Her er en sommerlig is som får englene til at synge. En smuk og lækker sag med masser af smag.
Isen indeholder kun 5 ingredienser og er super nem og hurtig at lave.
Inspirationen kom over mig i dag da jeg var til søndagsåbent i Kvickly. Jeg tog derop fordi der var tilbud på 2 poser frosne økologiske bær eller grøntsager. Jeg regnede med at skulle slæbe mange poser hindbær med hjem i fryseren. Der var dog næsten udsolgt så jeg måtte tage til takke med 1 sølle pose. Jeg valgte straks at lave en is af den:
225 g hindbær
2 dl vand
3 spsk citronsaft
1 ds kondenseret mælk
2½ dl fløde
Næst efter kirsebær og stikkelsbær er hindbær et totalt yndlingsbær. Jeg kom hele posen i en gryde og kom vand ved - og lod det få et opkog.
For at lave en puré kan man gnide de kogte bær og vandet igennem en sigte som det er - men det er hårdt arbejde. Jeg stikker en stavblender i *wroom wroom* og sigter bagefter.
Det gav ca 3½ dl hindbærpuré + lidt kerner til skraldespanden.
Den lune puré piskes ud i den kondenserede mælk og tilsættes citronsaft og fløde. Blandingen sættes på køl i et par timer.
Min ismaskine kan kun klare 700 g, så jeg vejer af og fryser resten af blandingen i en bøtte.
Isen køres på en ismaskine i 25 -35 minutter. Den kan også indfryses i en flad bøtte - og piskes igennem hver halve time til den bliver tyk og sej.
Da isen havde konsistens som tyk softice kom jeg den i en bøtte og i fryseren for at fryse færdig.
Efter 2 timer kunne jeg simpelthen ikke vente længere og hev den ud for at smage.
Træk mig nu baglæns ind i fuglekassen! Janteloven skal lige pakkes væk her - for det er den bedste hindbæris jeg nogensinde har smagt. Store ord, men ikke desto mindre er det sandt. Jeg glæder mig til at lave en variant med brombær også, for sådan en pose fik jeg også med hjem i dag.
I morgen skal jeg mødes med en veninde til frokost. Hun er glutenallergiker og spiser efter Paleo-princippet (stenalderkost uden korn, sukker og mælk). Og hvor går man så hen og spiser frokost? Vi har før været ude og spise rawfood - men i morgen skal vi altså på MASH og ha' BØF. Det glæder jeg mig til.
Nu skal jeg så bare ha' valgt hvilken slags det skal være - for der er 3 forskellige udskæringer der kalder på mig. Jeg tror jeg vil sove på det. Uhm, BØF.
uhu, den kommer på ønskelisten!
SvarSletJeg har på fornemmelsen at den er lige noget for dig ;-)
SletJeg glæder mig til at teste min nye ismaskine med denne nye opskrift.
SvarSletBliv nu tirsdag!!
Uh, det er jo heldigvis allerede i morgen. Pøj pøj med isen - håber du kan lide den :-)
SletHvor har du købt din is maskine?
SvarSlet/Jesper
Hej Jesper
SletIsmaskine er stillet til rådighed og testning af min samarbejdspartner KitchenOne.dk - og den kan købes lige her.
Ejjj hvor ser den bare alt for lækker ud. Må virkelig til at få købt ismaskinetilbehør til min Kitchen Aid, for det dér skal klar prøves!
SvarSletTusind tak :-) Den er virkelig cremet og lækker.
SletJa, den må du anskaffe dig ;-)
Det ser ud til at kondenseret mælk har gjort det igen :-)
SvarSletOh yes :-)
SletMen jeg måtte slippe 20 kr for en dåse i Kvickly. Godt jeg skal ind til byen og besøg min dåsepusher hvor de kan fås for 15. Så mange som jeg bruger kan det godt mærkes på budgettet :-D
Har selv overvejet hindbæris, men vi havde hverken mælk eller fløde hjemme, så ingen i denne weekend.
SvarSletTror jeg personligt vil lave et lille tvist, ligesom man med fordel kan til marmelade og kager, så en smule chili i, ikke for bid, men for at fremhæve frugten endnu mere :$
Mums mums :D
Så må du ha' købt ind til det i dag ;-)
SletTak for tippet med chili - det vil jeg prøve ved lejlighed.
Lige mine ord :-D
Uhmmmmmm- den ser så lækker og cremet ud- må have fat på kondenseret mæl, gad vide om min kvickly også har det.
