lørdag den 28. januar 2012

Sushi fra Sino...

I aftes var min sidste aften alene på min lille ferie. Det blev fejret med en omgang sushi fra Sino. De kalder det selv for byens bedste sushi - og jeg er meget tilbøjelig til at give dem ret.

Valget faldt på nr 80: 'Chef's Mix' bestående af 10 nigiri og 16 blandede uramaki (inside-out). 26 stk for 199 kr + 55 kr i udbringning. Der står at det *host* er til 2 personer. Her blev det dog til 1 person + 1 kat.

Det her er en af deres forholdsvis billige menuer uden det helt store raffinement. De har også luksus-menuer som blæser en helt væk. Men jeg var skidtmads med ondt i halsen og en begyndende forkølelse, så det skulle bare være godt og nemt at spise. Havde ikke spist ret meget i løbet af dagen så jeg var gået hen og blevet godt gammelsulten.

Og jeg blev godt nok positivt overrasket over udvalget. Uramakierne var: 8 med surimi, 4 med laks og 4 med tun. Nigirierne var kæmpestore og perfekte - ikke for løse og ikke for faste. Der var: 2 x tun, 2 x reje, 2 x hamachi, 2 x inari (dybstegt 'tofu-skind') og 2 x laks.

Og sikke en laks. Cremet og fed på den helt rigtige måde.

Jeg lagde an til at skulle spise foran computeren. Ja ja, fjernsynet kørte naturligvis også. Der blev slemmet godt med wasabi op i soya - og så var jeg klar. Men hvad var nu det?

En ynkelig lyd ramte mit øre. Og der på gulvet sad feriebarnet aka Gnaskepot og klynkede. Jeg forbarmede mig - for der var jo rigeligt at dele ud af.

Til hendes held havde Sino ikke kommet wasabi under de store rejer. Så dem pillede jeg af, nippede i stykker og fodrede hende med. Hun ELSKER rejer!

"Your offering pleases me human"

Jeg levnede 6 af rullerne med surimi. Da fisken ikke er rå gemte jeg dem til frokost i dag. Uh, og så vil jeg godt lige vise hvad vi lavede til GourmetGirafferne i onsdags:

Hjemmelavet sushi galore. Vi havde besøg af en kokkeelev med en fortid på Sushi+. Hun havde ALT hvad hjertet kunne begære med til at lave sushi af. Der var bla tun, laks (fersk, varmrøget og i teryaki), store rejer, crispy ebi, soft shell krabbe, ægte krabbekød, 3 slags tobiko (orange, sort og grøn med wasabi). Der var også en masse forskellige grøntsager, både gængse og eksotiske.

Mange på holdet havde aldrig prøvet at lave sushi før - men jeg syntes faktisk de slap ret så godt fra det. Og det var ret sjovt at se tilblivelsen af de mange forskellige ruller. På den her tallerken har jeg lavet den uramaki til venstre med crispi ebi, hvid gulerod, dampet grønkålsstilk og sort tobiko yderst.

Nu vil jeg rydde lidt op, tage opvasken i etaper og vente på at Sif kommer hjem fra Paris. Jeg sover herude i aften og tager hjem i morgen formiddag. Så har jeg også været hjemmefra 17 dage i den her måned. Det har været fysisk anstrengende og jeg glæder mig til at komme hjem til min trykaflastende madras. Og mine 3 dejlige katte. Jeg ved at de har det godt og bliver hygget om, så derfor forsøger jeg ikke at tænke så meget på dem. Men nu hvor jeg snart skal hjem til dem savner jeg dem helt vildt. Så i morgen tager jeg hjem til dem og holder endnu en uges ferie - en uge helt uden planer.

Jeg er lige ved at arbejde på at få de tabte kommentarer fra Disqus tilbage. Jeg har eksporteret dem til en XML fil som jeg har downloadet - nu skal jeg så bare lige ha' fundet ud af at få dem sat ind her på bloggen. Jeg *krydser fingre* for at det lykkedes.


12 kommentarer:

 1. Gnaskepot er bare super sød :)

  SvarSlet
 2. *Shyyyys* Det er en hemmelighed. Hun ser jo en barsk dame ;-)

  SvarSlet
 3. Mmmmmm ser lækkert ud, jeg ELSKER sushii, og har sammen med en veninde, lige prøvet at lave det selv for 1. gang :)

  Se her...
  http://en-ny-start.blogspot.com/2012/01/sa-fik-vi-prvet-krfter.html

  ~ Katja

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig god sushi - og jeg skal ha' derindefra igen i aften :-D

   Orv, det er bestemt et flot første forsøg. Det er så lækkert at man kan lave det selv. Må vist heller i gang igen også ;-)

   Slet
 4. Det er dæleme en god pris for dejlig sushi - I like!
  I øvrigt længe siden, jeg har fået sushi, det er jo for dårligt!

  Ps. Sjovt som Gnaskepot ligner Sif...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lige før jeg vil sige billigt. Hmm, så må du jo selv i gang med at rulle - man kan jo selv vælge hvad der ska være af indmad i sådan en.........Muhahaha...

   Ha ha, det er faktisk lidt det samme blik de har de to :-)

   Slet
 5. dejlig sushi, også det I selv lavede - vist godt med fyld i dem. Ahhhh - og glæder mig du delte med katten

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget dejligt sushi - næsten for meget af det gode :-)

   Den sad jo det og tiggede så pænt, det kunne jeg da slet ikke sige nej til :-)

   Slet
 6. Svar
  1. ÅH, ja - det var bestemt sushi heaven *bøvs* :-D

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...