fredag den 15. juni 2012

Soy4you - det nye alternativ til kød...

I dag kommer der et helt nyt alternativ til kød på det danske marked. Det er Agger Foods det lancerer Soy4you som er et proteinrigt produkt med tekstur og bid som kød. De kalder det selv det moderne kød.

I onsdags var jeg inviteret ud til en uformel snak om produktet hos Agger Foods. Poul Agger er en rigtig ildsjæl med et meget smittende humør og engagement. Det var ham der i 1988 stiftede Naturli’ Foods og introducerede danskerne med et alternativ til komælk. Nu har han så udviklet et alternativ til kød lavet af sojabønner. Det har man hørt om før og har kunne købe forskellige udgaver i div helsekostforretninger - jeg har selv smagt flere af dem og har ikke været begejstret. Men det her adskiller sig væsentligt i både smag og konsistens - og jeg må indrømme at jeg allerede er ret begejstret.

Sidste efterår deltog jeg i en Masterclass smagning på Agro Foodpark hvor Poul Agger uddelte smagsprøver på det her nye produkt. Og jeg blev narret - for jeg troede sgu det var kød. Jeg kunne hverken se eller smage forskel! Jeg ville meget gerne ha' skrevet om det dengang og delt min begejstring - men da produktet stadig var under udvikling fik jeg mundkurv på og har måtte vente tålmodigt indtil nu.

I første omgang kommer der dette granulat i handelen. 30 g er nok til et måltid og det bliver solgt i pakker på 150 g for ca 30 kr.

For at få selv skeptikere til at acceptere det som et kødsubstitut er der også lavet en udgave tilsat lidt malt.

Senere på året kommer der flere produkter, både større stykker og et økologisk sortiment. Jeg har fået noget med hjem til at lege med i køkkenet - og har allerede mange ideer til hvad det kan bruges til. Og set skal lige siges at jeg altså ikke er blevet betalt for at promovere produktet - jeg har selv meldt mig under fanerne af ren begejstring. For her er ENDELIG noget jeg kan se fidusen med at bruge for at spare både penge og tid + blive mæt af protein.

Det moderne kød er ikke kun til vegetarer og veganere - det er også til ganske almindelige husholdninger. Det kan bruges til en kødfri dag, hvor man stadig har brug for protein for at blive mæt. Det er de færreste børn der bryder sig om at tygge i melede linser og bælgfrugter - men her kan de ikke mærke forskel fra den ægte vare.

Jeg ved det er noget jeg kommer til at tage ind i min basiskost. Godt kød er dyrt og en stor belastning for miljøet. Hvis jeg erstatter et par måltider om ugen med det her har jeg råd til at spise rigtig godt økologisk kød for resten. Det er desuden fedtfattigt, kolesterolfrit og let fordøjeligt. Og da det hverken skal opbevares på køl eller frys er det noget man altid kan ha' i skabet og hurtigt lave et mættende måltid af.

Vi bliver nødt til at se i øjnene at jordens resurser slipper op på et tidspunkt - og sådan som vi sjofler med dem sker det før vi kan forestille os det. Vi kan ikke blive ved med at frembringe animalsk protein til alle - så vi skal også indtage vegetabilsk protLinkein for at overleve. Soy4you er ikke ude på at erstatte alt animalsk protein - men at vi skal erstatte bare en enkelt måltid om ugen. Det vil kunne gøre en kæmpe forskel.

Du kan købe Soy4you lige her i deres webshop.


I dag har det moderne kød verdenspremiere NorthSide -
der er det brugt til at lave en vegetabilsk chili con carne som bliver solgt i Soy4you's madbod. Jeg har fået lov til at kigge forbi - så om en times tid tager jeg ud og hører lidt musik, spiser en portion chili og snakker med de sulte festivalgæster om hvad de syntes om produktet.

Ses vi derude?

41 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig spændende og billigt! Hvor kan man købe det henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er både spændende, billigt og nemt at ha' med at gøre.

