fredag den 8. juni 2012

Ærlige anmeldelser af produkter...

Posten har været her med 2 kasser fulde af produktet til testning i køkkenet. Jeg bliver ofte kontaktet og tilbudt produkter, men siger sjældent ja tak. Det skal være a) et relevant produkt for bloggen og b) produkter jeg kan stå inde for.

Urtekram har sendt deres 4 nye krydderiblandinger. Dem vil jeg teste hvor det passer ind i den kommende tid. Det har jeg sagt ja til fordi jeg ved at det er gode økologiske produkter som jeg selv ville finde på at komme i kurven.

For et stykke tid siden blev jeg kontaktet af Hellmann’s Mayonnaise via Revolt som tilbød at sende nogle af deres forskellige produkter. Det tænkte jeg lidt over og sagde så ja tak. Deres nye produktserie falder nemlig godt i tråd med mit fokus på bedre produkter - for Helllmann's nye mayonnaiser er nemlig alle lavet med æg fra fritgående høns. Jeg er jo en varm fortaler for at man skal forbyde buræg - det er en klam industri som går imod alt naturligt. Desværre er det op af bakke hele vejen, for selv om man vælger kun at købe fritgående og økologiske æg - ja så er der buræg i næsten alle færdige produkter. Endnu et argument for at vælge økologien til.

Jeg vælger ikke økologi for økologiens skyld, men der hvor der er forskel på kvalitet og smag. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde en økologisk mayonnaise jeg kan lide - så de her varianter er meget velkomne i mit køkken. Dem vil jeg også teste der hvor de passer ind i den kommende tid.

Revolt havde lagt en lille ekstra overraskelse i kassen, nemlig 3 færdige supper og 3 æsker bouillonterninger fra Knorr. Og sender man den slags ting til mig bør man være klar over at jeg er hudløst ærlig og siger min mening råt for usødet: min første tanke var at smide dem direkte i skraldespanden. Jeg ved at jeg er en mad - og produktsnob, men Knorr er altså nærmest min ærkefjende. Pulvermad er ikke mad - og jeg føler at Knorr har en del af ansvaret for at danskernes madvaner er blevet dårligere og deres evne til at kunne lave mad fra bunden undergravet. Lige nu bliver jeg sur hver gang jeg ser en af deres reklamer på tv. Ryst noget kød eller en kylling og pulver - tilsæt vand, knald det i ovnen og *vupti* så har du et måltid. Eller lav en pulversauce og brug som basis for pastaretter eller gratinerede kartofler. NEJ TAK!

Ja, det er da et forsonende træk at de forsøger sig med at par økologiske produkter også - men tomatsuppen indeholder f.eks mel, gærekstrakt og aroma. Og netop gærekstrakten er en smagsforstærker som er totalt unødvendigt hvis man ellers laver sit produkt godt nok fra bunden. Men jeg har taget en beslutning og indlemmet det i mit Stop Spild Af Mad projekt. For det er kommet ind i mit hus, godt nok som blind passager, så det skal altså bruges. Jeg kan ikke forsvare at smide det ud, for der er brugt af jordens ressourcer på at dyrke, tilberede og distribuere det. Og selv om det ikke er økologiske kvalitetsprodukter, så er det trods alt økologisk og dermed fri for uønskede konserveringsmidler. Faktisk skal jeg bruge tomatsuppen i dag som sauce til en ret.

Jeg er også blevet kontaktet af McDonalds samt Procter & Gamble - begge med forslag som var helt ude i skoven. Dem hudfletter jeg i et senere indlæg. For den slags henvendelser fortjener at komme frem i lyset til skræk og advarsel for andre bloggere.

Og nu vil jeg gå i køkkenet og lave noget lækkert. Det er vist ved at være på tide med en opskrift....

