søndag den 13. maj 2012

Hjemmelavet is: Peach Melba...

Her en nem og meget lækker fortolkning af Escoffiers klassiker Peach Melba. I sin originale form er det en vanilje-is med sukkerkogte ferskner og hindbærpuré - det er her 'oversat' til en fersken-is på kondenseret mælk med frysetørrede hindbær.

Kombinationen af de søde ferskner og de let syrlige hindbær er virkelig laber - du kender måske allerede smagen fra yoghurt?

Igen er det kun 3 ingredienser der skal på banen til iscremen: 1 dåse ferskner, 1 dåse kondenseret mælk og 2½ dl fløde. Man kan naturligvis også vælge at bruge friske modne ferskner og så selv pochere dem først - men det er næsten synd når de bare skal blendes.

Undgå ferskner der ligger i sukkerlage, gå efter dem der ligger i juice - ellers bliver isen alt for sød. Der var 4 stk i den her dåse. Dem blendede jeg *wroom wroom* sammen med den juice de lå i.

Den kondenserede mælk blev rørt sammen med ferskenpuré og fløde - og kølet ned inden det blev kørt i min ismaskine. Isen kan også fryses uden maskine. Så skal den i fryseren i en flad bøtte og piskes igennem hver halve time til den bliver sej - og derefter fryse ind i et par timer.

Kender du frysetørrede bær? De er knasende sprøde og smager næsten som friske bær. Frysetørring er en process hvor man fryser et emne ned til minus 40°C og derefter trækker iskrystallerne ud under tryk.

Jeg er stødt på flere forskellige mærker - men de her er klart de bedste jeg har smagt. De er købt i en lille charmerende specialforretning i Randers, The & Kaffehuset, for 40 kr. De kan også købes her hos Specialkøbmanden.

Da isen havde kørt tilpas længe i ismaskinen tog jeg ca ⅓ fra og frøs som en ren fersken-is. Resten tilsatte jeg ca 2 spsk af de frysetørrede hindbær og rørte godt rundt inden den også kom i fryseren. Man kan nemt erstatte de frysetørrede bær med friske hindbær - de bliver bare ret hårde at tygge i når de er frosne.

Og voila....Peach Melba-is. Den kondenserede mælk gør isen 'sej' og meget nem at ha' med at gøre - den skal kun være ude af fryseren i ganske få minutter før den kan kugles op.

Jeg smuldrede lige flere af de frysetørrede hindbær med fingrene og dryssede over. Man kan også blende dem til et fint pulver. Det er f.eks det der er drysset på de små hvide flødeboller fra Summerbird.

I dag er det min fødselsdag og Mors Dag. Skæbnens ironi ville at jeg blev født i dag for 39 år siden - ligeledes på Mors Dag. Det er en dag jeg har svært ved at forholde mig til. Min egen mor har jeg valgt ikke at ha' i mit liv længere - og jeg er selv en mor uden et barn. Derfor fejrede vi min fødselsdag i går. Max havde inviteret mig på Miró hvor jeg blev trakteret kongeligt med 7 forrygende retter og den ypperste vinmenu. Det var sådan en middag jeg blev helt høj af. Jeg havde ikke en eneste finger at sætte på noget og der var bare at nyde, nyde, nyde. Jeg glæder mig til at blogge om det når jeg har fået styr på billederne.

Nu vil jeg ha' mig en lille lur - for jeg må indrømme at jeg er en smule tung i hovedet efter udskejelserne i går. Men senere skal jeg helt klart ud i det gode vejr.

God søndag til alle der kommer her forbi.

35 kommentarer:

 1. Stort tillykke med dagen.

  SvarSlet
 2. Tillykke med fødselsdagen! Og lækker is dér ;o)

  SvarSlet
 3. Stort tillykke med fødselsdagen, håber den bliver skøn! Jeg er fast læser af din blog og er meget glad for den. Jeg plejer dog ikke at kommentere, men vil da lige sige tillykke med fødselsdagen. Dine to sidste indlæg rørte mig utrolig meget og jeg sad ved begge med tårer i øjnene og blev så ked af, at du skal stå model til sådanne synspunkter og kommentarer. Det er slet ikke i orden. Jeg håber, du kan blive ved med at finde gejsten til at fortsætte din fantastiske blog og til at fortsætte med at være så åben og ærlig, som du er. Det er meget inspirerende.

  Venlig hilsen

  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Det var en pragtfuld fødselsdag - den bedste i flere år.

   Ja, puha - det er godt nogle slemme holdninger der bliver lagt for dagen. Men det er jo mennesker der i forvejen er negativt indstillede til førtidspensionister - og de har fået kørt hinanden godt og grundigt op.

   Tak, jeg prøver at køre bloggen videre så godt jeg kan. Den er det eneste faste holdepunkt jeg har - og selv om det koster mange kræfter så fortsætter jeg.

   Tusind tak for dine søde ord!

   Slet
 4. Te' løk
  Og vil du så snart holde en pause med de is - hver gang du laver en ny, skal jeg partout prøve den af på familien. Og uden ismaskine er det lidt besværligt...
  Just kidding - i aften skal hele svigermekanikken f.eks. til middag, og jeg har lavet både Cookie Dough og Strawberry Cheesecake. Jeg forventer stående ovationer :-)

  Fortsat fremragende dag, og vi kipper med flaget herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Sorry, jeg må hellere tage en pause så ;-) Der kommer dog lige en til - den står nemlig til afkøling i køleskabet lige nu. En basis-vanilje som skal tilsættes alt muligt og umuligt hakket 'hejs'.

   Wow, jeg håber de er klar over hvor forkælede de blev med de 2 varianter. Faldt de i god jord?