   Du kan købe det i deres webshop - jeg har sat et link ind oppe i teksten ;-)

   Slet
 2. Det er jeg spændt på. Må på jagt. Er mest spændt på hvor mange proteiner og kulhydrater der er i varen. Jeg må helst ikke indtage mere end 15 - 15 gram kulhydrat om dagen, så jeg er på evig jagt efter "nye" varer.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan få det i deres webshop - jeg har lagt et link ind oppe i teksten ;-)

   Jeg kan se at der allerede er en der har svaret, så det behøver jeg vist ikke at gentage. Men hvis du spiser 33 g Soy4you på en dag har du fået ca 1,5 g kunhydrat - så du kan bare spise løs :-D

   Slet
 3. Sorry. Der skulle stå 10 - 15 gram kulhydrater.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er 4,3 gram kulhydrat per 100 gram, heraf sukkerarter 1 gram.

   Slet
 4. Det lyder fantastisk! Jeg glæder mig til at se, hvilke opskrifter du kan finde på:)

  Ved du hvor de sælger det? Jeg har forsøgt at lede efter forhandler, men er ikke kommet frem til noget.

  Vh. og god fornøjelse med mad og musik på Northside:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Indtil nu er det blevet til frikadeller og pizza - men der er mere på vej ;-)

   Du kan kun købe det i deres webshop - og jeg har lagt et link ind oppe i indlægget.

   Tak, det var en rigtig god oplevelse :-)

   Slet
 5. Lyder rigtig spændende :P glæder mig til at se hvilke opskrifter du for skruet sammen til det :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke?

   Jeg har lavet frikadeller og pizza - der kommer mere efter weekenden ;-)

   Slet
 6. Spontant synes jeg ærlig talt ikke, det lyder lækkert overhovedet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kræver at man tager ja-hatten på og giver det en chance. Jeg var selv MEGET skeptisk inden jeg smagte det ;-)

   Slet
 7. Jeg synes også, det lyder vildt ulækkert, men jeg er villig til at blive positivt overrasket!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde det på nøjagtig samme måde - før jeg smagte det. Du kan jo se hvad jeg normalt spiser og regne ud at det må være godt siden jeg tager det ind i min kost ;-)

   Slet
 8. Jeg kan kun sige STORT TAK fordi du fortæller om det.
  Det lyder som noget, der også skal være i min basiskost.
  Jeg går på jagt her i Køge.
  Jeg er spændt på hvad du finder på af gode retter med dette nye produkt.
  STOR hilsen fra en ikke fanatisk veggie, der er ved at udvikle sig til en veganer...

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at det er lige noget for dig :-)

   Det kan ikke købes i butikkerne - men jeg har lagt et link ind til webshoppen oppe i teksten ;-)

   Det bliver nok primært vegetariske retter jeg kommer til at lave - men med lidt snilde kan de jo konverteres til veganermad.

   Hilsen omnivoren som tager det hele som det kommer ;-D

   Slet
 9. Jeg kunne godt se os bruge det til kødsovs osv, sammen med "rigtigt" hakket kød, for at få kødet til at række længere...
  Hvor bliver det solgt henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, ja - det tror jeg også det ville være rigtig godt til. Man kan jo virkelig strække kødet på den måde.

   Det sælges i deres webshop - jeg har lagt et link ind oppe i teksten :-)

   Slet
 10. Ai hvor spændende - glæder mig til at se hvad du laver, og prøve det selv engang.
  Lyder som en drøm...

  Når det kan opbevares så let, kan jeg også forestille mig at det vil være godt til naturfolk, om det er til vands eller lands.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er blevet til frikadeller og pizza - men der skal nok komme mere :-)

   Oh yes, det er jo oplagt at tage med sig på tur.

   Slet
 11. Hej Klidmoster

  Håber dette bliver startskuddet til flere vegetarretter! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, det skal nok blive til et par stykker ekstra ;-)

   Slet
 12. Rigtig spændende! Det må jeg se om jeg kan snige ind i maden en dag... uden at Hr. Kæreste opdager det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, prøv lige at lave en omgang chili og ser om han opdager det :-D

   Slet
 13. Hej, det lyder da virkeligt spændende!

  Men ved du noget om hvordan det produceres? Det skulle jo helst ikke være lige så energiforbrugende/miljøbelastende at fremstille som kød :)

  Mvh
  Asger

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke?

