tirsdag den 19. juni 2012

Mazarinkage med kirsebær og hvid chokolade...

Endnu en dag - endnu en mazarinkage. Denne gang med økologiske kirsebær, som blev fyldt med hvid chokolade. En rigtig diva af en kage.

Det tog ingen tid at smække selve kagen sammen - det var kirsebærrene der kostede både tid og kræfter.

Det var nær endt som en katastrofe med de kirsebær. Jeg fik dem leveret i fredags - og havde simpelthen glemt alt om dem. Weekenden var jo fyldt med NorthSide, Weber Grill & Musik Festival, brunch på Frederikshøj og så det store hyldeblomstsaftshow. Tænk at 1 kg økologiske kirsebær til 99 kr nær var endt i skraldespanden - det er næsten ikke til at bære at tænke på.

Jeg gik dem efter, skyllede dem og sorterede de dårlige fra. Der var heldigvis kun 4 bær som måtte kasseres. Puha, og så startede det hårde arbejde med at udstene dem. Jeg fik dog hjælp af min olivenudstener (købt i Supermarco for 25 kr). Jeg ønsker mig en af de lidt bedre modeller med en fjeder i, men er for nærig til at købe den....endnu.

Nå, men efter et stykke tid kom jeg da igennem alle bærrene. Jeg vejede dem og der var 673 g. Stenene vejer godt til og der var en del svind undervejs - jeg burde nok ha' fløjtet! Jeg pakkede 2 poser a 200 g til fryseren og vejede 150 g af til kagen.

Pludselig fik jeg den ide at erstatte stenen med hvid chokolade. Det passede lige med at lægge 2 knapper Callebaut sammen - bund mod bund.

Hæ, ikke nogen tosset ide. På ingen tid var bærrene fyldt og jeg kunne røre kagedejen sammen.

Kagedejen er den samme som til min hyldeblomstmazarin - men den kommer lige igen her for god ordens skyld:

100 g revet marcipan
125 g blødt SMØR
85 g rørsukker
2 æg
60 g hvedemel


Marcipan, sukker og SMØR røres sammen til en jævn masse. Æggene tilsættes og til sidst vendes melet i.

Halvdelen af dejen blev fordelt i en smurt, raspet springform på 18 cm. De fyldte kirsebær blev fordelt ovenpå.

Resten af dejen blev fordelt i et jævnt lag. Kagen blev bagt ved 180°C i 40 minutter.

Kagen fik lov til at køle helt af i formen. Den blev derefter løsnet og børstet fri for rasp og krummer - og ringen blev sat på igen.

Så er den nemlig nemmere at drysse med flormelis uden at det kommer ud over hele bordet. Havde ellers planlagt at komme hvid chokolade på toppen, men frygtede at det ville blive for sødt. Så det blev lidt 'sne' i stedet for. Jeg bruger en lille si til at drysse med.

Den færdige kage lægges på et fad og serveres til f.eks te eller et glas hyldeblomstsaft tyndet op med danskvand.

Oh la la....det er en rigtig smovset kage. Kombinationen af marcipan, kirsebær og hvid chokolade er et hit. Jeg tog halvdelen af kagen med ned til min veninde Helle i dag. Både hende og hendes mand lavede de skønneste lyde mens de spiste. Jeg skal love for at den blev godkendt og fik mange rosende ord med på vejen.

NU er det slut med alt det kage. Det var jo slet ikke meningen at jeg skulle bage 2 dage i træk. Men når inspirationen og de helt rigtige ingredienser pludselig er der er det meget svært at lade være. Det går desværre ud over nogle af de planlagte indlæg om weekenden - men de skal nok blive skrevet før eller siden.

I morgen blogger jeg om vegetariske frikadeller som du aldrig har set dem før.....håber jeg. Men nu vil jeg simpelthen på langs med en kat og en film.

Fortsat god aften til alle der kommer her forbi26 kommentarer:

 1. Må jeg spørge hvad str er på din form? Bare sådan jeg lige kan beregne hvor meget der skal til den jeg har;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisa

   Som der også står oppe i teksten så er springformen 18 cm ;-)

   Slet
  2. Det kan nemt smutte i skyndingen ;-)

   Slet
 2. Nej, nej, nej hvor lyder den bare alt for lækker kære Malou. Jeg så billedet af kirsebærerne på facebook og troede egentlig, at du havde fyldt dem med mandler. Mazarinkage er en af mine absolutte favoritter, og din ligner toppen af dem alle.
  Kh Nadia

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tak søde Nadia. Jeg syntes også selv at jeg slap ret godt fra den :-)

   Uh, det var nu heller ikke tosset at fylde dem med mandler - det må jeg forsøge mig med en anden gang. Tak for tippet!