SvarSletKh Sara
Tusind tak, den var simpelthen SÅ lækker.
SletMon ikke de har det? Ellers varer det ikke længe før jeg hoster op med en opskrift på hjemmelavet kondenseret mælk ;-)
Kh Malou
Eeeej, bliver bare nødt til at have en ismaskine!!! Elsker hjemmelavet is og den der ser bare mægtig god ud :)
SvarSletLouise
Ja, sådan en må du ønske dig - den er god at have ;-)
SletDen her is uden æg bliver dog ganske fin også uden maskine. Bare pisk ofte i den mens den fryser ind ;-)
uh, glæder mig til at høre om MASH - har vundet et gavekort dertil, som jeg snart skal have brugt!
SvarSletAnmeldelsen er klar ;-) I indlægget er der også et link af anmeldelsen fra første gang jeg var der.
SletHånden på hjertet: jeg syntes det er for dyrt. 40 kr for lidt grønne bønner? Men kødet er vildt godt, så jeg tilgiver det nemt ;-D
De har øko-hindbær på bud i fakta i denne uge for 11 kr posen... Jeg er løbet :-)
SvarSletCrap, jeg glemte det! Nå, jeg må holde udkig igen ;-)
SletNej, hvor ser den lækker ud! Eftersom min kæreste har en MEGET sød kæreste (altså mig, ikk...), som har givet ham en ismaskine magen til din, må jeg straks han kommer hjem vise ham opskriften! Jeg glæder mig allerede til at smage den :-)))
SvarSletTusind tak :-)
SletSikke en sød kæreste din kæreste har :-D
Håber den smager dig!
Porterhouse!
SvarSletHa, den koster jo en halv månedsløn :-D
SletIce ice baby!
SvarSletDen smagte bare godt.
Aww, jeg er glad for at du kunne lide den <3
SletNæst gang du kommer på besøg har jeg endnu en frossen overraskelse ;-)
Kære Malou
SvarSletDen må jeg helt sikkert lave en dag. Har en total fantasiløs mand, når det kommer til desserter. "Kan du ikke bare lave vanilleis med hindbær til?" ... måske denne kunne glide ned - jeg kunne jo tilsætte en stang vanille også ;)
Knus Hanne
Kære Hanne
SletAww, det er jo faktisk lidt sødt - vanilleis med hindbær er jo altså også en klassiker ;-)
Yep, tilsæt vanille - så har du ham :-D
Knus Malou
Har lige investeret i en ismaskine - via din samarbejdspartner :)
SvarSletOg genial blog, må jeg lige tilføje :)
Må jeg spørge hvorfor du bruger kondenseret mælk ? Er det et specielt fif ?
Hej Monica
SletIkke en dårlig ting at investere i ;-)
Tusind tak, jeg er meget glad for at du kan lide min blog :-D
Det hele startede faktisk med den her is - og så har det langsomt udviklet sig fra den. Når man bruger kondenseret mælk får isen en 'sej' og cremet konsistens som er meget nem at kugle op stort set direkte fra fryseren. Desuden er det, ja undskyld mig sproget, pissenemt! Ikke noget besvær med at koge en creme eller legere med æggeblommer - bare lige ud af landevejen. Giv det en chance - det er svært at forestille sig når man ikke har prøvet. Håber du kan lide det :-)
Hejsa,
SvarSletJeg vil gerne prøve din is, men jeg har ikke en ismaskine. Du skriver, man godt kan komme isen i fryseren og så lade den stå der og fryse ind. Skal fløden ikke piskes så?
hilsen Anne
Hej :-)
SvarSletNu har jeg i et par dage kigget på flere af dine opskrifter på is med kondenseret mælk og nu bliver jeg snart nødt til at afprøve nogle af dem ;-) Men her kommer så lige et spørgsmål. Jeg står og skal lave en islagkage og jeg overvejer at bruge en af dine opskrifter på is, men er de faste nok i konsistensen til at komme i en islagkage eller fungerer de bedst som "kugleis" ??
Hej :-)
SletUh, det er altså nogle dejlige - og ikke mindst nemme is. Håber de falder i din smag.
Uh, jeg vil desværre ikke anbefale dig at bruge den slags is til islagkage. Konsistensen er, som du selv er inde på, ikke til andet end at kugle op.
Håber du kan finde en anden grundopskrift at bruge.