torsdag den 9. august 2012

Restaurant Flammen...

I tirsdags var min kæreste jeg i biffen og se The Dark Knight Rises. Jeg havde forgæves forsøgt at få bord der hvor vi gerne ville spise bagefter - og så var det at jeg pludselig spottede en reklame for Restaurant Flammen. Normalt går jeg i en lang bue uden om buffet-restauranter, men jeg tog ja-hatten på bestilte bord til 2. Og det kom jeg bestemt ikke til at fortryde.

Vi ankom og blev taget godt imod af en høflig tjener der tjekkede vores reservation. Efter 1 minut blev vi vist hen til vores bord.

Vi blev ført ind i den kæmpestore restaurant - med balkon på 1. salen og store ovenlysvinduer.

Stedet er luftigt indrettet med meget behagelige stole og godt med plads omkring. Sorte flytbare skillevægge giver lidt privatliv fra nabobordene.

Jeg bestilte 'vand' - som på stedet betyder en flaske San Pellegrino (75 cl) for 35 kr. Efter lidt overvejelse hoppede jeg også ud i et glad rødvin: Coldrige Estate, Shiraz Cabernet fra Clare Valley, Australien til 55 kr. Den søde tjener der kom med flasken skænkede først et generøst glas op - og konstaterede at der stadig var en god bundslat tilbage i flasken og hældte den oveni. God stil.

Vi fik derefter forklaret Flammens koncept og opfordret til at gå til buffeten.


Dagens forret var ovnbagt laks med dressing og nybagt brød. Den sprang vi dog begge over, men jeg var lige henne og kigge - og den så ud til at være tilberedt helt perfekt.

Og så var der salatbaren. Det er det største udbud jeg nogensinde har set. Og ja, der var over 50 varianter - faktisk talte jeg 54. Der var ALT hvad hjertet kunne begære til en salat + lidt ekstra.

Det var mildest talt imponerende. Der var også dips, dressinger og puréer. Og jeg må sige at jeg er vild med den måde det er stillet an på. Det er indbydende og fristende.

Parallelt med salatbaren var den varme sektion med tilbehør. Ja, undskyld mine billeder - de er taget med min mobiltelefon.

For enden står der 2 kokke og trancherer kød under hver deres varmelampe. Man kan vælge lige det kød man ønsker. Her er der and, kænguru og mange slags okse og kalv.

På den anden side var det vildt, spareribs, pølser, mere okse, farseret kalkun og mere jeg ikke helt fik fat i.

Min første tallerken bestod af forskellige slags oksekød: bryst, inderlår, culotte og et par amerikanske udskæringer. Jeg valgte at smage på de små krydderkartofler, flødekartoflerne og deres sprøde sveller.

Jeg er jo lidt vanskelig med kød og foretrækker det jo ret rødt - men jeg må sige at jeg var overrasket over det her. Det var veltilberedt (alle skulle jo kunne spise med) og meget mørt. Særligt oksebrystet var en oplevelse. Alle 3 kartofler sad lige i skabet - og specielt flødekartoflerne overraskede. Ikke alene var velkrydrede og lavet af rigtige kartofler i skiver (og ikke de hæslige fra pose), de smagte også rigtig godt af fløde.


Uhm, og jeg havde fået blandet mig en rigtig god salat.

Jeg sneg mig op efter lidt mere kød: andebryst, kængurufilet, kalveculotte, amerikansk okse og en meget kødfuld lille pølse. Og ja - den lille roset er sørme rigtigt SMØR med krydderurter og hvidløg.

Max formastede sig til at smage bearnaisesaucen og så meget forkert ud i ansigtet. Jeg måtte selv lige smage - og kan levende forestille mig hvordan jeg selv har set ud. Puha, den var slem. Faktisk tror jeg at det er den værste jeg nogensinde har smagt. Det var det onde gule fluidum fra spand, fra K-salat hvis jeg ikke tager fejl. Smagen var fæl og 'opvarmet' - konsistensen *gys*. Men sådan er det jo når man vil ha' bearnaise på en buffet - det er en ægte sauce med et meget kort serveringsinterval efter tilberedning. Men lesson learned - næste gang dropper vi "bearnaisen".

