tirsdag den 31. januar 2012

3 års fødselsdags give-away...

Wuhu, i dag fylder bloggen 3 år. 1095 dage som har resulteret i præcis 900 indlæg. Bloggen har pt 514 følgere via Google Friend Connect og 627 'fans' på Facebook siden. Siden jeg slog Google Analytics til d. 5/5 2009 har jeg registreret 720.423 besøgende og 1.158.197 sidevisninger. Det er helt vildt!

Billedet er lånt her.

Jeg elsker mit lille åndehul og alle de muligheder det giver at blogge. Det har resulteret i mange nye venner, bekendte og forretningsforbindelser. For nyligt har jeg indledt et samarbejde med KitchenOne.dk som er en onlinebutik der bugner af det lækreste køkkenudstyr hjertet kan begære.

KitchenOne.dk forhandler bla mange slags sodavandsmaskiner og har været så venlige at stille denne Aqvia Balance danskvandsmaskine til rådighed som jeg nu kan udlodde i en lille give-away.

Alle kan deltage og der er ingen krav om at tilmelde sig hverken det ene eller det andet sted. Hvis du har lyst til at deltage skal du blot lægge en kommentar og fortælle mig hvad gerne vil se mere af her på bloggen. Skal der f.eks være mere kål og linser - eller mere bøf og bacon? Har du en udfordring eller en skør idé - så hit med den.

Jeg trækker en vinder ved hjælp af random.org søndag d 5/2 kl 20
.

mandag den 30. januar 2012

Grønkålstærte med bacon og løg...

Mit første hjemmelavede måltid efter ferien blev denne grove tærte med grønkål. Den var rigtig hurtig at lave - og så er der mad til flere dage.

Det er en kombi mellem en tærte og en postej - og den kan med få ændringer laves både vegetarisk og vegansk.

Hovedingrediensen er en pakke grønkål fra frost. Den havde jeg fundet lige efter nytår til blot 5 kr i Føtex. Havde jeg haft plads i fryseren havde jeg købt alle de pakker de havde, men no such luck.

Den optøede kål blev sat til afdrypning i en sigte.

Der skal meget væde fra. Kålen blev klemt så meget jeg havde kræfter til i små portioner.

En pakke bacon i tern blev stegt sammen med et mellemstort løg i tynde både. Baconen skal ikke være sprød - og den kan forresten sagtens erstattes af skinketern. Det er den røgede smag mere end noget andet der er ønsket her.

Æggemassen blev rørt sammen af 125 g skyr, 5 æg, sort peber, revet muskat og lidt urtesalt.

Den vredne kål blev pisket ud i æggemassen.

Og til sidst blev løg og bacon rørt i.

Tærtedejen er en færdig fra køledisken....men se med ægte SPELT. Det må borge for *host* kvaliteten.

Tærtedejen blev rullet ud i mit store røde Le Creuset tærtefad som jeg knuselsker. Dejen fik lige en omgang med en gaffel for at undgå at den trækker sig sammen under bagning.

Fyldet blev fordelt på den prikkede bund og glattet ud. Den kan sagtens bages som den er her - men jeg valgte lige at tage den et skridt videre.

Jeg hentede derfor en bøtte af den svenske ost i fryseren. Den forhandles forresten i Danmark i mindre pakker fra Castello.

Jeg fordelte ca 100 g på toppen af tærten inden den kom i ovnen på varmluft ved 170°C.

Efter ca 45 minutter var fyldet souffleret og osten smeltet.

Tærten fik lov til at køle lidt af og falde ned. Osten bliver så sjovt krøllet.

Tærten blev serveret lun med en helt simpel råkost af gulerod og revet æble. De søde løg, den røgede bacon og den grønne skønne kål - det var en super kombination.

I morgen vil jeg spise den kold med en sennepscreme på skyr og dampede broccolibuketter til.


Ahorn fra USA: sirup, slik og sukker...

Igennem bloggen her har jeg mødt en ret fantastisk dansk kvinde fra Lolland som drog til USA og bosatte sig for snart mange år siden. Hun har som jeg fibromyalgi og det var oprindeligt derfor vi kom til at skrive sammen. Det forholder sig sådan at Anne-Maria (som skriver bloggen Maria's Daisies) bor i Connecticut hvor der produceres ahorsirup i stor stil - og se lige hvad der stod til mig da jeg kom hjem fra ferie:

3 ting som jeg brændende har ønsket mig: amerikansk ahornsirup, ahornsukker og ahornslik.

