fredag den 4. maj 2012

Fremragende bøf på Brasserie Ferdinand...

I år sprang jeg de varme hveder over - og erstattede dem i stedet med en god bøf. Jagten på byens bedste bøf har ført mig rundt på mange forskellige restauranter - og i går kom turen så til Brasserie Ferdinand ved åen.

Der har de nemlig en 300g Rib Eye Steak (295 kr) fra Grambogård som skulle prøvesmages. Kødet er ikke økologisk men kommer fra dyr der har haft et rigtig godt liv. Efter slagtning bliver kødet krogmørnet i ca 4 uger.

For at lægge en lille bund lagde jeg ud med en forret: Bourgogne Snegle i krustade med persille og peberrod (95 kr).


Det var en liflig lille ret - et kækt mix af mormor og nutid. Det er godt nok længe siden jeg har set en krustade på en restaurant. Der var 3 møre snegle i hver og tilbehøret var persillesky, persilleskum og tørret persille. Som et sidste pift var der givet et drys revet peberrod. Og det spillede virkelig godt sammen. En god måde at nyfortolke snegle på.

Efter en rum tid ankom bøffen - stegt medium-rare som ønsket. Den var garneret med hele stegte hvidløgsfed og timiankviste. Tilbehøret var knasende sprøde pommesfrites med en fuldfed lun estragon-mayonnaise. Et meget godt alternativ til ellers sædvanlige bearnaise. Der fulgte en lille salat med at hjertesalat, ristede græskarkerner og syltede rødløg - perfekt til lige at rense munden med ind i mellem.

Wow, sikke noget godt kød. Jeg er mildest talt imponeret. Kraftig kødsmag, saftigt og smørmørt - det kunne tygges med øjenvipperne. Et fund til prisen.

Jeg tror vist godt jagten kan indstilles - her er den bedste bøf i Århus!

11 kommentarer:

 1. Wow, hvor ser den bare god ud! Men jeg er i virkeligheden mere nysgerrig på krustaderne - min svigermor fik et krustadejern for nogle år tilbage, men har det vist stadig til gode at prøve af. Jeg sender din anbefaling videre til hende, det er god inspiration :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bare en vildt god bøf :-)

   Krustader er virkelig en undervurderet spise. De kan fyldes med alt muligt godt.

   Send endelig videre :-)

   Slet
 2. Jeg vil give dig ret! Generelt er Brasserie ferdinand et skønt sted.
  Jeg vil til frokost anbefale dig, at prøve kokkens bræt med ml. 3-5 små retter, det er simpelthen den bedste frokost man kan finde i Århus.
  Mnn.... bliver helt kød-sulten!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet - et vil jeg da prøve en dag. Sjovt, jeg havde aldrig tænkt på Ferdinand som et sted man kunne spise frokost. Dejligt :-)

   Slet
 3. De snegle ser fantastiske ud!!! Krustader finder man jo tit hernede på de gammeldags brasserier - og jeg ville umiddelbart tro, at det var svært at finde mange nye måder at lave snegle på! Men peberrod til lyder frækt - skal prøves! Kunne også godt laves under butterdejslåg med svampe, som jeg nogle gange tilbereder dem.

  Oksekød er dog noget andet - jeg tror bare ikke, at min mave har det godt med det. Jeg kan få helt vildt lyst til en stor beskidt bøf, men bliver bare overvældet efter to bidder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig en superlækker måde af få snegle på. Aha, og hvad kommer de så i dem dernede?

   Uhm, det lyder lækkert med butterdejslåg.

   Ja, men jeg brygger nu på at lave en snegle-cassulet ;-)

   Oksekød er også hårdt ved min mave. Kan slet ikke konsumer de mængder jeg kunne før i tiden. Hip hurra for goodiebags ;-)

   Slet
 4. Uhm - har godt set de har fået steak tilbage på kortet, men havde håbet på det i stedet var den porterhouse, de havde engang. Føj hvor var den lækker!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var bare god :-)

   Uh, den var fænomenal - fik den mens den var på kortet. Mums :-D

   Slet
 5. Wauw fantastisk mad. Tak for en god blog...jeg bliver helt sulten men er det må vente er på vej ud for at tage flere photo's af Londons smukke kvinder til min blog.

  Ha en dejlig weekend fra STYLEFIG og Kristina :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ser det ikke bare lækkert ud?

   Wow, spændende job der :-)

   Tak, i lige måde.

   Slet
 6. Et tip: På Todoor.dk er der lige nu tilbud på kød fra Grambogård og Spotdeal har en deal. De leverer godt nok ikke til Jylland, men tænkte lige søster+køletaske - evt. Jeg har selv lige fået leveret fra dem (med deal), stor success.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...