40 kommentarer:

 1. McD....hold da op hvor kom jeg dog til at grine højt og klukker stadig lidt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg skreg også af grin - og så blev jeg fornærmet bagefter. De ville ha' mine originale opskrifter til et kogebog med 'sund' mad som de skal sælge i deres restauranter - og de vil eje rettighederne til dem og ha' lov til at ændre dem som det passede dem. Og jeg ville sørme få en urtekniv for min ulejlighed :-D

   Slet
  2. Jamen Klidmoster dog - en urtekniv, sådan en kan man vel altid bruge ....
   HæHæ - ligger stadig på gulvet og griner.

   Slet
  3. Ja, man kan altid bruge en ekstra urtekniv - men ikke når prisen er ens integritet ;-)

   Det er også meget grinagtigt, bare vent til indlægget :-D

   Slet
 2. Vær opmærksom på at gærekstrakt kan være allergifremkaldende :-) taler af egen erfaring :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, tak skal du ha' - jeg syntes godt nok mine øjne klør en lille smule. Måske er det det?

   Argh, endnu en ting man skal være på vagt over for :-)

   Slet
  2. Ja, det er simpelthen SÅ irriterende med alle de kunstige, kropsfremmede stoffer. Lad os få ærlige, reelle produkter :-)

   Slet
 3. Dejligt at "have dig hjemme" igen:-).
  Jeg er positiv overrasket over, at Hellmann´s bruger æg fra fritgående høns. Det taler da til deres fordel. Jeg synes selv godt om mayo´en med sennep. Den er god i sandwich og burger.
  Jeg har også prøvet Knorr tomatsuppen og den smager ikke godt, hvis du spørger mig og min familie. Jeg er ellers på jagt efter nemme løsninger til at have i båden. Der kan det indimellem være nødvendigt med en hurtig, men varm nødløsning og dåsemad bliver man altså meget hurtig træt af...:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tak - det er sørme også dejligt at være hjemme :-)

   Ja, det kom også som en stor overraskelse for mig. Det er bestemt også derfor jeg gerne vil bruge det. Den men sennep er rigtig god, jeg havde en i køleskabet i forvejen ;-)

   Jeg vil give dig helt ret - jeg smagte den i dag. Den blev dog reddet ved at komme i et fad sammen med nogle fyldte cannellonier - og endte med at blive ganske spiselig. Skal du ha' en varm nødløsning vil jeg anbefale Karolines færdige supper på karton - både karrysuppen og tomatsuppen er faktisk helt ok hvis de bliver pimpet lidt ;-)

   Slet
  2. Tak for suppeanbefalingen; de skal helt sikkert prøves :-)

   Slet
 4. Hmmm det der kartoffel krydderri kunne jeg da godt være nysgerrig efter og det gælder også for majoen med hvidløg.. Ved at min kollega er glad for den med chilli... Men jeg har ikke set den der.. hvidløgs..

  Så tja jeg venter med spænding, på din dom :-)

  Den med kylling og ryste ryste.. er det ikke maggi ?

  Hyggéhygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal nok komme en fair og ærlig vurdering af det hele :-)

   Maggi har 'Juicy Chicken' - Knorr's variant hedder 'Bag of taste'. Det er en stegepose og en krydderiblanding. Bag of crap :-D

   Hygge

   Slet
 5. En urtekniv? #wtf. Det er da det mest sindssyge jeg længe har hørt. Hvad tænker de på? Griner stadig og er indirekte gal i skralden. Magen til frækhed...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Glæder mig til at skrive indlægget - men er liiiidt bange for at de kommer efter mig :-D

   Slet
 6. Gud, hvor er de åndssvage. Godt du holder dig for god til den slags, selvom det sørme kunne lokke med sårn en urtekniv, hva!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, meget åndssvage. Kan se der er flere bloggere der allerede er hoppet på limpinden. Ja, de skulle bare lige vide hvad jeg ellers ville gøre for en urtekniv ;-)

   Slet
 7. Gud dog. Jeg bliver seriøst flov, over jeg har arbejdet på en mcD. Jeg var der et halvt år, udelukkende for at kunne lægge husleje, og spiste ikke noget derfra undervejs. Må man stadig gerne læse med? :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Gu' må du så - vi har alle gjort ting for at få huslejen betalt som vi ikke er stolte af ;-)

   Slet
 8. Ja jeg måtte sørme også grine, af det med urtekniven. Har samme mening som dig med økologi og æg, køber kun æg fra høns som går ude og har det godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. En urtekniv er en dejlig ting at ha' - men det er sund fornuft også :-D

   Dejligt at høre. Kun en glad høne lægger gode æg.

