fredag den 8. marts 2013

Brunch burritos med spicy scramble og bacon...

Alle gode gange 3. Sørme om jeg ikke fik bikset endnu et tex-mex måltid sammen i dag. Men da der var 8 tortillaer i pakken, var der 2 tilbage - og de skulle jo bruges. Så jeg tog Stop Spild Af Mad hatten på og opfandt en ny resteret. Dagen startede lidt sent, så det blev til en lidt sen brunch:

Lune burritos med fyld af ost, krydrede scramble æg, pølser og bacon - og med resten af fyldet og de sidste syltede løg til. 

Der er måske nogen der ikke ville orke at spise tortillas for 3. dag i træk og derfor vil kyle de sidste 2 ud. Det gør jeg ikke, for det vil svare til at smide 6,75 kr i skraldespanden. Prøv engang at regne ud hvad den værdi dine rester har inden de ryger ud - det giver et helt andet perspektiv. Her bruger jeg, ud over de sidste 2 tortillas - 1½ pølse til rest fra dagen før (skåret i små mundrette bidder), resten af salsaen, resten af osten + 3 æg og en pakke bacon, stegt sprødt og gyldent.

I dag er det d. 8/3 - så mine æg er gået 5 dage over dato. Vidste du at æg sagtens kan holde sig længere end den sidste holdbarhedsdato som de er blevet forsynet med? Proteinerne bliver langsomt nedbrudt og giver et 'løsere' æg. Det er derfor ikke så egnet til at koge og kan slet ikke pocheres - men er stadig anvendeligt til at bage med eller som her til scramble æg. Slå gamle æg ud et og et - og duft til hver enkelt. De må ikke lugte 'fisket' eller af svovl, for så er de på vej til at blive fordærvede.

Jeg slog 3 æg ud, tilsatte en sjat mælk, lidt chiliflager, salt og peber.

Det blev pisket sammen og så var ingredienserne til den spicy scramble på plads. Jeg varmede en pande op, og gjorde de sidste 2 tortillas klar til ovnen.

Endnu engang fik de topping af revet mozzarella og stødt spidskommen. Det blev holde på midten, da de jo skulle foldes sammen om fyldet. De fik ca 5 minutter ved 175°C - men først så det passede med æggene. De skal nemlig foldes mens de er brandvarme og kan derfor ikke vente.

Pølserne blev ristet på en tør pande og overhældt med resten af salsaen. Det meste af væden fik lov til at dampe væk inden æggeblandingen blev tilsat.

Det gav en omgang mexikanske scramble æg som nu var klar til at komme i de varme tortillas.

Der kom en passende mængde fyld og 2 skiver bacon på hver tortilla som straks blev foldet til burritos. Du kan se her hvordan man folder.

Uha, det var lidt svært for tortillaerne havde lige fået i overkanten og var begyndt at blive sprøde. Men de blev da nogenlunde. Det blev til lidt pynt i form at mini-peberfrugter. 

De færdige burritos blev lagt til rette på en tallerken og garneret med resten af de spicy æg, lidt syltede løg og en smule cremfraiche drysset med spidskommen.

Smeltet ost, bacon, pølse, æg og spicy salsa - it's all good! Det var dejligt med et varmt måltid at starte dagen på. Og meget tilfredsstillende at få brugt alle mine rester. 

Sidst på eftermiddagen fik jeg Signe på besøg. Vi tog i Metro og handlede ind til en omgang blåmuslinger som vi lavede sammen. Det var de største muslinger jeg nogensinde har fået - og du kan stifte bekendtskab med opskriften i det næste indlæg. Men jeg starter lige med at vise et billede:

De var så store at de næsten ikke kunne spises i en mundfuld.  Se selv i forhold til 2 kronen hvor store. Har du en bud på hvad sådan en krabat mon vejer?

Kom med et bud i løbet af i morgen - der er en lille sød præmie til den der kommer tættest på. Er der flere med samme svar trækker jeg lod.

 

20 kommentarer:

 1. Wow en krabat!

  Jeg gætter på 13 g!

  ;-D

  SvarSlet
 2. Den ser godt nok mega ud :-) Jeg vil skyde på, den vejer 17 gram...

  SvarSlet
 3. Hold nu op, den er stor! Mit gæt er, at den vejer 19 gram.

  SvarSlet
 4. Jeg fik lige en tanke... Hvis nu Stop spild af mad hatten en dag føles for stram, så kan du jo bruge din vacuumpakkemaskine. Sådan et par tortillaer får forlænget deres levetid betragteligt, hvis de opbevares uden luft. Jeg har lige fået en stor pose meget lækre gulerødder, som vi på ingen måde kan få gnavet os igennem inden de mister deres spændstighed. Dem vil jeg nu gøre i stand og pakke i passende portioner, og så vil jeg teste, hvor lang tid de holder.

  Muslingen, tror jeg, vejer 35 g. Den ser MEGET stor ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Argh, tak for tippet - jeg havde glemt ALT om den maskine. Ups. Tror da lige dem må frem i lyset ;-)

   Slet
 5. 11 gr ;) Den er godt nok stor, meeen...

  SvarSlet
 6. Jeg gætter på 20 gram :)

  SvarSlet
 7. Hold da op en krabat. Mit bud må være 9 gram :-)

  SvarSlet
 8. Jeg vil gætte på 32 gram

  Betina sejling

  SvarSlet
 9. Jeg vil gætte på 18 gr - den er dælme stor!

  Debbie Jørgensen

  SvarSlet
 10. JEg tror, den vejer 34 gram

  SvarSlet
 11. Mmm jeg gætter på 7,5 g.
  Melinda Silva

  SvarSlet
 12. Tak for alle buddene - muslingen vejede 24 gram. Den var så stor at den næsten var ubehagelig at spise i en mundfuld. Jeg måtte kaste håndklædet i ringen allerede efter 8 stk - der var simpelthen ikke plads til flere i maven :-)

  Det er fundet en vinder på Facebook som ramte plet. Hæng på, der kommer snart en rigtig give-away!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...