mandag den 19. december 2011

Godt fra Ginza - skuffende fra [com•fort]...

Den sidste uge har været fyldt med rigtig meget mad. Det er vist længe siden jeg har spist SÅ mange måltider jeg ikke selv har lavet. Det er blevet til både middag på Restaurant ET, juleafslutning hos GourmetGirafferne, 'jubii-julegaverne-er-købt' burger på [com•fort], 9 retters middag og morgenmad de luxe på Falsled kro + en omgang sushi fra Ginza.

Det gode først. På vej hjem fra Falsled konstaterede jeg at mine kræfter var så små at jeg hellere måtte tage noget mad med hjem fra byen. Lige foran banegården kunne man få en sandwich med confiteret and - men de havde netop solgt den sidste. Mit blik flakkede og jeg fik øje på Ginzas sushibod lige øverst i Ryesgade. Jeg købte både frokost og aftensmad for den beskedne sum af 138 kr. En hosomaki med tun til frokost for 38 kr. Lækker lille rulle.

Og 16 stykker til aften for 100 kr.

Jeg rettede sushien an i et fad så jeg kunne ha' det på en bakke uden at der kom soya overalt. Det var nemlig nødvendigt at ligge i sengen og spise. Igen blev jeg overrasket over kvaliteten. Det er forbavsende godt til prisen. Totalt comfort food.

Lidt anderledes så det dog ud i torsdags hvor Max og jeg var på [com•fort] for 3. gang. Hans burger og tilbehør var rigtig godt - men min 'Juleburger' skuffede fælt.

Den lød ellers virkelig god på kortet: 'Mør flæskesteg m/sprød svær, æblebraiseret rødkål & kryddersirup'.

Og den ankom da også juleduftende med en masse sprød svær. Men så knækkede filmen. Konceptet med en juleburger er fint - men de havde overhovedet ikke tænkt detaljerne igennem. Her var bøffen bare pillet ud af en almindelig klassisk burger og erstattet med flæskesteg og rødkål. Det spillede slet, slet ikke. Bollen var smurt med rigelig aioli - og det harmonerer meget dårligt med svin og kål. En mayo rørt med lidt sennep havde passet meget bedre.

Rødkålen var hjemmelavet (points for det), men så kvalmende sød og uden syrlighed som kontrast at det efter 3 mundfulde mindede mere om slik og dessert end en hovedret. De 2 tomatskiver øverst var virkelig prikken over det malplacerede i. Frisk tomat og syltet kål? Det er bare no go. Jeg pillede dem ud, sammen med et par halvrådne salatblade. Det var skuffende at betale 99 kr for den omgang. Jeg tillod mig at komme med konstruktiv kritik til tjeneren - som oprigtigt virkede som om han tog det til sig. Som kompensation fik vi begge et ekstra stempel på vores stempelkort (hver 10. burger gratis). For naturligvis kommer jeg igen - der er stadig mange ting på deres menukort som jeg gerne vil smage.

Og nu til noget ganske andet.


Tusind tak til alle jer der har stemt på mine 2 huse i Peberkagehusudfordringen. De fik tilsammen 326 stemmer. Alle de øvrige 19 huse fik tilsammen 435. Nu bliver det spændende hvordan sponsoren Jernia.no vil køre konkurrencen videre. Jeg krydser fingre for at jeg har en chance blandt de norske bloggere.

Jeg har besluttet mig for at vente med at blogge om Falsled til mellem jul og nytår. Billederne skal redigeres og oplevelsen fordøjes først. Vil ikke bare ha' det overstået - og nu skal mine kræfter bruges på julen. I dag skal Sif og jeg på julehyggetur i Den Gamle By - og i aften skal jeg bage vaniljekranse, lave perlebygalamande (ja, man dør ikke af at pille ved traditionerne) og smage på min hjemmekreerede andesylte.

God mandag til alle der kommer her forbi


4 kommentarer:

 1. Nu skriver du perlebygalamande, Karoline's køkken har for nylig posted en opskrift på netop det med nøddeskum der lyder ganske fin.

  SvarSlet
 2. Åh jeg er så træt af Comfort! Jeg tog ellers derned efter anbefalinger herfra og inviterede min kæreste og far. Vi bestilte tre burgermenuer(en onsdag aften). 5 kvarter senere fik de to mænd deres mad, og Rap-burger kom efter halvanden time!!! Vi havde fået at vide at der var 30 minutters ventetid.
  Det smagte utroligt godt, og vi fik det da også til 70 kroner, men det er næsten ikke det værd. Anden gang bestilte vi det some takeaway og selvom vi bestilte tre timer før og til et bestemt tidspunkt var det 40 minutter forsinket. Vi fik et par stempler. Alt i alt? Ikke imponeret.;)

  SvarSlet
 3. Ikke godt nok af Com Fort - lad os håbe de strammer op! :)

  SvarSlet
 4. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor vigtigt et godt netværk er - også som blogger! Hey, hvor fedt hvis vi kan få dig til at vinde den konkurrence, dine kager er mindst lige så spændende som dine isopskrifter! :-D
  Åhhhh juletid, nu er den begyndt at snige sig ind på mig, heldigvis... Det er også lige i tide!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...