473 ml flydende guld fra Lamothe´s Sugar House.

Ahornsirup klassificeres i 2 kategorier i USA: A og B. B bruges primært til bagning og anden madlavning. A opdeles i 3 'grades': Light Amber, Medium Amber og Dark Amber. Der går ca 40 L ren tappet ahornsaft fra træet til at lave 1 L sirup. Jo mere saften inddampes, jo mere karamelliseret og tyk bliver den. Det er farven og viskositeten der afgør hvilken 'grade' det er. Den her er medium - og jeg glæder mig som et lille barn til at smage den.

Fra samme firma stammer også disse store ahornblade af ahornslik maple candy. Jeg får mundvand bare ved at skrive om det her. Smagen af ahorn er noget af det lækreste jeg ved.

Der var også 2 små pakker a 6 mundrette stykker fra Brown Family Farm.

Og 2 pakker med 12 stk. Man laver maple candy ved at koge ahornsirup til en bestemt temperatur og så piske luft ind i den (som en slags sukker-fudge). Det smuldrer på tungen, smelter og giver den *slurpf* lifligste ahornsmag.

Og der var sørme også 3 poser ahornsukker fra Coombs Family Farms med. Det er helt inddampet, krystalliseret ahornsirup som er knust. Det søder ca dobbelt så meget som almindeligt sukker og har desuden den karakteristiske ahornaroma. Uh, nu skal jeg i tænkeboks og udvikle nogle opskrifter hvor det vil komme til sin ret. Og ja - der skal naturligvis bacon ind over noget af det.

Det var den sødeste pakke (pun intended) at komme hjem til. Nu skal jeg sammensætte en kasse og sende retur til Anne-Maria som venter spændt på flere forskellige slags lakridspulver og andre sorte sager fra Danmark.


Jeg havde aldrig forestillet mig at jeg ville komme i kontakt med så mange sjove, spændende, kloge, dygtige, underholdende og gavmilde mennesker ved at blogge. I morgen har jeg været i gang i 3 år (det skal fejres med en give-away) - og min verden er godt nok vokset betydeligt i den tid. Det er dejligt.


lørdag den 28. januar 2012

Spise hos Brdr. Price...

Torsdag d. 12/1 2012 spiste søstrene Pagh hos brødrene Price. Vi havde bord i den del af restauranten der hedder Spisestuen. Her er der hvid dug, stivede servietter og blød musik i højtalerne. Restaurantens anden, og mere uformelle halvdel, hedder Spisekøkkenet og byder på langborde eller pladser ved baren.

Vi fik et rigtig hyggeligt bord i et hjørne hvor vi kunne snakke uforstyrret - hvilket som altid med os er en fordel. For at smage lidt forskelligt bestilte vi 3 forretter til deling. Jeg lagde ud med et glas champagne til min første forret: S.A Brut, Arnaud Robert (95 kr). Søs, som stadig ammer, lagde ud med en flaske S. Pellegrino (50 kr).

Jeg ved jeg får prygl for at vise det her billede - med det er det værd, for det her indlæg skal altså prydes af et billede af min elskede lillesøster. Det var SÅ dejligt at være ude at spise med hende - og det var noget vi begge havde glædet os til. *vinke vinke*

Mens vi sad og kæmpede med at vælge fra på menukortet, kom der brød og SMØR på bordet. Et lækkert nybagt brød bagt med spelt og den biodynamiske SMØR fra Naturmælk som jeg holder så meget af. Der var ikke sidetallerkner eller smørknive - og det syntes jeg er synd i Spisestuen. Der kom krummer overalt og det var noget værre fedtværk at sidde med. Det er forståeligt at det er valgt fra i den anden uformelle afdeling - men til en hvid dug syntes jeg nu det hører sig til. Kald mig bare gammeldags.

