lørdag den 14. januar 2012

4 x SMØR...

Torsdag aften spiste min søster og jeg på Brdr. Price. Det kan vel næppe komme som en overraskelse at vi skulle smage alt det SMØR de kunne byde på.

Vel bænket ved bordet fik vi bragt lækkert nybagt brød og husets SMØR som sørme var min personlige favorit: den biodynamiske fra Naturmælk.

Men vi blev naturligvis også nødt til at prøve husets SMØR-menu (55 kr). Det var 3 varianter med ristede nødder, peberrod og Skagensskinke. Ja tak - det var eddermaneme et godt valg. SMØR gør fed - men glad!

Vi smagte også på gratinerede østers, salat med confiteret and, anderilette, tatar, sprøde fritter, cassoulet, sprød salat, citrontærte med marengs og tiramisu. Mere om det en anden dag - skal lige ha' redigeret billederne først.

Tusind tak for alle de søde mails, DM's og kommentarer som det sidste svære indlæg udløste. Jeg er SÅ glad for at jeg brød tavsheden for 2 år siden efter at ha' båret på de tunge minder så længe. Den gang var det en stor skam at komme i uføre - nu er det underholdning på tv i De Unge Mødre. Times do change.

Der bliver ikke så meget tid til bloggen her de næste dage. Jeg kæmper bravt for ikke at bukke helt under af fibro-influenza. I dag skal vi gøre klar til familiens fejring af min niece Albas fødselsdag i morgen. Vi bliver ca 35 til frokost og eftermiddagskaffe. Mandag er det så selve fødselsdagen hvor den lille dame fylder 5. Hele hendes stue i børnehaven kommer derfor til lasagne, kagepige og skattejagt. Når de er gået regner jeg med at ralle på sofaen resten af dagen. Tirsdag skal Søsterboblen hygge her med den bette baby inden jeg skal med toget hjem. Hjeeeeem til Århus....

See ya later!


12 kommentarer:

 1. Hej Sofie

  Hmm, jeg kan godt se hvad du mener. Det lyder frygtelig gammeldags - men det var sådan det var i min familie. Min mor opfattede det som ekstremt skamfuldt og flyttede med mig for at undgå sladderen i den landsby vi boede i. Det skal lige siges at jeg var 16 år, boede hjemme og min mor først fik at vide at jeg ventede mig da vandet gik. SÅ usynlig var jeg i mit barndomshjem - jeg fik meget sjældent så meget som et knus. Min mor stod for at købe mine bind, og at det ikke har undret hende at jeg ingen brugte fatter jeg stadig ikke. Jeg turde ikke betro mig til hende, var bange for hendes reaktion - og med rette. "Straffen" efterfølgende har taget mig 20 år at komme mig over. Jeg ville da gerne ha' været enlig mor og taget imod den plads på hjem for unge mødre jeg blev tilbudt - men det var så der min mor demonstrerede sin magt. Hun sørgede for at få sygehuspersonalet til at holde min søn væk, fik mig hevet hjem efter 2 dage, isolerede mig og sørgerede for at han blev bortadopteret hen over hovedet på mig. En af mine veninder dukkede op med sin mor og tilbød at min søn og jeg kunne bo hos dem mens jeg gjorde min skole færdig - moderen var hjemmegående og ville så passe min søn i dagtimerne. Dem fik min mor smidt på porten - og jeg mistede min veninde for altid. Jeg kan stadig huske hvor hunderæd jeg var for min mor. En angst der med årene er blevet til had. Et had jeg dog har kunnet lægge på hylden efter jeg brød med hende for 4 år siden.

  Tak, jeg ved såmænd ikke om det er flot - det er meget grænseoverskridende og det støder nogle folk væk. Men det er nødvendigt og det har virkelig hjulpet mig meget at kunne skrive frit om det efter alle de år. Det at alle ved det gør at min mor ikke har nogen magt over mig mere - heller ikke mentalt. Hendes skam er blevet til min offentlige fortælling. Det føles på en eller anden måde rigtigt. Poetisk retfærdighed?

