onsdag den 5. september 2012

Mexikansk natmad med æg og røget ost...

Livet med fibromyalgi kan til tider være en udfordring (også) om natten. Jeg har lige haft en periode med alt for mange vågne timer pga smerter. For et par nætter siden blev jeg pludselig sulten og det affødte denne hybrid-natmad som vel er et sted i grænselandet mellem en taco og en pizza.

En lille varm snack med knald på: chili, spidskommen og røget ost + et æg. Ork, det er jo nøjagtigt som hjemme i Mexico.....blev der sagt!

Jeg havde købt en pakke med små tortillas (16 cm) til at lave quesadillas af og havde nogle tilbage. Dem brugte jeg som 'bund'. For at ha' lidt at smøre på dem lavede jeg en blanding af tomatkoncentrat, ketchup, chilisauce, spidskommen og hvidløgspulver.

Tomatblandingen blev smurt ud på 3 tortillas og ovnen tændt på 180°C.

Derefter fik de et generøst drys revet røget Gou-Dan fra Naturmælk. Bruger man alm ost kan man med fordel drysse med en smule røget paprika.

Grønne syltede jalapeños fra glas blev afdryppede og fordelt på de 2. Til den sidste blev de hakkede og drysset ud over.

Og på den lavede jeg en lille fordybning i midten og slog et æg ud i.

Efter 8 minutter i ovnen var osten smeltet og æggehviden 'sat'.

Og så manglede der bare lige lidt ekstra dråber chilisauce.

Oh la la....det var en virkelig lækker natmad.

De 2 resterende tortillas blev rullet sammen og kørt ind uden problemer. Ikke længe efter fik de følgeskab af 2 stk Dolol og max dosis Panodil. Søvnen lod vente på sig, men kom dog til sidst. Hele 3 timer blev det til. Men sådan er vilkårene og der er ikke andet end at 'go with the flow' og forsøge at sove når kroppen af og til vil være med til det.

Nu vil jeg forsøge at få en rolig nat så jeg kan samle kræfter til i morgen, hvor den står på konferencen Nyt, Nordisk & Naturligt hos Future Food Innovation på det nye Scandic hotel i midtbyen. Det skal nok blive rigtig spændende. Bagefter cykler jeg ud på Tangkrogen og ser hvor langt Food Festival er kommet med opstillingen.

Jeg var også lige forbi her til aften - dog kun udenfor hegnet. Det var bare en test for at se hvor lang tid cykelturen tager: 19 minutter fra jeg lukkede døren til lejligheden til jeg stod her foran indgangen. Men jeg skal nok lægge 7-8 minuttet til pga øget trafik i området.

Der er så smukt derude. Er virkelig spændt på at tilbringe weekenden derude. Måske ses vi?


7 kommentarer:

 1. Små mixikanske kunstværker - har skrevet det bag ørerne - men det bliver sku ikke om natten:-
  Charlotte

  SvarSlet
 2. Av for den da - kan dæleme ikke stave til mexikanske - fy fa føj.
  Charlotte

  SvarSlet
 3. Hold.nu.op!!! Det ser dælme lækkert ud!!! mums filibaba :-)

  kh maria
  http://vanloseblues.blogspot.dk/

  SvarSlet
 4. De ser syndige og lækre ud.
  men kære malou, når du har søvn problemer er mad en dårlig ting, for det betyder at den søvn du får efterfølgende bliver mindre værd, fordi din krop nedbryder mad i stedet for at hvile ud. øv for dig med smerterne - jeg kender det kun selv alt for godt, mine er dog heldigvis kun midlertidige.
  ønsker dig en fantastisk dag

  kh camilla

  SvarSlet
 5. Lækker idé med æg og røget ost! Hvornår åbner du en madbutik? :-) Kh Thomas

  SvarSlet
 6. Tusind tak - er glad for at I kan lide de små basser :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...