Vi skulle jo naturligvis bestille brødrenes SMØR-menu med 3 varianter: med ristede nødder, peberrod og Skagensskinke (55 kr). Oh la la.....jeg skal love for jeg fik lækkert SMØR for alle pengene den dag.

Til mine bobler havde jeg bestilt 6 østers gratineret med champagnesauce (155 kr). Smagen af de fine østers var virkelig god og de havde lige 'sat' sig. Desværre syntes jeg lige at de havde lidt fået for meget på overfladen - den havde en bitter halvbrændt smag som jeg ikke brød mig om.

Søs forsøgte sig med Adams salat med confit de canard (115 kr). Sprøde salater i en let syrlig vinaigrette garneret med møre lunser fedtkogt and, granatæblekerner, valnødder og croutoner.....naturligvis stegt i SMØR.

Til deling blev det Anderillette med cornichoner og grillet brød (85 kr). Wow, virkelig velsmagende rillette smagt til med fuldkornssennep som smukt tog brodden af det fede.

Til hovedretterne bestilte vi en flaske 2008 Crianza, Bodegas Luis Cañas (375 kr). En frugtig bulderbasse med et meget behageligt snert af eg og lakrids. Søs fik et par glas og jeg labbede glædeligt resten i mig.

Søs havde bestilt Le vrai cassoulet (185 kr) og en grøn salat til (40 kr). En mægtig portion kraftig og ufattelig velsmagende bondemad med hvide bønner, confiteret and, flæsk og krydrede pølser. Den sammenbagte ovnret får et sidste hug toppet med rasp så der dannes en sprød skorpe. Nøj, hvor var den god - og ikke helt så fed som frygtet. Sammen fik vi gjort næsten gjort kål på cassouletbjerget.....næsten.

Min hovedret var Rørt tatar - a la minute (165 kr). Billedet blev desværre ikke så godt og yder på ingen måde tataren retfærdighed, for den er en af de bedste jeg nogensinde har fået. Også her havde der været fuldkornssennep i spil, sammen med æggeblomme og frisk estragon. Krydringen sad lige i skabet!

Jeg havde bestilt stedets, allerede berømte, pommes frites (40 kr). Jeg fattes ord! Har spist mange 'sveller' i mit liv - men sjældent nogen i den her liga. Sprøde og knasende udenpå, perfekt gyldne med porøs, fnuglet midte. Det piner mig at jeg måtte levne. Men det måtte jeg, for vi skulle også lige dele et par desserter.

Igen måtte vi vælge fra med hård hånd, for vi ville gerne ha' smagt det hele. Først en Tiramisu (85 kr). Helt klassisk og uden dikkedarer - og ikke alt for sød. Et dejligt italiensk smækkys.

Og til sidst et stykke af den mest bedårende Citrontærte med karameliseret marengs (85 kr). Sød, sur, sprød, blød og fremragende. Et smukt 'french kiss' at slutte middagen med.

Vi takkede af og slog et smut omkring toilettet på vejen ud.


Virkelig gennemført indretning med en kollage af gammelt køkkenudstyr som udsmykning. Galant som min søster er, fik jeg lov til at træde af på naturens vegne først. Med det resultat at hun fik mulighed til at hilse på James Price mens jeg sad bag en lukket dør. Og det kom jeg til at høre for mange gange mens jeg var derovre.....mange gange. Kost!

Hele gangen hen til toiletterne var for øvrigt dekoreret med udtjent køkkenhejs.

Flere af dem kende jeg yderst godt fra min barn- og ungdom. Har da også selv ejet både en dybkoger og et pommes frites-jern magen til.

Hæ, og sådan en pålægsmaskine fra Eva havde vi i hvid i mit barndomshjem.

Der stod også denne lille fine sag. Sikkert en gave fra åbningsreceptionen?

Som rosinen i pølseenden, et meget nysseligt vægmaleri af de 2 madglade brødre.

Her Piskeris - se hvad der var malet øverst. Du kan tro vi tænkte på dig.

Trætte og glade forlod vi brødrene. Det meget mættende måltid stod i 1535 kr. Meget rimeligt for sådan en aften. Aftenen blev delvist sponseret af salget af min gamle Kenwood røremaskine - resten slog vi halv skade om. Det var skønt at ha' en hel aften alene sammen med min søster. Det var også hendes første aften ude efter hun blev mor for 2. gang.

