mandag den 26. marts 2012

Guld til Britt...

Argh, så er der allerede gået en hel uge siden Foodexpo. Tiden flyver - men jeg vil simpelthen SÅ gerne nå at vise hvad Britt præsterede og vandt sin guldmedalje for caterelever 2012 for.

Under kuplerne var det først en lille happer: Svinemørbrad på brødcrouton med æggedressing, blancherede rodfrugter og urtesalat - røget under cognacglas.

Forretten var lidt svær at fotografere, for der stod en kødrand af mennesker. Fik dog et billede på afstand. Det var: Pocheret laks og souffle af laks og jomfruhummer på bund af sauteret spinat og forårsløg. Selleri-is på brødcrumble, karamelliseret jomfruhummer og rodfrugtchips.

Og til sidst hovedretten: Roulade af svinemørbrad med fars og krydderurter, bulgur med selleripuré og urter, krustade med tomatchutney, smørdampet porre med persillestøv, blancherede gulerødder og hvidvinssauce.

Wow, det er noget af det flotteste jeg har set til DM for elever. Niveauet var virkelig højt i år. Og så startede den længe ventetid på bedømmelsen og kåringen.

Her præsenterer Nicolai Tram menuen for et rullende kamera.

Vi ventede, ventede og ventede - tidsplanen skred med næsten 1 time. Men selv om det var hårdt at stå i menneskemængden og vente, holdt Fenja og jeg stand. Vi VILLE se hvem der vandt. Selvfølgelig havde vi en rigtig god mavefornemmelse om hvem der vandt af de 6 hold - men ventetiden var alligevel nervepirrende. Da sølvet blev annonceret - som var Århus (og min gamle skole), var vi ikke længere i tvivl - guldet gik til Britt.


Wee, og det gjorde det. Glædestårerne trillede og vi blev helt hæse af at huje. Det var så STORT at stå der og være med til det.

Her er det lige før Britt og hendes makker Rabia får hængt guldet om halsen (og 30 sekunder før mit kamera løb tør for strøm). Resten har jeg dog på nethinden.

Det var et magisk øjeblik. Jeg fik også mulighed for at mindes da jeg selv vandt guld i 2006. Jeg er virkelig glad for at jeg tog med og fik denne fede oplevelse med i købet.


Tillykke Britt - det var SÅ godt gået!

Glæder mig til på lørdag hvor jeg skal på Frederikshøj og spise sammen med bla Britt og Mette. Mon ikke vi kommer til at snakke bare lidt om mad og høre meget mere om menuen til DM? Det håber jeg!

1 kommentar:

  1. Wauw, hvor ser det flot ud. Man bliver helt sulten. :)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...