tirsdag den 3. april 2012

Pizza med asparges...

Der er ingen der siger at man behøver at dænge kød på sin pizza (well, måske lige Kim). Jeg er blevet ret så glad for at lave vegetariske versioner også - og den her er bestemt ingen undtagelse: røget ost, asparges, cherrytomater og pecorino.

Det er uden tvivl en af de smukkeste og lækreste pizzaer jeg længe har spist. Denne uge har faktisk allerede budt på 2 pizzaer. Jeg vidste nemlig at jeg ikke havde så mange kræfter, så jeg bestilte en lille kasse hos Aarstiderne med 2 x pizzadej og 2 x tærtedej (99 kr). Den første var med tun, ansjoser og kapers - og er der stemning for det lægger jeg gerne den på også?

Jeg kunne ha' svoret på at jeg havde et glas pizzasauce stående - men jeg kunne simpelthen ikke finde det (Senere på aftenen kom jeg så i tanke om at jeg havde brugt det til en hurtig pastaret - flot fibrohjerne!).

Heldigvis er det nemt og hurtigt at lave sin egen velsmagende pizzasauce. Det kræver nogle flåede eller hakkede tomater - jeg brugte et stort glas flåede. Andre gode ting: løg, hvidløg, rosmarin, timian og laurbærblad. For at give saucen den helt rigtige sur-søde balance, bør den smages til med vineddike og sukker til sidst.

Jeg lavede den i en lille slip-let pande efter devisen 'stor overflade = hurtig fordampning'. På en måde kunne jeg lynhurtigt ha' min sauce klar. Hakket løg og hvidløg i tynde skiver blev sauteret i lidt olivenolie uden at tage farve. Tomater, hakkede krydderurter og det hele laurbærblad blev tilsat og saucen fik lov til at simre til det meste ekstra væde var kogt væk.

Laurbærbladet blev fisket op, saucen tilsat lidt tørret oregano og smagt til med eddike og sukker. Det er ikke nødvendigt at tilsætte salt. Dels her tomaterne et naturligt saltindhold og dels skal der salt ost ovenpå. Saucen fik lige et hurtigt *wroom wroom* med stavblenderen - dog ikke for længe, da jeg godt kan lide en lidt rustik pizzasauce.

Saucen fik lov til at køle lidt ned mens jeg gjorde ovnen og fyldet klart. Først ovnen: den blev tændt på 225°C med en plade i. Og så fyldet:


Pizzadejen kommer ruller sammen med det bagepapir den skal bages på - meget praktisk. Asparges og cherrytomater var at finde i ugens Kukkasse og den røgede ost var en gave fra Naturmælk som jeg fik med hjem fra FoodExpo.

De grønne asparges blev skyllede, den træede ende knækket af, og de blev skåret igennem på langs. De blev derefter blancherede i kogende vand og duppet tørre med køkkenrulle.

Den røgede ost (ca 750 g) blev pakket ud, befriet for sit vokslag og delt i 4. Den ene del blev revet groft. Osten kan sagtens erstattes af både revet og frisk mozzarella. Men da osten jo er røget kan man så passende komme lidt bacon eller røget skinke på - det passer perfekt til asparges.

Lidt pizzasauce blev fordelt på den udrullede bund og osten fordelt ovenpå.

De blancherede asparges blev skåret til så de passede i længden til pizzaen. De blev lagt som et møllehjul - med skiftevis spidsen indad og udad. De afskårne stykker kunne lige være rundt i kanten.

Cherrytomaterne blev skåret i halve og lagt tilrette på pizzaen.

Men min parmesanmølle fik hele toppen et godt skud pecorino. Bagepapiret med pizzaen blev trukket over på den opvarmede plade og sat i ovnen - hvor den bagte ca 9 minutter.

Mums, den duftede fantastisk.

Drop kniven og pizzahjulet - klip den fra hinanden med en stor køkkensaks. Det er meget nemmere - og det kan tilmed gøres direkte på serveringsfadet.

Jeg spiste et par stykker og ville ha' gemt resten til frokost i dag - men pludselig var det hele pist væk. Well, sådan kan det jo gå - burde nok ha' lavet en salat til.

I dag skal jeg bare samle kræfter - for i aften skal jeg på Arla i Karolines Køkken og lege med hytteost sammen med et par kokke og en flok andre madbloggere. DET glæder jeg mig til. Jeg ved fra pålidelig kilde at vi får nogle smagsprøver på de nye varianter med hjem - hvilket er dejligt når jeg nu skal bage en tærte i morgen.

Så nu vil jeg gå ud og lave en frokost bestående af pasta og den sidste pizzasauce + lidt revet ost, inden jeg skal ha' mig en lang middagslur. (Håber så jeg kan huske en anden gang at saucen er brugt, så jeg ikke gennemroder alle mine frysere efter den).

8 kommentarer:

 1. Den ser godt nok lækker ud den pizza ;-D Du har helt ret... nemmeste måde at slå en pizza ihjel på, er med en saks ;-) Glæder mig til at høre om din tur hos Arla...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Oui, saks er vejen frem - det er bare de færreste der ved det. Dejligt at du gør :-)

   Slet
 2. Uhm, man kan næsten smage den igennem skærmen. Og jeg vil da vældig gerne oxo se den anden pizza.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak :-)

   Hov, jeg har da fuldstændig glemt alt om den anden pizza. Det må jeg hellere gøre noget ved.

   Slet
 3. Uha jeg gad godt prøve den røgede ost! Har du et tip til hvordan man kan få i den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, den kan faktisk fås i Føtex Food. Har du sådan en i nærheden?

   Slet
 4. Det er i sandhed skønhed på en tallerken. Det skal prøves, for det er jo nu aspargesne kommer - og jeg elsker dem! Du er vitterligt en madheks (positivt ment).

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tak :-)

   JA, det er med at proppe sig med dem mens de er i sæson.

   Ha ha, TAK - jeg ved hvad du mener ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...