   Slet
 9. Kirsten Tranberg8. juni 2012 kl. 20.27

  Hvor er det bare underholdende at læse jeres indlæg....TAK ;-)) Jeg glæder mig også virkelig til at læse om McD....det skriger jo til himlen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at det morer dig :-)

   Jeg er så småt ved at skrive det - skal bare lige ha' et par andre indlæg fyret af først ;-)

   Slet
 10. Det kunne godt være, at deres kunder trænger til noget ordentligt mad efter et besøg hos dem. "Oversize" er en film lavet af en ung amerikansk mand, der satte sig for at leve udelukkende af McDonald's mad i en måned. Så vidt jeg husker, blev han meget syg!!! De er ikke kede af at miste kunder - sælger absolut junkfood og giver kunderne opskrifter på sund mand med hjem. Det er da det samme som at sige: "I skal ikke spise sådan noget, som vi sælger, for det er alt for dyrt, og I kan lave meget billigere, sundere og bedre mad derhjemme i flere dage for de samme penge!" Ha!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænker du på 'Supersize Me' af og med Morgan Spurlock? Den var meget tankevækkende.

   Jeg fatter heller overhovedet ikke hvad formålet med den kogebog er. Det er nogle underlige blandede budskaber at sende. Fatter ikke at der ikke er flere der råber vagt i gevær. Det bliver i hvert fald uden min deltagelse ;-)

   Slet
 11. Jeg sortere også i de produkter, som jeg bliver tilbudt- engang blev jeg tilbudt et hundetoilet, så Emma ikke behøves at blive luftet.. Æh... Hunde skal da luftes eller..

  Men når det er sagt, så vil jeg heller ikke være mere hellig end at jeg sagtens kan indrømme, at jeg altså elsker pommes frites fra MacD, sukkerfyldte børneyoghurt og andre ulødige sager:)

  Jeg synes faktisk ikke, at det er de dårlige færdigprodukter der er problemet, men manglen på gode alternativer. Det er urealistisk, at alle gider lave deres egen bearnaisesauce, for ikke alle er madøre som os:) De har bare ikke særligt gode muligheder for at købe gode alternativer...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ, det er dagens grin. Et hundetoilet? :-D

   Well, jeg spiser skam også hamburgeres fra McD når jeg er slået i gulvet af tømmermænd - men jeg kunne ikke drømme om at blogge om det ;-)

   Du har helt ret - der mangler lødige convenience produkter. Men jeg tror at de er på vej. Markedet er klart - og det er producenterne klar over. Der findes faktisk en ret god svensk økologisk pulver-bearnaise - den er bare svær at finde ;-)

   Slet
 12. HAHA! Jeg skreg af grin da jeg læste det med McD. Hold nu op! Mon de overhovedet har været inde på bloggen inden de skrev? Det er jo fuldstændig absurd... :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro de har - de er meget interesserede i mine sunde opskrifter. De tror bare fejlagtigt at jeg vil overdrage dem til McD :-D

   Slet
 13. Jeg synes, det er meget gode tanker om produktanmeldelser. Jeg takker også nej til mange ting - blandt andet også disse to pakker, du nævner her. Mayonnaise spiser vi ret sjældent, så jeg ville ende med at smide det meste ud. Desuden foretrækker jeg selv at tilsætte smag. Jeg bruger heller ikke så tit krydderiblandinger, og her havde jeg i forvejen købt den, jeg fandt mest interessant (tangsaltet), da den blev lanceret, så det var heller ikke så relevant for mig :-)

  McD og P&G sagde jeg også nej til. Dog syntes jeg, at P&G's idé var ret sjov og anderledes, men den passede rigtig dårlig til mig, eftersom jeg ikke ejer nogen af deres produkter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg prøver at forholde mig til det som det kommer.

