mandag den 30. juli 2012

Banankage med valnødder og chokolade...

Meget modne bananer + valnødder og chokolade = svampet banankage!

Flere har efterspurgt en banankage - og stillet spørgsmålstegn ved hvorfor jeg dog ikke allerede havde en sådan i arkivet. Svaret er simpelt: bare ordet banankage plejede indtil for kort tid siden at udløse en gysen hos mig.

Det hænger sammen med et barndomstraume. Min mor var bestemt ingen ørn til at bage - og hendes tolkning af konceptet 'banankage' var en rørt kagedej a'la sandkage med hele flækkede bananer lagt ned i. Jeg husker tydeligt de klæge rædsler med umodne bagte bananer i - det var som at spise rå kagedej med indlagt skovsnegl. Og spiste man ikke op - jamen, så stod det klar til en ved næste måltid.......til der var spist op *Gys*.

Min første hjemmebagte banankage.

Senere da jeg kom i lære har jeg bagt snesevis af banankager - men har aldrig spist et eneste stykke. Indtil for nogle måneder siden. Jeg var på besøg hos en bekendt og blev budt på kage......banankage. Høflig som jeg er tog jeg et stykke og forsøgte at klemme det ned. Og ved du hvad? - jeg døde næsten ikke af det.


Hmm, det var jo lidt af en opdagelse. Men der var stadig langt derfra og til rent faktisk at købe ind til en selv.

Men se så lige hvad jeg fandt i en papirspose i dag. 5 døende bananer fra Aarstiderne som jeg da havde glemt ALT om. Jeg overvejede at fryse dem til smoothies eller lave en is - men fryseren bugner af frossen frugt og bananis har jeg allerede lavet. Nå, men så var der jo lige den der banankage....om ikke andet ville det være en god opskrift til mit Stop Spild Af Mad projekt.

Ok så, når det nu ikke kunne være anderledes. Det skulle først lidt tasten til - for opskrift havde jeg ikke nogen af. Efter lidt snusen rundt valgte jeg den her hos Saras Kager - den kaldte nemlig på overmodne bananer.

Du får her min version:


225 g hvedemel
1 tsk natron
½ tsk fint salt
200 g rørsukker
2 æg
1½ dl neutral olie
4 overmodne øko bananer
2 spsk skyr
½ tsk vaniljepulver - eller marven fra ½ stang
50 g hakkede valnødder
50 g hakket mørk chokolade


Rørsukker og æg piskes hvidt og skummende.

Olien piskes langsomt i - tilsæt en smule af gangen. Gøres det for hurtigt vil massen skille. Melet blandes med bagepulver og salt.

Jeg måtte kasserer enderne på bananerne, de stod ikke til at redde. Men den mængde der blev tilbage passer meget godt med 4 stk. Jeg svang tryllestaven og på 4 sekunder var de en puré som jeg rørte skyr og vaniljepulver i.

Bananmassen blev pisket i ægge/oliemassen - og melblandingen blev vendt i og til sidst fyldet:

Hakkede økologiske valnødder.

Grofthakkede mørke chokoladeknapper fra Callebaut.

Den færdige dej kom i en springform smurt med SMØR og drysset med rasp.

Kagen bagte 1 time og 15 minutter ved 175°C - test med et grillspyd om der hænger dej ved inden den tages ud af ovnen. Sikke da et muldvarpeskud jeg havde fået bagt der.

Mens kagen kølede faldt toppen dog sammen til en mere plan overflade.

Det er jo ikke den store idé i at bage en kage for ikke at smide rester ud - hvis man så ikke kan få kagen spist. Jeg skrev på her på Facebook at jeg havde kage i ovnen - og så skrev Rikke/Pille (madblogger fra naboblokken): "Mmm, ELSKER banankage..". Hun blev derfor straks inviteret over for at hente halvdelen.

Det var bestemt ikke nogen tosset kage - tror ligefrem det er en jeg kunne finde på at bage igen. Resten tager jeg med op til min kæreste senere i dag. Tror han ville blive glad for at lille besøg nu hvor han har ferie.

Jeg kunne også godt bruge lidt ferie. Fra lejligheden, hverdagen, bloggen og mig selv. Igen er jeg blevet stresset over mails jeg ikke får skrevet tilbage på og kommentarer der ikke bliver besvarede. Det er svært at få det hele til at gå op i en højere enhed - men jeg prøver virkelig. Der er gået rigtig meget af den tid jeg normalt ville bruge i køkkenet og på bloggen - på at cykle. Det er som om den tid mangler og så alligevel ikke. Jeg har virkelig brugt meget tid på at være online og det har gjort det nemt at bo 'oppe i hovedet'. Nu er jeg mere tilstede i livet her og nu - og kroppen (på godt og ondt).

Ugen byder på 3 meget forskellige restaurantoplevelser med 3 meget forskellige mennesker - og det vælger jeg at kalde ferie. Og ja, jeg har både færdiglavet mad og indkøbte færdigretter til resten af ugens dage - så nu kan jeg holde helt fri fra køkkenet i en hel uge. Og får jeg lyst til at blogge kan I få en fra arkivet. Basta!

See ya later!9 kommentarer:

 1. Ja det skulle da aldrig vare! Den ser dejlig fugtig ud, mmm. Og så savner jeg bare kage med valnødder - min kæreste kan ikke udstå dem, så jeg bager dem næsten aldrig :(

  SvarSlet
 2. Åh hvor ser den lækker ud, eeeelsker banankage, for Opskriften den skal helt sikkert prøves. Jamen det er da dejligt med tid fra skærmen og hvilken frihed du har fået med din nye cykel. Ha en smuk uge

  SvarSlet
 3. Banankage er bare dejligt, men ok, ikke som den måde din mor laver den på. Kan godt forstå du har traume over det, selvom du er den første jeg har hørt der har banankagetraume! Lidt ligesom levertraume.

  Din kage ser dejlig ud.

  Ps tak fordi du følger min blog med google, det gør mig vildt glad - og bliv nu ikke stresset. Det er simpelthen ikke det værd. Vi er her stadig når du har cyklet : D

  SvarSlet
 4. Jeg elsker faktisk banankage, og den jeg bager herhjemme oftest sgu også med valnødder (og hvis vi skal synde lidt, chokolade). Det giver et dejligt syrligtsprødt bid til den søde banansmag :)

  Helt enig med KunstnerKram, du må ikke blive stresset - så hellere udskyde nogle ting, der er intet, der haster så meget, at det må koste noget på helbredet! Du skal sgu passe på dig selv, søde Malou :)

  SvarSlet
 5. Super flot du er kommet over dit traume, - nok til at kunne bage en banankage selv :D
  Og så ovenikøbet en der ser så lækker ud...

  SvarSlet
 6. Ælsker banankage. Faktisk alt, hvad der smager af banan. Men kan ikke spise friske bananer, bliver kvalt i konsistensen og kværket i teksturen.

  SvarSlet
 7. Utrolig lækker opskrift! Kan også anbefale den opskrift de har på banankage hos http://www.banankage.info

  SvarSlet
 8. Hvor stor en stor en springform har du brugt til denne opskrift?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...