Jeg ser frem til at aflægge de to brødre endnu et visit. Ved også allerede hvad jeg gerne vil ha' fra menukortet. Hvem vil med?


Sushi fra Sino...

I aftes var min sidste aften alene på min lille ferie. Det blev fejret med en omgang sushi fra Sino. De kalder det selv for byens bedste sushi - og jeg er meget tilbøjelig til at give dem ret.

Valget faldt på nr 80: 'Chef's Mix' bestående af 10 nigiri og 16 blandede uramaki (inside-out). 26 stk for 199 kr + 55 kr i udbringning. Der står at det *host* er til 2 personer. Her blev det dog til 1 person + 1 kat.

Det her er en af deres forholdsvis billige menuer uden det helt store raffinement. De har også luksus-menuer som blæser en helt væk. Men jeg var skidtmads med ondt i halsen og en begyndende forkølelse, så det skulle bare være godt og nemt at spise. Havde ikke spist ret meget i løbet af dagen så jeg var gået hen og blevet godt gammelsulten.

Og jeg blev godt nok positivt overrasket over udvalget. Uramakierne var: 8 med surimi, 4 med laks og 4 med tun. Nigirierne var kæmpestore og perfekte - ikke for løse og ikke for faste. Der var: 2 x tun, 2 x reje, 2 x hamachi, 2 x inari (dybstegt 'tofu-skind') og 2 x laks.

Og sikke en laks. Cremet og fed på den helt rigtige måde.

Jeg lagde an til at skulle spise foran computeren. Ja ja, fjernsynet kørte naturligvis også. Der blev slemmet godt med wasabi op i soya - og så var jeg klar. Men hvad var nu det?

En ynkelig lyd ramte mit øre. Og der på gulvet sad feriebarnet aka Gnaskepot og klynkede. Jeg forbarmede mig - for der var jo rigeligt at dele ud af.

Til hendes held havde Sino ikke kommet wasabi under de store rejer. Så dem pillede jeg af, nippede i stykker og fodrede hende med. Hun ELSKER rejer!

"Your offering pleases me human"

Jeg levnede 6 af rullerne med surimi. Da fisken ikke er rå gemte jeg dem til frokost i dag. Uh, og så vil jeg godt lige vise hvad vi lavede til GourmetGirafferne i onsdags:

Hjemmelavet sushi galore. Vi havde besøg af en kokkeelev med en fortid på Sushi+. Hun havde ALT hvad hjertet kunne begære med til at lave sushi af. Der var bla tun, laks (fersk, varmrøget og i teryaki), store rejer, crispy ebi, soft shell krabbe, ægte krabbekød, 3 slags tobiko (orange, sort og grøn med wasabi). Der var også en masse forskellige grøntsager, både gængse og eksotiske.

Mange på holdet havde aldrig prøvet at lave sushi før - men jeg syntes faktisk de slap ret så godt fra det. Og det var ret sjovt at se tilblivelsen af de mange forskellige ruller. På den her tallerken har jeg lavet den uramaki til venstre med crispi ebi, hvid gulerod, dampet grønkålsstilk og sort tobiko yderst.

Nu vil jeg rydde lidt op, tage opvasken i etaper og vente på at Sif kommer hjem fra Paris. Jeg sover herude i aften og tager hjem i morgen formiddag. Så har jeg også været hjemmefra 17 dage i den her måned. Det har været fysisk anstrengende og jeg glæder mig til at komme hjem til min trykaflastende madras. Og mine 3 dejlige katte. Jeg ved at de har det godt og bliver hygget om, så derfor forsøger jeg ikke at tænke så meget på dem. Men nu hvor jeg snart skal hjem til dem savner jeg dem helt vildt. Så i morgen tager jeg hjem til dem og holder endnu en uges ferie - en uge helt uden planer.

Jeg er lige ved at arbejde på at få de tabte kommentarer fra Disqus tilbage. Jeg har eksporteret dem til en XML fil som jeg har downloadet - nu skal jeg så bare lige ha' fundet ud af at få dem sat ind her på bloggen. Jeg *krydser fingre* for at det lykkedes.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klidmoster.dk Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino