Store søkogte grønlandske rejer |
Foto: Karen Helen |
Der er rigtig hyggeligt i Fiskens kælder. Indretningen er rustik og stemningen intim. Det er meningen at man skal komme hinanden lidt ved dernede. Jeg kan levende forestille mig bænkene fyldt op af rejepillende folk der hygger sig på kryds og tværs af bordene.
Vi satte os dog ved et 2-mands bord så vi kunne tale uforstyrret sammen. Vi fik hældt cava og vand i glassene og fik bragt godt brød med en tilhørende aïoli.
Og så kom det første hold rejer på bordet. Store saftige grønlandske rejer lagt på is. Det fulgte mere aïoli og citron med. Jeg bad også om at få lidt dild - for det elsker jeg til rejer.
Vi pillede, spiste, pimpede, pillede igen og spiste - og fik nye forsyninger af rejer da det begyndte at tynde ud i fadet. Jeg tror aldrig i mit liv jeg har spist så mange rejer på en gang. Det var altså virkelig luksus af få lov til at spise sig helt mæt i de små lyserøde basser på den måde.
Well, der var dog lige akkurat plads i maverne til en bette lemon meringue pie (80 kr). Oh la la...meget sprød bund, skøn syrlig creme og en sød sky af fluff på toppen.
Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg kigger forbi Klassisk Fisk en mandag aften til en omgang rejer. Sig endelig til hvis du vil med en dag - jeg er frisk på en middagsdate.
Hjemmesiden er under gennemgribende renovering - så oplysningerne er ikke helt up to date. Der oplyses at der er lukket søndag og mandag - og det er ingenlunde tilfældet. Fisken har åben alle ugens 7 dage - endda med frokost fredag og lørdag + brunch om søndagen. Du kan følge med i hvad der sker på Klassisk Fisk her på Facebook.
Åhhhh crap det lyder alt for godt.... hvorfor er der så langt til Århus!!! øv
SvarSlet:-( - aka. sur og meget misundelig smiley fra mig
Det var SÅ lækkert. Vissevasse. hop nu bare på et tog ;-)
SletJeg er med på en middagsdate en mandag.... :-)
SvarSletUh, nice - en gang først i det nye år? :-)
SletHej Malou,
SvarSletJeg er nødt til at spørge, hvordan rejerne var ift Årstidernes, som jeg jo ved, du kender (og holder meget af) :-)
kh, Mette
Hej Mette
SletHmm, den eneste forskel var IMO at dem fra Aarstiderne var en smule mindre. Jaha, de er rigtig gode. Håber de er til at få igen snart :-)
Kh Malou
Jamen jeg flytter da til Århus, hvis det skal være på den måde! ;) Det ser enormt lækkert ud. Har stemt på din kylling, det lyder ualmindeligt godt og jeg har tænkt mig at lave den Römertopft i nærmeste fremtid. En god idé at lave en linje mellem selve indlægget og opfordringen til at stemme i konkurrencen, i øvrigt. Så kan man let se, hvor man kan stoppe med at læse, hvis man ikke er interesseret. Held og lykke med det :)
SvarSletKom frisk - så kan vi fylde os med rejer hver mandag ;-)
SletTusind tak, det var sødt af dig. Jeg endte dog at trække mig fra afstemningen, kunne ikke magte stressen. Uh, jeg planlægger også en ny variant i Römertopf inden længe - med en hjemmelavet karrypasta...
Tak, det er sådan jeg vil blogge fremover. Opskriften øverst - og så det personlige nedenunder. Så kan folk selv springe fra hvis de ikke gider ha' det nederste med ;-)
Min absolut yndlingsspise:pilselv rejemadder!!!!!! Min mor er nordmand og har nogle gange 5 kg pil selv rejer med hjem til mig og så er der også bare feeeeest ;) MUMS
SvarSletDet er godt nok også tæt på at være favoritten her. MUUUUUS, de norske rejer skulle være i verdensklasse. Hvor er du heldig :-)
Slet