tirsdag den 7. februar 2012

Eksotisk trope-is...

I aftes glemte jeg alt om den hårde vinter udenfor og flygtede til et lille tropeparadis med denne sommerlige is. Det er ikke alene sandt - det rimer også.

Det blev en skøn cremet is med smag af mange frugter: æble, appelsin og ananas, banan, guava, mango, passion, litchie, fersken og lime.

Isen er lavet på en af de nye juicevarianter fra Rynkeby, nemlig den tropiske med mild smag. Jeg planlægger også en is på den anden variant som er appelsin med passionsfrugt.
Isen er SÅ nem at lave. Opskriften fandt jeg i det hæfte der fulgte med ismaskinen. Der var det godt nok en multifrugtjuice der blev brugt, men alt juice kan i teorien bruges. Opskriften lød på sukker, men det valgte jeg at erstatte med flormelis.

4 dl frugtjuice
100 g flormelis
1 dl fløde


Opløs flormelissen i juicen og tilsæt fløden. Bum, færdig. Det er jo endnu nemmere end min anden variant med kondenseret mælk.

Isen var færdig på 25 minutter. Har man ikke en ismaskine kan den indfryses i en flad bøtte - rør i den hver halve time til den begynder at blive fast. Ønsker man en rigtig cremet konsistens, kan den frosne is hakkes i stykker og blendes.

Det er heldigvis ikke nødvendigt når den er kørt i maskine. Den kan straks trækkes til quenelles med en ske (se her hvordan) eller fryses yderlige ind så den er til at kugle op med en isske som på det øverste billede.

I går lavede jeg også tunmousse for første gang i hele bloggens levetid. Jeg er ret vild med tunsalat og laver det ret tit - men tunmousse har jeg haft et noget anstrengt forhold til. Det skal siges til mit forsvar at jeg er også vokset op i tunmoussens storhedstid og har smagt alle mulige og umulige udgaver. Karolines Køkken gjorde mormors gelatinesatte tunrand til et orgie af SMØR - og hold da op hvor vi åd. Der var nærmest ikke en familiefest uden en eller anden der medbragte tunmousse - og sådan er det faktisk stadig mange steder i dag.

Jeg tog et et skridt tilbage mod mormors udgave, droppede smørret og brugte en smule husblas. Men ikke mere end den stadig kunne køres til quenelles med 2 skeer (se her hvordan). Opskriften på tunmoussen kommer i det næste indlæg.

4 kommentarer:

 1. Jaaa, vi kan heller ikke have påske- eller julefrokost hos mine forældre uden tunmousse - og min mor laver altid ekstra, så vi får en skål med hjem. :-) Min mors er også med husblas og noget mindre smør end Karolines. Mums!

  Din is ser -også i dag- lækker ud. Jeg er glad for, at jeg ikke har sådan en, jeg ville spise is morgen-middag-aften. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, jeg vidste det bare ;-) Aha, så både SMØR og husblas? Den kombi er jeg vist ikke stødt på før.

   *Bukker* Tak. Jeg kan sagtens lade det være i fryseren - det er mest for at kunne traktere Max med store mængder is når han er på besøg. Han ELSKER is :-D

   Slet
 2. Der er ingen forkert årstid til is!! Og den mening støtter hele familien – vi spiser is mindst én gang om ugen, også selvom der er minusgrader udenfor. Min is bli’r bare ikke altid lige vellykket. Tager den måske for lang tid om at fryse? – den bliver tit lidt ”grynet”.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...