   Du kan læse lidt om miljøbelastningerne her :-)

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 14. Yay, lyder nice nok, glæder mig til at prøve det, og glæder mig rigtig meget til forhåbentlig at se opskrifter med det herinde :)

  Dog brandærgeligt at det ikke er økologisk..

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, så håber jeg du kan lide det - og mine opskrifter. Der er 2 klar allerede.

   Det økologiske sortiment komme i handlen d 1/9 ;-)

   Slet
 15. Hmm jeg har en indbygget skepsis mod alt der udgiver sig for noget andet end det er.
  Så hellere et ærligt vegetarisk måltid mad en eller to om ugen og så skære ned på kød på portionerne de andre dage. det mener jeg vi alle kan overleve. det er trods alt en ret ny ting at der spises så megrt kød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lidt svært ved at se hvor soy4you udgiver sig for at være noget andet end det er?
   Der bliver da ikke lagt skjul på at det er et soyaprodukt, og et alternativ.

   Men ja grønne vegetariske måltider uden for meget halløj er super lækkert, men det er ikke alle der kan overkomme det, og så er lidt soyabønner jo imo bedre end et stykke død ko, både for planeten og koen :) ..

   Slet
  2. Det bliver da markedsført som "Det moderne kød" - og det er sådan noget der gør mig skeptisk.

   Men vi er jo så forskellige, nogen vil lade omtanke om jordklodens ve og vel styre hvad der ryger på tallerknen, og for andre er det smagen og råvarekvaliteten der styrer :)

   Slet
  3. Det var ikke ment på den måde. at de prøver at snyde. det jeg ville sige var at jeg ikke bryder mig om erstatningsvarer. Så hellere lidt mindre af den ægte vare

   Slet
  4. @Grøntsagspigen - Jeg kan fint følge din tankegang. Det her er dog en god måde at få skeptiske kødspisere til at prøve noget andet. Det er alle der bryder sig om linser, kikærter og bønner som proteinkilde hvid der ikke er kød. Hver sin smag - og gudske tak og lov for det :-)

   @Anonym - Lige mine ord. Jeg syntes faktisk det r et maget ærligt produkt. Det er et supplement til kød, ikke en erstatning. Ja, bedre for koen og planeten :-)

   @Sjønne - Sådan tror jeg det er nødt til at blive markedsført, ellers er der mange der bare tænker 'hippie-æde'. Trust me - jeg var selv MEGET skeptisk inden jeg smagte det. du kan jo se hvad jeg normalt spiser. Siger det ikke noget om produktets kvaliteter at jeg har taget det ind i mit køkken, kost og krop? ;-)

   Slet
  5. @Malou - Jeg havde nu hellere set at man havde markedsført det som et lækkert soyaprodukt, hvor dét lissom var "råvaren" - og ikke med fokus på at det som sådan skulle være køderstatning. Det ved de nok bedst hos soy4you anyways, de skal jo have langet nogle varer over disken ;)

   Jeg ved ikke om det siger så meget om kvaliteten af produktet i sig selv, men det siger i hvertfald en masse om hvor entusiastisk det kan gøre dig som vegetaropskriftsforfatter ;)

   Måske man skulle bide det i sig og så bestille en pose til test - hakkesoy4you-drenge med bløde løg må kunne sætte en benchmark for om det kan bruges eller ej... :)

   Slet
  6. @Malou. Netop! Hver sin smag :-)
   Jeg har intet imod produktet, det appellerer blot ikke til mig. Men som du siger, hvis det kan få nogen af de inkarnerede kødspisere der spiser kød med tilbehør, til at skære ned - så hurra for det.

   Slet
 16. Tak for tippet, Malou! Har lige bestilt forsyninger på www.soy4you.dk - der er tilbud lige nu :)

  :) Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme - er glad for at du kunne bruge tippet til noget :-)

   Slet
 17. Har lige spist pasta og soy4you og hold da op det smager godt ja næsten som det var rigtig kødsovs :-)

  SvarSlet
 18. Jeg synes det er et fantastisk produkt! Jeg har levet af vegansk kost i et år nu, og må indrømme, at med det her produkt, så er der på ingen måde noget kød afsavn! Har i skrivende stund bestilt en 10 styks pakke på deres hjemmeside :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er et rigtigt godt produkt til veganere :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...