   Smart - kan godt lide at du også rationaliserer inden du siger ja. Det må være vejen frem ;-)

   P&G var jeg på ret langt hen af vejen. Brugte ikke nogen af deres produkter - kun Braun. Det skrev jeg et indlæg om og lige inde det skulle postes sagde at jeg ikke måtte nævne at jeg ikke brugte deres andre produkter. Da det var min vinkel, stod jeg af lige der. Min troværdighed var ikke til salg for at par køkkenmaskiner!

   Slet
 14. Jeg har set Hellmanns kampagne på nettet - men jeg er nok for skeptisk; det er stadig noget amerikansk l***!
  Og jeg bor muligvis i det land, hvor der spises mest mayonnaise - til alle fritterne. Den virus har dog aldrig ramt mig - og jeg bliver endnu mere fortvivlet over at læse at McDo kan se sig selv som en seriøs kulinarisk udfordring - for mig burde den kæde ganske enkelt lukkes med deres sundhedsfarlige mad og uetiske forretningsmetoder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Well, nu er det jo ikke alt amerikansk der pr definition er noget crap ;-) Hellmanns skal sgu ha' et klap på skulderen for at vælge fritgående æg - det er en stor forandring.

   Uh, ja - det må blive spist en del mayo i Belgien. McD er også en torn i øjet på mig. Om jeg begriber hvorfor de vil sælge en kogebog med 'sunde' opskrifter i deres restauranter når de selv langer det lort over disken????

   Slet
 15. Bare giv dem tørt på!

  SvarSlet
 16. Mht mayonnaise så er vi meget glade for den netto har som spotvare en gang i mellem, kan ikke huske hvad den hedder men der er en tegnet høne på etiketten og den koster 22kr glasset... Jeg ved ikke om du kender den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, den kender jeg godt - men jeg bryder mig altså ikke om den. Den er for fed og fad i smagen. Ved godt at jeg selv kunne tilsætte mere syre - men har brug for noget jeg kan bare kan bruge som det er ;-)

   Slet
 17. Åh jeg glæder mig til at læse om McD´s hudfletning, det har de fanme fortjent!

  Har lige sidet og set videoer om malkekøers endelige... ikke for sarte sjæle (og det er i McD´s bøffer de dyr ender)

  SvarSlet
  Svar
  1. De skal nok få klø en af dagene ;-)

   Ja, puha - det er også en trist skæbne de stakkels malkekøer har.

   Slet
 18. Hej Malou
  jeg så programmet om kyllinger som du havde et indlæg om den anden dag. Tak for oplysningen. Jeg køber altid økologiske æg eller æg fra fritgående høns, pga. dyrevelfærd. Men jeg havde aldrig overvejet hvor de pastauriserede æg kommer fra. Eller for den sags skyld i andre produkter. Jeg fik en temmelig dårlig smag i munden fordi jeg som forbruger ikke har været bevist nok omkring de varer jeg kommer i min kurv. Jeg lover jeg for fremtiden vil sætte mig bedre ind i tingene. Vil du evt. dele med os hvad du gør for og sikre at de produkter du bruger har et ordentligt ophav?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke

   Ja, var det ikke bare en øjeåbner?

   Jeg tror vi som forbrugere er 'opdragede' til at vende det blinde øje til hvor vores mad kommer fra. Men når vi så ser det er der ingen vej tilbage.

   Hmm, jeg kan da prøve. Det er selvfølgelig ikke altid det optimale der ryger i indkøbskurven - men kan da prøve at fortælle lidt om mine udvælgelseskriterier.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...