torsdag den 12. april 2012

Fyldt mini-squash...

I går var bare en af de der dage. Jeg stod op og bagte tærter til hele dagen - bum, ikke mere madlavning for den 25 øre. Og hvad sker der så? Jo, jeg lavede da lige aftensmad alligevel - for jeg blev pludselig voldsomt inspireret:

Den yndigste lille squash fyldt med lækre sager, serveret med grøn pasta, tomatsauce og masser af revet pecorino.

For jeg var nemlig overe i den lokale Super Best efter fløde og marcipan til noget hemmeligt. Og der spottede jeg de her små søde squash i grøntafdelingen. Jeg sukkede henført og smilede - for de slog en streng an i mig. Som nogle mennesker reagerer på dyrebabyer - sådan reagerer jeg på grøntsagsbabyer. Aww, de var så søde - dikke dik. Jeg adopterede 3 stk på stedet.

De blev vaskede og fik forsigtigt skåret toppen af - som naturligvis gemmes. Og så blev de udhulede. Det gøres nemmest med et parisiennejern eller kuglejern - det har nemlig nogle dejligt skarpe kanter. Kan man ikke opdrive de små runde squash kan en alm squash (eller aubergine) flækket på langs og udhulet sagtens bruges i stedet.

Jeg gemte 'indmaden' fra de 2 og hakkede det hele fint.

Et stort løg blev skåret i små tern og sauteret til det begyndte at karamellisere i lidt olivenolie. Den hakkede indmad blev tilsat, sammen med 2 fed presset hvidløg og lidt hakket rosmarin.

Det fik lov til at snurre på panden til det meste væde var fordampet og smagt til med lidt salt og peber. Det blev derefter kølet lidt af.

Endnu en ret - endnu en variant hytteost. Denne gang var det den nye med grillet peberfrugt - og min personlige favorit. Den er simpelthen et pletskud.

Normalt vil jeg foretrække selv at tilsætte smag, men det jo er lidt omstændigt selv at skulle grille og flå peberfrugter.

Den afkølede løgblanding, 100 g af hytteosten, 1 æg og 2 spsk revet pecorino blev rørt sammen - og så var fyldet klart.

Fyldet blev fordelt i de 3 ventende squash. Jeg holdt ca 1 cm fra kanten - for under tilberedningen vil ægget sufflere let og massen udvidde sig. Øverst lagde jeg et lille lag pecorino, for at 'lime' låget fast.

Man kan bage dem som de er, eller sætte dem i en tomatsauce. Jeg valgte det sidste. En flaske af min favoritsauce blev hentet på 'tørlageret' og jeg målte 3 dl op i en skål.

Jeg tilsatte ca 1 spsk olivenolie, 1 fed presset hvidløg og et godt drys sort peber - og blandingen blev fordelt i et ildfast fad.

Låget blev sat på de fyldte squash (jeg satte et par tandstikker i for at sikre mig at toppen blev på) og de blev placerede i saucen. Fadet blev sat i en forvarmet ovn på 180°C i 1 time. Bruger man halve udhulede alm squash uden top kan 45 minutter gøre det.

Jeg timede det så pastaen var færdig ved samme tid. Det blev en variant af spelt med spirulina alger.

Jeg tog tomatsaucen fra fadet og vendte i pastaen - og placerede en af de små basser ovenpå. Det blev drysset gavmildt med ekstra pecorino.

Squashen var mør og fyldet havde sat sig fint uden at bliv for fast. Totalt lækker vegetarret, hvis jeg skal sige det selv. Men den kan sagtes konverteres til at tilfredsstille selv den mest kritiske carnivor - fyld den f.eks med kødsauce, chili con carne, en rest kylling eller sågar fiskefars. Fyldet kan også sagtens laves vegansk med f.eks den her 'fars' af seitan.

