onsdag den 6. juni 2012

Anmeldelse: Palæo i Torvehallerne...

I sidste uge tog min søster og jeg i Torvehallerne for at ose. Det passede med frokosttid, så vi besluttede os for at prøve ikke mindre end 2 steder i Hal 1: Palæo og Ma Poule. Her er det dog Palæo alene det skal dreje sig om - og du får min ærlige mening råt for usødet.

For dem der ikke ved hvad Palæo er kan jeg da lige komme med en kort forklaring. Det er et spisested baseret på princippet om stenalderkost - det vil sige den kost som vore forfædre levede af. Ingen dyrkede korn- eller mejeriprodukter, men kun det mennesket ernærede sig af som jægere og samlere (kød, fisk, æg, grøntsager, bær og nødder). Det er bla Thomas Rode fra Kong Hans der står bag og han kalder konceptet for Primal Gastronomi.

Vi brugte lang tid på at kigge på menukortet og udvælge første etape af vores frokost. Priserne ligger i et nogenlunde leje når man tager stedets placering i betragtning. Det vi havde hørt mest om var stedets Meatzza som er en slags pizza med bund af kød i stedet for dej. Den sprang vi dog over og valgte i stedet 2 andre ting: en gryderet og en wrap.

Jeg kastede mig dristigt ud i retten Bolo - som beskrevet var det en kødsauce på andeindmad med pasta af rå grøntsager til.

Retten ankom på rekordtid og var rygende varm. En kæmpe portion i en sort 'kina-box' med stedets stilistiske logo på siden. Øverst en kæmpe skefuld persillepesto - som desværre ikke smagte af andet end persille.

Retten var meget til den syrlige side (logisk nok for nu sukker og den slags er 'forbudt') - men den manglede altså dybte, smag og karakter. Kødet var godt nok langtidssimret og smørmørt, men resten af 'saucen' var en ret kedelig omgang.

'Pastaen' af rå grøntsager var rigtig god. En skøn knasende blanding af mange forskellige rodfrugter, porrer og peberfrugt. De blev langsomt blødere af varmen fra retten og var helt klart det bedste element.

Det var så stor en portion at jeg måtte give op efter ca 2/3. Min søster var dog stadig skrupsulten efter hendes lillebitte wrap så hun spiste resten.

Hun havde nemlig valgt Andens inderste væsen - som viste sig at være en fæl skuffelse.

Søs fik udleveret en tynd og meget løst rullet wrap med meget lidt fyld. Wrappens 'omslag' var lavet at en tynd omelet og var faktisk ok i smagen - men konsistensen led under at den var færdiglavet og blot genopvarmet ved bestilling. Fyldet var noget af det værste hejs længe. Søs talte 3 små bidder and, en masse rå rødkål og en del appelsin. Som det også kan ses på billedet, var appelsinen skrællet/skåret så der var 2 mm af den bitre hvide hinde med. Og pludselig så Søs meget forkert ud i hovedet og fremstammede "det er godt nok nogle bitre græskarkerner der er i den her wrap". Ved nærmere eftersyn viste det sig dog at være adskillige appelsinkerner. For 65 kr var det en hån at udlevere sådan en omgang.

Jeg må sige at det er både første og sidste gang jeg spiser hos Palæo - det er simpelthen ikke pengene værd. Idéen er god, men eksekveringen er halvhjertet og trist. Jeg blev mæt - men på ingen måde hverken glad eller tilfredsstillet kulinarisk. Og for mig er mad andet og mere end bare fyld i maven. Måske havde mine forventninger været skruet for højt op? Men det bliver de sikkert automatisk for enhver foodie når Thomas Rode er involveret. Om jeg begriber hvordan han vil lægge navn og rygte til sådan en omgang.

Det er muligt at de selv kalder det for Primal Gastronomi - jeg kalder det for sjusket håndværk!


15 kommentarer:

 1. Jeg synes bestemt ikke det lyder som om i havde for høje forventninger! Jeg har også haft stedet i kikkerten siden jeg besøgte torvehallerne med min søster for 14 dage siden. Jeg besluttede mig straks for at komme igen og smage noget af den mad der tales så meget om. Men det tror jeg ikke jeg har lyst til mere... Hvor er det ærgerligt når noget skuffer så fælt! Håber Ma Poule levede op til jeres forventninger. Vi blev også ret hooked på at prøve noget fra Gorm´s da vi var derinde, har du/i prøvet mad derfra?
  Kram fra Karen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde klart forventet mere saft og kraft. Helt ærligt - giv det en chance. Det kan jo være du har en helt anden opfattelse.