   Tak, det blev den perfekte fødselsdag :-)

   Slet
 5. Stort tillykke med dagen, og sikke et dejligt vejr du har fremskaffet! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - ja, ikke tosset vejr hva? ;-D

   Slet
 6. Stort tillykke til dig....

  SvarSlet
 7. Kære Malou
  Stort og velment TILLYKKE med dagen idag, håber du må nyde den. Endnu tak for daglig blogindlæg og dine seje kommentarer til lidt af hvert. Det bedste herfra og hold hovedet højt !!! Knus Ingelise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Det var en rigtig god fødselsdag - og du kan tro jeg nød den.

   Aww, tak - det er jeg glad for at du skriver.

   Knus

   Slet
 8. Kære Malou
  Hjertelig tillykke med din fødselsdag!
  Jeg håber, at du til trods for trætheden; får en pragtfuld dag.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vibeke

   Tusind tak :-) Jeg havde sådan en god dag - og fik en lur på 3 timer midt på dagen. Det hjalp lidt på det.

   Knus

   Slet
 9. Tillykke med fødselsdagen - den er da lidt ambivalent kan jeg høre, men når dagen starter med is til morgenmad, så skal det nok blive en god dag alligevel ;-) Og er dybt misundelig over dit besøg på Miró i går aftes - kommer der mon billeder?

  Hav den dejligste dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, men jeg forsøgte ikke at tænke på det og bare nyde fødselsdagen - og det lykkedes. Det startede med is og blev kun bedre som dagen skred frem ;-)

   Åh, Miró - det var så godt. Og ja, der kommer billeder - når jeg får kræfter til at gøre noget ved det.

   Slet
 10. Ihh tillykke med fødselsdagen.

  Vil bestemt overveje at lave et forsøg med isen om nogle uger.
  Har lige fyldt op i lageret, som pt rummer dooley, lakrids, kokos og marcipan/kokos.

  Glæder mig til at høre hvad I fik at spise igår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Den er SÅ nemt at lave - og den smager også rigtig godt uden hindbær. Orv, jeg skal love for du har fået fyldt op. Skønne sager. Mums!

   Uh, så må jeg hellere få kigget på billederne i dag ;-)

   Slet
 11. Når man har fødselsdag skal man spise is - det er fuldstændig rigtigt fortolket.
  Har nu fuldstændig tabt hovedet (og hjertet) til din ismaskine... Og kan se at den er på tilbud!!!!
  Den tid hvor is tog et halvt døgn at lave, er vist forbi?!

  Det kan godt være du bliver spammet med en masse spørgsmål om mål, brug og specs indenfor den nærmeste fremtid...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ, tak - jeg både startede og sluttede dagen med is :-D

   Ja, den har vist aldrig været billigere end den er nu. Oh yes, de dage er ovre. Nu kan du lave is på under 1 time - det er nice.

   Du spammer bare ;-)

   Slet
 12. stort tillykke med fødselsdagen! :-)
  hvor ser den is bare lækker ud. jeg faldt lige over din blog og synes den er superhyggelig.
  du har nu fået dig en ny fastlæser. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Tak, du kan tro det er en skøn is. Velkommen til, jeg er glad for at du kan lide min blog.

   Dejligt :-)

   Slet
 13. Stort tillykke med dagen. Endnu en fabelagtig og nem isopskrift. Skønt. :-)
  Jeg prøvede din chokolade/marcipan is forleden men havde ingen marcipan så jeg brugte digestive kiks istedet. Det smagte også fantastisk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   *Bukker* Tak, jeg er glad for at du kan lide opskriften.

   Smart med at komme kiks i - det lyder også lækkert :-)

   Slet
 14. Tillykke med dagen! Gid jeg havde alt det overskud og energi, som du har, til at passe blog, kæreste og fritidsinteresser. Hvor får du det fra?

  Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Du må meget undskylde - men jeg kan ikke finde ud af om din kommentar er oprigtig eller uforskammet. Og eftersom du har valgt ikke at stå ved hvem du er, tror jeg det sidste.

   Overskud og energi er nemlig ikke lige noget jeg har ret meget af - men de få kræfter jeg har bruger jeg på bloggen og den mad jeg spiser. ALT har en pris. Det er skønt f.eks at holde fødselsdag som jeg lige har gjort - men nu skal jeg bruge en helt uge på at komme ovenpå igen.

   Slet
 15. Forsinket til lykke med dagen - vi havde lige en konfirmation i går, ellers havde jeg nok været rettidig :-)
  Isen lyder skøn, og ferskner er helt klart også noget jeg skal have forsøgt mig med. Den variant af frysetørrede hindbær du viser har jeg i øvrigt købt i Kop & Kande, så der vil jeg også tro de har den som standard...

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak :-)

   Tak, det er virkelig en frisk og lækker is - uden at være for sød.

   Fedt, så behøver jeg ikke spare på dem - de er vildt gode :-)

   Slet
 16. Endnu en super lækker opskrift på din side det ser godt nok lækker ud.. Og ja forholdsvist nemt og simpelt også :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - jeg er glad for at du kan lide opskriften :-D

   Slet
 17. Bedste is nogensinde!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, hvor er jeg glad for at den faldt i din smag :-)

   Slet
 18. Her i huset er der en tid med is FØR denne opskrift.... og en tid EFTER :-)
  Det er uden sammenligning den bedste opskrift jeg har prøvet!
  Jeg har forsøgt at skifte fersken ud med snart sagt hvad som helst af frugt - og det virker. Hver gang!
  Tusind tak for en super opskrift på is - og i øvrigt også mange andre gode opskrifter, der er lette at følge.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...