   Mazarinkage er dejlig taknemmelig og slår næsten aldrig fejl. Kan godt forstå det er en af dine favoritter - det er det også her ;-)

   Kh Malou

   Slet
 3. Håber det er quinoa-dunser du vil lave! :D Jeg lavede de LÆKRESTE (vegetariske quinoa-)frikadeller jeg nogensinde har smagt (og de overgår også tiden som kødspiser ;)
  Jeg blandede hakkede rødløg, brune champignon, quinoa, forårsløg og æg. Den saft er og kraft de havde var ubeskrivelig :)
  Synes du skal begive dig ud i Quinoa-eventyret - er sikker på du vil elske det :)
  Jeg er ikke madblogger, men jeg har nu bl.a. lavet det her indlæg om quinoa: http://liseogtine.wordpress.com/2012/06/11/quinoa-kaerlighed/
  kig forbi hvis du skulle have lyst

  Mange hilsner fra en fast læser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise

   Nope, det er ikke quinoa-dunser. Den 'fars' har jeg eksperimenteret med både som deller, farsbrød og som vafler - og den er nemlig rigtig lækker som du også skriver.

   Det her er deller af det nye soya 'kød' - og de blev ret vellykkede hvis jeg selv skal sige det. De rammer bloggen i morgen kl 16.

   Uh, dine muffins ser rigtig lækre ud :-)

   Slet
  2. Lige efter jeg havde skrevet indlægget kom jeg også i tanke om at det da nok var den nye "kød" du ville prøve ;)
   Glæder mig til at se dem :) Vi ses kl 16 så, hehe ;)

   Slet
  3. Jeg håber du kan lide de nye deller :-)

   Slet
 4. glem da alt om vege-deller - jeg NYDER du er i bage-humør thi hi:-) Nu skal du snart til Samsø, hva'! Jeg er der et par dage i næste uge .... glæder mig som til juleaften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, trænger til en kagepause nu :-)

   Jaaa, nu er der ikke længe til Samsø. Jeg glæder mig helt vildt. Hvor dejligt, jeg håber du får nogle skønne dage derovre. Hvad har du af planer?

   Slet
 5. Jeg synes bare, at jeg ser kager alle steder for tiden. På din blog og på andres. Og de ser SÅ lækre ud! Mmmm. Men jeg kommer heldigvis snart selv efter det, så jeg også kan sætte tænderne i noget sødt og dele det med alle jer andre. På torsdag står den på en anderledes jordbærtærte hos mig :) MUMS!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, der er vitterligt kage OVERALT - det var vist også derfor jeg bukkede under og selv fik gang i ovnen :-D

   Det lyder spændende med en anderledes jordbærtærte, den glæder jeg mig til at se :-)

   Slet
 6. Jeg vil osse ha'!!!

  *skumle, mumle*


  Elsker dig alligevel *møs*

  SvarSlet
  Svar
  1. *Ae ae*

   Har lige bestilt 2 kg kirsebær til levering fredag d 29/6. Kommer du til kage der så?

   Elsker også dig! Møs

   Slet
  2. DET lyder godt, skønne mø! Tjekker lige med min bedre halvdel :) Der er endda mulighed for, at vi kan få hunden passet!
   Vender snart tilbage :P

   Lækkersultne møs :)

   Slet
  3. Alletiders :-)

   Du giver bare lyd når du ved noget. Møs

   Slet
 7. Flot bagværk.

  Lagde ekstra mærke til sætningen " Lod kagen køle HELT af...." Respekt for din selvkontrol :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ha ha, jeg havde lige spist en KÆMPE portion pastasalat - ellers havde den vist heller ikke fået lov til at køle af ret længe ;-D

   Slet
 8. Øj det var da en fantastisk idé m choko knapperne inden i de lækre kirsebær! Blir helt sikkert nødte til at bage den mazarin, en ser fantastisk ud. Ha en rigtig dejlig dag og tak for opskriften og inspirationen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - det var en pludselig indskydelse :-)

   Ja, den må du bage - jeg er sikker på at det lige er noget for dig. Tak, i lige måde. Jeg er SÅ glad for at du kan finde inspiration her.

   Uh, og tak for den fine pakke. Jeg skal nok vise de fine sager frem på bloggen når jeg kommer så langt. Glæder mig til at få dem hængt op <3

   Slet
 9. Dén kommer på bordet til gæstebud i løbet af sommeren, det er sikkert og vist!

  Tricket med chokolade i, kunne også være lækkert i en tærte med kirsebær ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, er sikker på at dine gæster vil sætte pris på den :-)

   Åh ja, det tror du har helt ret i - det må jeg hellere prøve. Tak for tippet.

   Slet
 10. Uhm det ser godt ud. De har hvert år en kirsebærudstner med fjeder i Lidl til omkring 50,-. Måske var det noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Uh, herligt - sådan en må jeg kigge efter. Tak for tippet ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...