   Ma Poule's sandwich skuffede desværre også lidt. Den var alt, alt for salt. Nej, har ikke prøvet noget fra Gorm - men det vil jeg helt sikkert næste gang :-)

   Kram

   Slet
 2. Kære Malou. Er meget enig i dine betragtninger om Palæo - sløjt etablissement. Dog er jeg ellers Torvehal-fan! Både de gode danske oste, bøfferne fra Cleaver's, andeterrine fra Ma Poule, mandelbrød fra Lauras, øko-grønt fra Jord, frisk nougat fra det franske patisserie, chilihummus fra grækeren og kernebrød fra Fougaz ryger jævnligt i min indkøbspose. Derudover er du gået glip af noget fænomenal sushi fra Sushilovers - frisklavet og så godt! De lynstegte sprutter og padrónpebre fra Tapeo er også et hit, det samme er udvalget hos chilimanden, der huserer udenfor. Jeg håber, du kommer tilbage - så vil jeg elske at præsentere dig for mine favoritter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kristine

   Tak, så er det ikke bare mig der er galt afmarcheret!

   Det lyder som en fabelagtig ide at tage i Torvehallerne med dig og smage på dine favoritter. Ja tak :-) Jeg giver lyd når jeg kommer på de kanter igen.

   Slet
 3. HØRT - her er min oplevelse fra da de lige var åbnet:
  http://stenalderkost.blogspot.fr/2012/03/palo-i-torvehallerne-frste-besg.html

  SvarSlet
 4. Det lyder som en rigtig ærgelig oplevelse. Tak for anmeldelsen af stedet. Har tir været forbi torvehallerne men har ikke købt noget på nogle af spisestederne endnu, men det bliver nok ikke Palæo jeg besøger. Hvordan var Ma Poule?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ærgerlig er det helt rette ord. Velbekomme.

   Det var desværre også en smule skuffende. Sandwichen var MEGET salt. Bedre held næste gang :-)

   Slet
 5. appelsin hænger da ikke særlig godt sammen med konceptet palæo/meso-kost, underligt når nu de synes virkelig at ville det koncept?!

  Ærgeligt med Jeres kedelig oplevelser, det er jo altid surt når man glæder sig til at prøve et nyt spisested

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nu at de har valgt at sige at 'frugt er frugt' - men ja, de var jo nok ikke til at få i stenalderen på disse breddegrader ;-)

   Ja, det var trist. Specielt fordi alle her bagefter fortæller hvor man så burde ha' spist ;-D

   Slet
 6. Det var da usædvanlig trist læsning. At jeg jeg undrer mig over at alle og enhver render rundt og leger madanmeldere er naturligvis sagen og oplevelsen vedkommen, men den skulle da lige med. Til gengæld undrer jeg mig lidt over at det kan opfattes negativt at en persille pesto smager af persille! hvad skulle den ellers smage af ? Og så vil jeg da også gerne lige slå et slag for den sjuskede research. Det er ikke Thomas Rode der står bag, men Thomas Rode der har udviklet retterne, men ikke ham der tilbereder og langer varerne over disken.
  Derudover kan jeg kun takke for responsen. Det er jeg på baggrund af den slags man kan rette fejl og stramme op på sagerne. De bedste hilsner
  Thomas Rode..... konsulent på maden til Palæo

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Thomas.

   Det var også trist skrivning. Render rundt og leger madanmelder? Jeg er faguddannet gastronom og har ca 85 restaurantanmeldelser liggende bare her på bloggen - jeg vil tillade mig at påstå at det giver et grundlag for at kunne bedømme et måltid og give konstruktiv kritik.

   Uh, det er skam ikke alene negativt at persillepestoen smagte af persille - men at den ikke smagte af andet end persille. For mig giver ordet pesto en forventning om en mere kompleks komposition af smage. Fedme, syre, umami og salt - det her var bare en ganske almindelig omgang blendet persille. Havde der stået persillepure på kortet havde min indstilling været helt anderledes.

   Jeg beklager den sjuskede research - mine oplysninger har jeg fundet her hos en anden madblogger som skriver om stenalderkost og crossfit. Det var min opfattelse at det der stod der var korrekt.

   Jeg har stor respekt for dig som kok. Og måske var det netop derfor jeg blev så skuffet over standarten på Palæo. Det ville være rigtig fint hvis der blev strammet op og rettet nogle detaljer til. Udgangspunktet har uden tvivl været velment og intentionerne de bedste. Men dine gode udviklede retter spiller bare ikke med så dårlig en eksekvering som jeg oplevede den dag. Det er sgu synd.

   De bedste hilsner
   Malou

   Slet
 7. Thomas, alle og enhver har leget madanmelder siden konceptet "restaurant" blev opfundet. Forskellen er, at de nu kan dele det på internettet istedet for at holde det til omgangskredsen.
  Jeg ville tage det positivt - det er trods alt "alle og enhver" der er de daglige gæster og levegrundlaget for langt de fleste restauranter. Det er deres mening, der tæller.

  SvarSlet
 8. El Tapeo har ikke noget med torve hallerne at gøre... Det er nogen fra El Tapeo der er stoppet og rykket lige rundt om hjørnet med vores koncept... ville bare lige sige det da jeg så i havde nævnt os..

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...