  Puha, undskyld - det blev jo en hel stil. Men det lettede :-)

  SvarSlet
 2. Det var SÅ lækkert. Det er bestemt ikke en dårlig ting at ønske sig ;-)

  SvarSlet
 3. Jaha. Og endnu mere SMØR :-D

  SvarSlet
 4. Hej Line

  Tak, jeg er meget glad for at du kan finde inspiration her :-)

  Hmm, har godt hørt at agar agar kan drille. Jeg vil anbefale dig at prøve med enten pektin eller carregenan som begge er naturlige vegetabilske geleringsagenter (som det så fornemt hedder). Det bedste er at opsøge din lokale helsekostforretning og spørge ind til hvilke produkter de har og hvordan de bruges. Håber det kan hjælpe.

  Tak, det har været en skøn tur. Men det er nu også dejligt at være hjemme igen :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 5. Kære Nadia
  Det var SÅ godt. Regner med at blogge om det i ugen der kommer :-)
  Kh

  SvarSlet
 6. James var der - min søster hilste på ham mens jeg var på toilettet. Var noget sur over at han kom forbi lige der. Tror du jeg har hørt meget for det mens jeg var hos hende? :-D

  Tak, det var en super tur. Vi ses jo lige om snart derovre ;-)

  SvarSlet
 7. Jeg synes, det er enormt flot, som du fortæller om dit meget private liv, men jeg studsede dog over det med, at det for 22 år siden var en skam at komme i uføre? Nu aner jeg ikke, hvor gammel du er, men ift. at være enlig mor, så fik min mor mig for 20 år siden, og hendes veninde fik en for 22 år siden i samme situation, og det har da aldrig været skamfuldt for dem. Jeg har gået i BH og skole med adskillige børn af enlige forældre og i øvrigt adskillige børn af meget, meget unge (den yngste forælder jeg kender til fra min omgangskreds var 15, da hun fik sit barn) forældre. Måske bor vi forskellige steder i DK, har forskellige religiøse/kulturelle udgangspunkter eller jeg misforstår dig, men jeg forstår simpelthen ikke, at det for 20 år siden skulle have været skamfuldt at være hverken ung eller enlig mor? :)
  Jeg håber, du vil uddybe, hvis jeg har misforstået dig.
  Igen - jeg synes, det er flot gjort, at du deler ud af dit privatliv på en måde, der måske kan hjælpe andre.

  SvarSlet
 8. lækker smør, lækker niece ;) Tak for en dejlig blog, jeg finder meget inspiration her på dine sider :)
  Jeg har et spørgsmål som ikke handler så meget om Price eller Bacon. Jeg sad lige og kiggede på din lakrids cheese cake.
  Jeg er vegetar og har lidt problemer med at få agar agar til at makke ret, specielt i fløde. Jeg tror også jeg er blevet skræmt lidt at mislykkede forsøg og jeg har ikke lyst til at lave noget osm klumper og skal smides ud. jeg har prøvet atbruge marmelade-geleringspulver, nårjeghar lavet frugtcremer, og det fungerer egentlig ok. Har du nogle erfaringer og tips du kan dele ud af? Ihvertfald modtager jeg med kyshånd hvis det er.
  Håber du har haft det dejligt i det Københavnske :) og go tur hjem til Aarhus!
  Mange hilsner
  Line

  SvarSlet
 9. Nej hvor ser det lækkert ud- mon ikke jeg skal ønske mig en tur til rest. Price i 40 års fødelsdags gave.

  SvarSlet
 10. Skønt :) - Smør må der til :-))

  SvarSlet
 11. Kære Malou
  Glæder mig til at læse om dit besøg. Er kun lidt misundelig :)
  Kh Nadia

  SvarSlet
 12. Hæ, jeg har ellers lovet mig selv, at jeg kun skal på restauranten, hvis det er en dag, hvor en af brødrene er der - det synes jeg er det sjoveste ved stedet. Men restauranten har nu fået ganske gode anmeldelser, så måske jeg alligevel ender der - Price eller ej.

  God fornøjelse her på Djævleøen ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...