Jeg er meget glad for at jeg tog de 3 grønne sager med hjem - det var totalt optur at spotte dem og lave retten. Det er SÅ fedt at mærke glæden, det ægte gode humør og inspirationen boble i maven igen.

Det er sjovt at se hvordan min kost bliver sammensat fra dag til dag. Jeg planlægger jo sjældent, men lader råvarerne talt til mig. Det er dog kommet som en stor overraskelse at der har sneget sig så mange vegetariske måltider og elementer ind - for jeg er jo virkelig en kødpige. I dag skal jeg dog rydde op i min fryser inden den nye ankommer. Og jeg ved der er BØF at finde. Så i denne uge genindføres bøffredag!

Og nu må jeg hellere komme i gang med at rydde op, ud og plads. Heldigvis har jeg en indbygget overspringshandling der hedder 'udvikling og fremstilling af 3 varianter koldskål'.........og en enkelt is.

36 kommentarer:

 1. Jeg forstår udemærket dit bløde punkt for baby-grøntsager, det er virkelig uimodståeligt ;)
  Og uhm, fyldt squash med fiskefars, tror da vist lige at weekendmiddagen blev fastlagt der ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, der er SÅ søde. Havde lyst til at adoptere mange flere af dem :-)

   Super, dejligt at du kan finde inspiration her - jeg håber det bliver godt ;-)

   Slet
 2. Det lyder vildt lækkert, jeg vil lade mig insprirere. Tak for det! Venlig hilsen Hanne P.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - er glad for at du kan bruge det til noget :-)

   Slet
 3. HAHA...æææææælsker det sidste billede :-) Lækker og længe ventet (helt fra i går aftes) opskrift. Den må straks afprøves. Glæder mig over bøf-fredag genindføres. Var på nippet til bekymrings-tilstand!
  Lige en ting mere. Jeg hader, hader, HADER mit vaffeljern. Alting brænder fast. Har jeg købt det for billigt måske. Vil så gerne vafle - hvilket jern bruger du... altså til vafler, forståes :-) Kh. Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Wee, tak - jeg syntes lige den skulle ha' øjne :-)

   Dejligt at du kan lide opskriften. Oh yes, bøffredag har slumret alt for længe - NU skal der ska noget. Ha ha :-)

   Æv, træls med vaffeljernet. Mit er altså også sådan et billigt et fra Melissa (købt i fakta for 98 kr). Når tingene hænger i kan det være fordi det ikke er varmt nok når der kommer dej i. Hvad er det for et?

   Slet
 4. det er de mest nuttede squash! og jeg er ret begejstret for den begejstrede squash :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, de er lige til at klø bag øret. Hæ, tak :-)

   Slet
 5. De ser lækre ud, jeg ville også have svært ved, ikke at "adoptere" nogle stykker, hvis jeg skulle være så heldig, at finde nogle.
  Opskriften kunne man godt finde på, at kopiere.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg tror også jeg skal over og adoptere nogle flere - vil gerne prøve med fisk i også.

   Du nupper bare alt hvad du kan bruge ;-)

   Knus
   Malou

   Slet
 6. TAK for det lille optursbillede til sidst, dér fik jeg lige ideen til hvordan jeg får ældste-kræet aka. verdens mest kræsne 4½-årige til at spise dem ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ, dejligt at du kan lide det :-)

   Jeg er sikker på at det vil vække jubel hos en kræsen pige ;-)

   Slet
 7. Hvor ser det lækkert ud ... som alt dit mad gør.

  Venligst Birte

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak - det er jeg meget glad for at du syntes :-)

   Slet
 8. Ej den squash-man er fin! Og sikke en fin måde at bruge hytteosten med grillet peberfrugt på... jeg må prøve den i madlavningen fremfor bare på brød :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Uh, tak - den er altså rigtig god i varm mad. Jeg tror også den vil være god på en slags pizza. Ja, du må prøve dig frem.

   Deltager du også i konkurrencen?

