supper. Jeg glæder mig til at få lidt mere overskud så jeg kan komme til at lege mere i køkkenet. I denne uge har jeg nemlig også indledt nyt samarbejde - og det kommer til at betyde noget mere tid i køkkenet til at eksperimentere. Mere om det senere.  

---------------------------------------------------------------------------------------------

Uh, og i dag er det forresten sidste frist for at nominere sine favoritter til Mad+Medier prisen 2013. 

Du kan indstille dine favoritter i 15 kategorier akademisk madformidling, bøger om mad, kritisk madjournalistik, madanmeldelse, madblogging, mademballage, madevent, madfotografi, madgrafik, madkommunikation for virksomheder og organisationer, mad på film, mad på sociale medier, mad på tv, opskriftsudvikling og uden for kategori/særpris, hvor forslag modtages (fx livsstilsjournalistik om mad, undervisning om mad).

Nominer dine favoritter ved at følge linket lige her10 kommentarer:

 1. Hej Malou ;-D

  Dejligt at læse, du er på højkant igen.

  Sikke nogen fine perler, gad vide... om jeg kan finde dem i Randers??

  Og bøffen... savle, savle, savle...

  - Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia

   Uha, jeg er langtfra på højkant igen - men jeg kunne lige magte at kravle ud i køkkenet og lave det der ;-)

   Ja, er de ikke fine? Hmm, mit bedste bud vil være at forsøge hos en etnisk grønthandler. Har du sådan en i nærheden?

   Jaha, bøf FTW :-P

   Slet
 2. Ser lækkert ud, og salaten må jeg ihvertfald gerne spise :-) - Sig mig lige, jeg troede ikke "menigmand" havde adgange til INCO?? Jeg ville da også gerne kunne komme derud? God søndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja, det er jo lige en salat for dig. Og det er rigtig dejligt med en lun salat her i kulden.

   Desværre, man kan ikke handle der som privatperson. Jeg har mit kort igennem en gourmetforening.

   Også god søndag til dig.

   Slet
 3. Årh, det ser godt ud! Inspiration til i aften... ;-)

  Jeg har forresten lige nomineret dig som årets madblogger :-)

  Knus fra Sidsel (nu 14 år ;D)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - jeg er glad for at du kan bruge inspirationen :-)

   Aww, hvor er det bare sødt af dig. Jeg bliver helt rørt <3

   Kram fra Malou (faretruende tæt på 40 år ;-))

   Slet
 4. Mums hvor ser det godt ud! :)

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  SvarSlet
 5. Fantastiske nudler, som du også kan få i mange helsekostforretninger :-)

  Og "til lykke" med Skattefar. Skønt!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tusind tak for tippet - så behøver jeg ikke helt ud i Inco næste gang ;-)

   Tak, det er dejligt at få en bette slat tilbage. Det forsøder bestemt det lidt stramme budget.

   Slet
 6. I hygger rigtigt, det ser skønt og nærende ud, så i er klar til at gå snestormen i møde :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...