fredag den 6. januar 2012

Om min hjælp og assistance...

Det her indlæg her jeg ikke rigtig haft lyst til at skrive, men det har ulmet under overfladen i de sidste par år og nu skal det så være.

Jeg har også lige set en anden madblogger skrive en lignende udmelding og ser det som en oplagt mulighed for også at få sagt fra nu på en ordentlig måde. Det er som om mange glemmer at vi blot er madbloggere der deler vores opskrifter og glæde til maden - og ikke betalte brevkasse redeaktricer som står til rådighed 24-7-365.

Nu hvor julen og nytåret er ovre kan jeg gøre status over min indbakke. Hele 47 henvendelser om mad til de 2 højtider er det blevet til. Henvendelser fyldt med alt fra små og store spørgsmål over tidskrævende opgaver til helt urimelige krav. Den her blog er min hobby og skulle jeg imødekomme alle de krav ville det blive et fuldtidsarbejde. Jeg tåler stress meget dårligt, så det har faktisk været en ret hård periode. Hård fordi jeg burde ha' sagt bedre fra og hård fordi jeg selv har haft meget at gøre i eget køkken.

Speciel d. 30/12 var slem. Der blev jeg kontaktet på mail 2 timer før der skulle handles ind til nytårsaften og bedt om at lave 3-4 forskellige menuforslag til 15 personer, skrive en indkøbsliste samt 'finde på noget til børnene'. Jeg var mildest talt målløs og luftede min frustration over på det på twitter. Der var bred enighed om løsningen: Skriv et standardsvar eller lav et indlæg du kan linke til fremover.

Standardsvaret er ikke nogen god løsning, for der er mange som jeg meget gerne vil hjælpe - og jeg valgte da også at hjælpe en del i denne omgang. Det har været ret sjovt at guide 14 personer igennem deres livs første livtag med Beef Wellington.

Her kommer retningslinjerne for det jeg kan/vil tilbyde af hjælp fremover:

JA, jeg vil gerne:

Svare på spørgsmål til/om eksisterende opskrifter her fra bloggen. Men tænk dig venligst om inden du sender en mail af sted. Rundt regnet 85% af de spørgsmål der kommer ind besvarer faktisk sig selv hvis man nærlæser opskriften og selve indlægget grundigt. Er henvendelsen angående omregning af opskriften til flere eller færre personer, så find venligst selv lommeregneren frem.

Jeg er naturligvis behjælpelig med oplysninger om hvor de ingredienser og råvarer der er brugt her på bloggen kan købes - og forslag til udskiftning af dem der ikke kan skaffes.

Da jeg elsker en god udfordring vil jeg også stadig gerne stilles spørgsmål om sære retter, sjove ingredienser og underlig nørdede køkkentekniske ting.

Nej, jeg vil ikke:

Finde opskrifter på nettet til det ene eller det andet - det er en værre tidsrøver. Google er også din ven, så hjælp dig selv der. Vær lidt kreativ med søgeordene og giv ikke op hvis du ikke lige kan finde det du søger efter med det samme. Brug evt Google translate og oversæt dine søgeord til engelsk, så kan det være der dukker en opskrift op der du kan bruge.

Lave menuforslag til fester og arrangementer, skrive indkøbslister og udvikle specielle opskrifter på kommando.

[Skulle der dog sidde nogen derud som ønsker at benytte sig af mine færdigheder som faguddannet cater kan jeg engageres til den slags opgaver efter gældende tarif]

Og så har jeg også endnu en venlig anmodning: selv om jeg ikke kan hjælpe og må sige fra, så tal pænt. Jeg er simpelthen blevet så ked af nogle af de uforskammede svar jeg har fået retur. Nej, jeg er ikke en "dum doven kælling" fordi jeg ikke vil bruge en eftermiddag på at hjælpe med menuen til din søns barnedåb. Men hvad der faktisk er mere skuffende end et grimt svar, er intet svar. Lidt under halvdelen af dem jeg hjælper skriver aldrig tilbage. Et lillebitte 'tak for hjælpen' er vel ikke for meget at forlange? Jeg beklager hvis jeg støder nogen med de her udmeldinger, men det er vigtigt af få det sagt.

Puha, det lettede af få sat ord på. Det har alt for længe rumlet rundt i hovedet og kostet for meget opmærksomhed og nattesøvn. Nu kan jeg åbne min indboks uden af få åndenød og få svaret dem der fortjener et svar. Uh, og måske får jeg ligefrem overskud til at svare på alle mine kommentarer igen snart. Det ville være dejligt.

Jeg har slået kommentarfunktionen fra til dette indlæg. Det er ment som et statement og ikke noget der skal lægge op til debat.

Fremover vil jeg linke til det her indlæg når det er nødvendigt at sige fra.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...