For ja, der bliver en næste gang. For resten var alle pengene værd. Og når jeg siger 'alle pengene' så var det sølle 199 kr pr person (219 kr fredag og lørdag). Det er naturligvis ikke markedets allerbedste råvarer til den pris - men der er intet discount over Flammen på nogen måde (well, ud over saucen). Tværtimod har jeg stor respekt for konceptet som helhed - på trods at trælse erfaringer med buffet-restauranten Den Grimme Ælling. Man kan spise sig mæt for en rimelig pris - og de ved hvad de har at gøre med. Selv om udbuddet er stort, er det på restaurantsprog et smalt sortiment. De ved hvad de skal bruge og kan derfor udnytte deres råvarer optimalt samt minimere deres madspild. Det er ikke stor gastronomi, men et ganske fint måltid - og det var lige hvad vi havde brug for i tirsdags.

Restaurant Flammen
Toldbodgade 6
8000 Århus C
35266364
Kontakt og bordbestilling her.


8 kommentarer:

 1. Herlig anmeldelse, som lige præcis angiver min oplevelse af restauranten i Odense, som min familie og jeg spiste på i lørdags. Jeg smagte dog ikke "bajonæsen". Og ja, kødet var intet mindre end fantastisk. Jeg forstod konceptet på den måde, at den ene af kød-udleveringerne var med rosa-stegt kød og den anden var med garanti for gennemstegt. Jeg fik blandt andet noget okse-noget af den slagt, som er en billig(ere) udskæring, som er tilberedt blidt og langsomt i egen sky.....WOW, siger jeg bare. Det var mørt og smagte fantastisk. Prøv det, siger jeg bare til alle jer andre.
  Mia

  SvarSlet
 2. Det lyder sandelig som "value for money". Meget imponerende salatbar! Jeg må da tjekke ud, hvor de ligger ellers? Øv, sådan én vil vi gerne ha' i København ....

  SvarSlet
 3. Hej Klidmoster
  Tak for en fin anmeldelse. Jeg ved, at når oplevelsen har været igennem tasterne på din pc og dit mobilkamera, så er det ærligt og reelt anmeldt. Det har inspireret til mange gode oplevelser.
  Jeg skal helt sikkert også prøve Flammen.
  God weekend.
  Jeanette

  SvarSlet
 4. Dejlig med en anmeldelse. Jeg har længe gerne ville prøve flammen og med din anmeldelse og dine billeder kan jeg se at det er noget jeg snart skal ha gjort :).

  SvarSlet
 5. http://ibyen.dk/restauranter/ECE1715114/ny-dille-rammer-danmark-lav-din-egen-restaurant-for-en-dag/

  Har du set, du bliver nævnt i politiken? :)

  SvarSlet
 6. hej Malou.
  fin anmeldelse.

  jeg tænkte at det her tip måske var noget for dig?
  http://www.thekitchn.com/freeze-herbs-in-olive-oil-173648

  mange hilsner fra en trofast læser, Sisse-Sofie

  SvarSlet
 7. Det lyder ikke dumt, slet slet ikke. Mon ikke det også var et sted at nappe sit afkom med til en tidlig middag en dag ;-)

  SvarSlet
 8. Hej,

  Der ligger også en filial i Vejle, hvor min søde kæreste havde inviteret mig på fødselsdags middag!

  Jeg er meget emsig med kød - spiser ikke meget, og når jeg gør skal det være dødt - men for søren hvor var det dog godt!

  Salat baren var også lige i skabet.
  Min kæreste er flyttet til København nu, så det er ikke meget vi er i Jylland, men næste gang skal vi ihvertfald også på Flammen!

  Kram

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...