lørdag den 23. marts 2013

Banana Bread French Toast...

Uhhh, det her er en henrivende morgenmad - rig på både sukker, fedt, stivelse og velsmag. De kernesunde bør nok klikke videre i en fart...

French toast (brød dyppet i en æggemasse og stegt på panden) er en totalt lækker spise i sig selv - men laves det af Banana Bread (en slags brød/kage med banan) og serveres med ahornsirup og bacon (du ved, det stribede fra grisen) bliver det til en sublim oplevelse.

Se lige det fine Banana Bread. Det fik jeg i værtindegave i onsdags af Frk. Anne - og du kan se hendes opskrift på det lige her.

Min anden gæst, Marianne, medbragte 6 æg - lagt af hendes egne høns.

Bacon - confiteret langsomt i eget fedt (hvilket minder mig om at jeg snart har fedt nok til en hel omgang Bacon Chip Cookies).

Jeg skar brødet over på midten - og skar derefter 2 tykke skiver på ca 3 cm tykkelse fra midten af hver halvdel. Du kan sagtens bruge andet 'hvidt' brød - toast, franner eller en humpel halvtørt hjemmebag.

Æggemassen blev pisket sammen af:

2 æg
½ dl mælk
1 spsk agavesirup
½ tsk fint salt
Vaniljepulver (eller marven af ½ stang)
Kanel
Kardemomme
Friskrevet muskatnød

Brug de mængder krydderier der passer til din smag og temperament.

Jeg fik taget hul på en af de fuldkommen fantastiske muskatnødder jeg havde med hjem fra København sidst - de er fra ASA i Torvehallerne. De har også en webshop lige her.

Ja, da - naturligvis skal de lækre basser steges i SMØR.

Panden sættes over, varmes op og gøres klar - og så skal der dyppes. 15 sekunder på den ene side.

Og 15 på den anden. Skiven afdryppet godt inden den lægges på panden i det ventende lysebrune SMØR.

Skiverne steges gyldne og sprøde - og serveres rygende varme med ahornsirup og sprød bacon. Ja tak!

Men vent - det stopper ikke her:

For så stod jeg der med resten af æggemassen. Og som ambassadør for Stop Spild Af Mad gør jeg en dyd ud af at bruge ALT.

Så jeg hev min lille 17 cm pande fem og lavede en lillebitte sød omelet af resten.

Den ser en smule spøjs og beskidt ud - men det er altså krydderierne.

Sød, krydret omelet, banana bread french toast med koldt SMØR, ahornsirup og bacon - min hjertekranspulsåre tiggede om nåde. Jeg fik ikke andet end *host* dampet broccoli resten af dagen.

------------------------------------------------------------------------------

Uh, og måske kan du huske at jeg i sin tid meldte mig til Masterchef - kun for at melde fra igen. Kræfterne var ikke til den slags eskapader. Det var en beslutning som jeg kæmpede MEGET med. For det at komme ind i køkkenet, lave mad og få den bedømt af bla Thomas Hermand var noget jeg virkelig godt kunne tænke mig.

Og ved du hvad? Jeg får sørme min drøm opfyldt alligevel!

Änglamark har i øjeblikket en konkurrence kørende her på Facebook hvor de udlodder 8x2 kokkepladser direkte i Masterchef køkkenet. Og jeg fik en mail i formiddag om at jeg var en af vinderne. Jeg skal selvfølgelig ha' min lillesøster med som køkkenmakker (hun har allerede lovet at lade sig hundse med). Puha, jeg glæder mig allerede SÅ meget. Det er for fedt at få lov til at vise hvad man kan. Jeg afventer spændt flere informationer. Indtil nu kender jeg kun datoen - og den passer som et mirakel med at jeg allerede er i København på det tidspunkt. 

Og nu vil jeg gå til ro, efter en lang dag, med maven fyldt af langtidsstegt lam og glad...


2 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud, men som hønseholder vil jeg lige gøre dig opmærksom på at du og din veninde overtræder en totalt tåbelig lov! Din veninde må ikke forære/sælge dig eller nogle andre æg. Det er en totalt tåbelig lov, som vi er den del der kæmper imod.
  Prøv at tjekke følgende links: http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=30795.msg275021#msg275021
  Og fra min egen blog:
  http://fruen-af-ruevej.blogspot.dk/2013/02/ordentlige-g-tak.html

  Med venlig hilsen Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Wuhu, civil ulydighed - den er jeg med på! Latterlige regler er til for at blive brudt ;-)

   Glad hilsen
   Malou

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...