   Slet
 9. Grøntsagsbabyer... dyrebabyer... bring it on. I like! Især det sidste billede :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, man kunne jo fylde grøntsagsbabyer med dyrebabyer - og omvendt. Ja?

   Tak ;-D

   Slet
 10. Tak for æggene. Hold nu op hvor smager de godt. Jeg kunne ikke styre mig, og spiste til jeg fik ondt i maven. Haha. :D har du smagt miniauberginer? De smager som de almindelige men er cirka på størrelse med en ringefinger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme, dejligt at de nåede frem. Ha ha, det nummer lavede jeg også selv :-D

   Nej, dem har jeg ikke smagt - men jeg har set de har dem i en asiatisk butik her i byen. Der har de også nogle små grønne auberginer ikke meget større end ærter. Dem er jeg vildt nysgerrige på også.

   Slet
 11. Yum. Har lige købt den der hytteost med hjem i dag - nu glæder jeg mig bare endnu mere til at æde den :D

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Den er altså ret god. Tror den vil gøre sig rigtig godt i tærter også. God fornøjelse :-)

   Slet
 12. mmm, det ser virkelig lækkert ud.
  Kom vidst til at grine lidt højt da jeg så det sidste billede, dét er sgu humor.
  Tak for inspirationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Hæ, tak - jeg kunne ikke nære mig for at lave lidt sjov med den :-D

   Tak, jeg er meget glad for at du kan finde inspiration her hos mig.

   Slet
 13. Uhm....det ser simpelthen så utrolig lækkert ud. Det bliver jeg simpelthen nødt til at prøve en af de nærmeste dage. Hvor har du købt den hytteost med peberfrugt henne ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Den her var en gave fra Arla, men jeg så at de havde den i Super Best i går - så mon ikke den kan fås de fleste steder?

   Slet
 14. Hold op, hvor er de nuttede ;-) (øh, ja, jeg har vist også noget med grøntsagsbabyer...)

  Og den der hytteost med grillet peberfrugt (som vi heldige svenskere har kunnet købe i et par år) er virkelig et hit. Sådan en bøtte + en bagt kartoffel er slet ikke slemt! Har du også fået lov at prøve den med feta og oliven? Den synes jeg nemlig også er ret god, den fungerer fortrinligt i tærtefyld fx.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er SÅ cute :-)

   Den er virkelig god - og jeg er glad for at den også er til at få i Danmark. Uhm, det lyder godt i en bagt kartoffel - det må jeg prøve ved lejlighed.

   Nej, den variant er ikke kommet på markedet. Det er kun men med løg og den med peberfrugt. Men oliven og feta lyder ellers som lige en variant for mig :-)

   Slet
 15. Bare vent... inden længe er det veganer-retter, du kaster dig over.... muarhahah! Kan heller ikke stå for mini-grøntsager - slet ikke dem med arme :-P

  SvarSlet
  Svar
  1. Skal du bande ;-) Well, jeg har med stor succes lavet flere veganske retter. Det er nu slet ikke spor tosset mad.

   Hæ, jeg syntes at den skulle ha' arme :-D

   Slet
 16. Ser rigtig lækkert ud - det skal prøves af en dag! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - er glad for at du kan lide det :-)

   Slet
 17. Det er også total optur at læse din opskrift. ;-)
  Hvor er den inspirerende, og hvor er du dygtig. Du kan noget med at trylle med råvarerne ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at der også var optur til dig :-)

   Aww, tusind tak - det er jeg simpelthen SÅ glad for at du syntes. Jeg lægger også både liv, sjæl og tid i alle de opskrifter jeg laver.

   Tak <3

   Slet
 18. Hvor lyder det dog lækkert, Malou - og dine billeder er bare så smukke. Tak for dejlig inspiration!
  Varme klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det er jeg gad for at du syntes :-)

   Dejligt at du kan bruge inspirationen du finder her <3

   Varme klem

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...