onsdag den 22. februar 2012

Paprikapandekager med vegetarfyld...

I går var det Pandekagedagen. Jeg trodsede derfor influenzaen og kravlede ud i køkkenet for at lave et eller andet pandekagehalløj. Fornuften vandt og det blev madpandekager i stedet for søde dessertpandekager.

Tynde pandekager med røget paprika og et krydret fyld af grøntsager, tofu og kikærter. Tilbehøret var bare lidt dampet broccoli, for på det tidspunkt var jeg helt færdig. Det tog 3 timer med indlagte pauser før maden var på bordet - men så er der så til gengæld også mad til i morgen.

Pandekagedejen var noget af et eksperiment. Jeg havde hverken mælk eller øl - så jeg prøvede med afkølet bouillon i stedet for. Den her portion giver ca 8 stk.

2 æg
80 g mel
½ tsk røget paprika
2 dl grøntsagsbouillon
25 g SMØR


Pisk æg, mel, paprika og lidt af bouillonen sammen til en glat dej uden klumper. Tilsæt resten af væden. Smelt smørret og pisk det i til sidst.

Dejen fik lov til at stå på køkkenbordet i ca 45 minutter inden jeg stegte pandekagerne.

Der blev 8, men det var kun de 6 der overlevede min lækkersult. Jeg lagde folie over dem, så dampen ville holde dem fleksible og nemme at rulle.

Smagsprofilen på både pandekagerne og fyldet blev sådan lidt latinamerikansk. Jeg havde nemlig en mexico tofu dims fra vegetarkassen som skulle fyres af. I skabet fandt jeg kikærter og et glas flåede tomater. Grøntsagerne var løg, bladselleri, rød peber (den tungeste jeg nogensinde har haft fingre i) og broccoli.

Den lille tofu-dims blev skåret i små tern, løget hakket og 4 fed hvidløg skåret i skiver. Tomaterne blev hakkede og væden gemt.

Peberfrugten og sellerien blev skåret småt ud. Kikærterne drænet og skyllet - halvdelen blev gemt til en anden god gang. Broccolien blev brækket i små buketter til garnituren og stokken snittet til fyldet.

Løg og hvidløg blev sauteret i lidt olivenolie uden det tog farve. Tofu, broccolistok, peberfrugt og kikærter kom ved.


Det hele fik et godt skud krydderier: koriander, spidskommen, røget paprika og chili.

De hakkede tomater og væden kom ved og retten fik lov til at snurre lidt. Jeg smagte til med salt, peber, et par dråber balsamico og agavesirup. Det blev en rigtig god vegetarisk gryderet. Den kan sagtens spises som den er eller med f.eks bulgur, ris eller perlebyg.

Jeg lod det køle lidt af inden jeg gik i gang med at fylde pandekagerne.

Når jeg laver fyldte pandekager, vender jeg altid den side der er stegt først udad. Der kom ca 3 spsk fyld i den ene side inden pandekagen blev rullet og lagt på sammenføjningen.

Jeg bukkede derefter enderne ind og brugte dem til at holde sammen på pandekagerne mens jeg flyttede dem over i fadet.

Der var lige netop plads til 6 i fadet.

Lidt revet mozzarella eller cheddar på toppen ville ha' været ideelt - men det havde jeg ikke. Jeg fandt dog en pose ost beregnet til pasta som jeg forsøgte mig med.

Halvdelen af posen blev drysset over med let hånd inden fadet kom i ovnen på 180°C i 17 minutter.

Gyldne, sprøde på toppen og meget mundvandsfremkaldende.

Broccolien blev dampet i 1 minut og så var der mad. 2 pandekager var ikke helt nok, så jeg nuppede en ekstra. De sidste 3 bliver frokosten i morgen.

Det var virkelig noget dejligt fyld. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver pandekager på den måde. Jeg har allerede et par ideer til hvad man også kan erstatte væsken med - både salt og sødt.

Det er da godt nok blevet til en del vegetariske måltider i den sidste uge. Men i dag skal jeg ha' BØF. På Sweetdeal har jeg købt en kupon til 4 bøffer (2 x 125 g mørbrad + 2 x 170 g oksefilet) for 129 kr hos en slagter i Egå. Men da de har en vogn på Bispetorv om onsdagen her i februar kan jeg tage bussen derind og hente dem. Det har jeg valgt at gøre i dag for jeg skal alligevel ind til byen og til lægen. Jeg har aftalt med slagteren at jeg får 2 store bøffer i stedet med 4 små. Mørbradbøffen kommer jeg i fryseren. Den skal bruges til at lave en en-persons wellington til inden længe. Det har jeg haft lyst til at lave i et stykke tid, men har ikke haft penge til at købe en oksemørbrad. Så i aften står den på oksefilet med kartoffel/butternutpuré og et eller andet grønt. Max kommer forbi efter arbejde for at ynke mig lidt - så kan han jo passende få en lille bid med.


*Atjuuu*


6 kommentarer:

 1. Åh, man skal ikke læse de her blog-indslag klokken 10 minutter i frokost....

  SvarSlet
 2. Sorry - håber der venter dig en god frokost om lidt :-)

  SvarSlet
 3. Får virkelig lyst til en af de søde pandekager der står hjemme køleren lige nu... :P

  SvarSlet
 4. Er det hakket tørret koriander, korianderfrø - eller noget helt andet du har puttet i?

  Tak :)

  /klaus

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...