fredag den 22. juni 2012

Sweetdeal på Grill Bar...

I går var min kæreste og jeg på Grill Bar for at spise en bette bøf. Jeg havde købt denne Sweetdeal og glædede mig til at smage oksekødet fra Schackenborg - og kødet indfriede bestemt forventningerne. Resten var desværre lidt so so.

Entrecôte a'la Kjelds Tivoli. En utrolig velstegt, mør, smagfuld og lækker dansk græsfodret bøf - druknet i ALT for meget garniture: 2 nye spæde gulerødder, 1 dampet babyporre, rå asparges, blomkål, radise + chips af blå kartofler, kryddersmør med bla hvidløg og en stor klat tyttebær??? Tyttebær hører for mig til en gammeldaws oksesteg eller andet gennemstegt kød med brun sovs til. KISS Grill Bar - den gode bøf kan sagtens tale for sig selv og vi vil gerne se den. Og vælg da en garniture der er lidt mindre skizofren......det der er bare en mærkelig sammenblanding. De skriver selv i dealen: "Alle hovedretter serveres med smørstegte rodfrugter" - og det skulle de nok ha' holdt fat i.

Det skal dog på ingen måde være tvivl om at kødet var fremragende. Vi var begge vældig imponerede - og der skal altså en del til.

Tilbehøret var valgfrit. Der kunne vælges mellem chili fries, french fries, perlebyg og kartoffelmos, grøn salat, tomat salat eller hvidløgsbrød - og et udvalg af saucer. Vi valgte begge sveller og bearnaise. Ekstra tilbehør kunne tilkøbes for 25 kr - og jeg nuppede en grøn salat.

De sprøde pommes var hjemmelavede og fortrindelige. Og det var så det positive. Bearnaisen var godt nok ikke heldig. Den var for 'ægget', smagte opvarmet og manglede i den grad både syre, smørfedme og estragon. Vælg hellere en af de smagssatte mayonnaiser. Salaten var fin nok - men grøntsagerne var ikke nysnittede. Specielt agurken var kedelig og helt tør i overfladen. Det virkede som om det var tilbehøret til stedets burgere der lige var knaldet sammen på en tallerken. Men den smagte udmærket og den medfølgende dressing havde en rigtig god sur/sød balance.


Lige endnu et billede af 'Tyttebær på spring - bøf i skjul'. Jeg er altså stadig paf over den sammensætning.

Jeg bestilte en australsk shiraz fra 2010 (278 kr) til bøffen - kan desværre ikke huske præcis hvad den hed og der er ingen hjælp at hente på Grill Bars hjemmeside. Den blev serveret iskold - direkte fra køleskabet. Faktisk var den så kold at den var ubehagelig at drikke. Først ved det sidste glas var den varmet så meget op at den foldede sig ud i glasset. Jeg ved jeg burde ha' påtalt det, men jeg orkede bare ikke.

Jeg kommer dog gerne igen - for kødet var faktisk lige så godt som det jeg har spist på MASH (og prisen langt mere overkommelig). Der er bla en bøf på 500 g som jeg gerne vil prøve kræfter med på et tidspunkt - for som Kim siger: alt under 400 g er pålæg. Næste gang vil jeg dog ved bestilling bede om at få bøffen serveret kun med kryddersmør på toppen, garnituren on the side og INGEN tyttebær.

Og jeg vil godt lige rose Grill Bar for en vigtig detalje - jeg har nemlig tit oplevet at blive skuffet på en rabatkupon. De ser nemlig oftest bedre ud på papiret end det man rent faktisk får - og det gælder både portionsstørrelsen og betjeningen. På Grill Bar kunne man dog overhovedet ikke mærke noget til at man var der med rabat. Respekt!

De tjenende ånder var venlige og servile uden at være påtrængende. Stemningen i den nyindrettede restaurant var hyggelig og laid back. Fra højtalerne flød der en dæmpet strøm af blid jazz. Jow, det var sørme en rigtig rar oplevelse at sidde der og kæreste lidt.

Og nu: mod Svendborg!


6 kommentarer:

 1. Min svigermor serverer tyttebær til alt hele julen. Og kalder det "tytte-nytte". Det var simpelthen for sært til Knorr Lasagnette. Jeg ved ikke, om det er et tilfælde af "nu er glasset åbnet, nu skal det spises".

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, ja - det lyder som en "det skal udryddes" taktik. Stop Spild Af Mad i fin stil :-D

   Det er bare FOR weird at servere det til Knorr.

   Slet
 2. fnis, tytte-lasagnette :-D
  Lyder nu til at være en god bøf, no matter. Så skal de bare lige have strammet op på resten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yep, rigtig god bøf - du kan tro den fik os til at lave bøflyde :-D

   Jeg sender lige ejeren et link til det her indlæg, så kan det være de bliver inspirerede til at stramme lidt op derinde.

   Slet
 3. Hej

  Faldt over din side og kan se, at du er én af dem, som køber "deals".

  Jeg er selv vild med deals, men syntes det blev lidt voldsomt med alle de e-mails hver dag (der er jo mere end 25 forsk. sider med halv pris på mad, ophold m.m.)

  Derfor var jeg med til at starte en gratis service All2day.dk, som giver overblik over de mange tilbud. Vi sidder simpelthen oppe om natten for at læse de mange deals igennem, så vi kan gengive dem i kort og ordnet form om formiddagen.

  Prøv selv at kigge på All2day.dk... mon ikke der er nogle tilbud, du ikke kendte i forvejen?

  Og hvis du vil følge med i de daglige tilbud, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet i højre side. Så får du det hele i én e-mail.

  God tilbudsjagt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Spændende - det vil jeg lige kigge nærmere på. Tak for tippet ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...